Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Komentarze o pogodzie zawsze sa na miejscu podobno.

Chcialabym byc ekologiem, ale niestety nie posiadam wystarczajacej wiedzy.

dla mnie jestes ekoterrorystą i agitatorem dlatego ci dziekuje ze wygralismy te walke :D

bedzie mozna leciec na malediwy w tym roku jeszcze nie zatona to zasluga tych nakretek przyczepionych na stałe a taki bylem sceptyczny :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ciekawe czy te robale typu kleszcze powymarzają na dobre. Bo zawsze mówią, że dużo kleszczy bo zima słaba xd

O kurde. Odpisałem na komentarz o zimie a nie zauwżyłem, że już druga strona na inny temat xdd

Populacja może być mniejsza, ale ocaleją i z powodzeniem się rozmnożą, to samo z muchami i innym robactwem. One są znakomicie przystosowane do przetrwania zim. Potrafiły przetrwać w czasach, gdy Bałtyk zamarzał niemal całkowicie (XVI-XVIII w.) i po lodzie można było się przeprawiać pieszo lub konno ze Szwecji do Polski. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, libed napisał(a):

dla mnie jestes ekoterrorystą i agitatorem dlatego ci dziekuje ze wygralismy te walke :D

bedzie mozna leciec na malediwy w tym roku jeszcze nie zatona to zasluga tych nakretek przyczepionych na stałe a taki bylem sceptyczny :D 

Nie ma za co, choc nie zapominaj, ze pogoda za oknem Libeda to nie to samo co klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pokraka napisał(a):

I tu brakuje 💙  

Lenia mam ogromnego, ale skoro dotarłam w ten mróz do roboty to chyba wypadałoby i trochę popracować 🤔 

U mnie wolny dzień i wolna chata więc korzystam i pisze. Choć przydałoby się ogarnąć bałagan po chłopakach. Jednak najpierw kawa i oddanie się porannym refleksjom 😉

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pokraka napisał(a):

I tu brakuje 💙  

Lenia mam ogromnego, ale skoro dotarłam w ten mróz do roboty to chyba wypadałoby i trochę popracować 🤔 

Milej pracy, ja mam dzisiaj pierwszy dzien w nowym teamie, i mam nadzieje, ze wkrotce mi powiedza co mam robic :D

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

U mnie wolny dzień i wolna chata więc korzystam i pisze. Choć przydałoby się ogarnąć bałagan po chłopakach. Jednak najpierw kawa i oddanie się porannym refleksom 😉

Środa - piątek miałam wolne to zabrałam chłopaków gdzieś by nie przesiedzieli całych ferii w domu. 

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Milej pracy, ja mam dzisiaj pierwszy dzien w nowym teamie, i mam nadzieje, ze wkrotce mi powiedza co mam robic :D

Ale zmieniłaś całkiem całkiem poletko, czy zespół a robić będziesz w sumie to samo? Nie bądz głupia nie dopominaj się może o Tobie zapomnieli 😉

Dobra, obrabiam już to pole 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Dzien dobry, Pokrako!

Slyszalam wlasnie, ze zimno w Polsce i nawet widzialam jakies filmiki, na ktorych ludzie jezdza na lyzwach po zamarznietych jeziorach i rzekach.

A nawet po asfalcie 😛 Bo my tu w Polsce trzymamy się tradycji, że zima zaskoczyła drogowców czyli ni ma piniendzy na sypanie solą i piachem.

Ja pieszo przemieszczam się dzięki resztkom chrupkiego śniegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, Pokraka napisał(a):

Środa - piątek miałam wolne to zabrałam chłopaków gdzieś by nie przesiedzieli całych ferii w domu. 

Ale zmieniłaś całkiem całkiem poletko, czy zespół a robić będziesz w sumie to samo? Nie bądz głupia nie dopominaj się może o Tobie zapomnieli 😉

Dobra, obrabiam już to pole 😕 

Zastepuje kolezanke na macierzynskim, poletko podobne, bo to nasz siostrzany team, ze tak powiem. 

19 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A nawet po asfalcie 😛 Bo my tu w Polsce trzymamy się tradycji, że zima zaskoczyła drogowców czyli ni ma piniendzy na sypanie solą i piachem.

Ja pieszo przemieszczam się dzięki resztkom chrupkiego śniegu.

To moze na lyzwach bedzie rzeczywiscie latwiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Zastepuje kolezanke na macierzynskim, poletko podobne, bo to nasz siostrzany team, ze tak powiem. 

A to spoko 😃 

40 minut temu, ironella napisał(a):

Kupcie sobie raki na buty.😛 Ja lubię się przemieszczać pieszo w zimowej aurze.

Łańcuchy na koła, jestem zmarzlakiem unikam chodzenie w takie mrozy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co, mój mop zakończył żywot w tragicznych okolicznościach. Pomyślałam, że zakupie nowy z lenistwa z dostawą do paczkomatu. Wchodzę na stronę media ekspert a tam 2 oferty 

Mop obrotowy VILEDA Turbo + Rękawiczki nitrylowe VILEDA Dermo Plus (rozmiar L)

Mop obrotowy VILEDA Turbo + Rękawiczki nitrylowe VILEDA Dermo Plus (rozmiar M)

Zanim domyśliłam się o co chodzi to zdążyłam zapytać koleżanek z pokoju czy słyszały by mopy miały rożne rozmiary.  Tak🫣 Teraz się ze mnie śmieją, że chciałam dużego kija a oni tylko rękawiczki w różnych rozmiarach dają 😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi