Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ciągła senność i ataki senności w ciągu dnia.

Eugeniusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy też borykacie się z ciągłą sennością i atakami senności w ciągu dnia, takich wręcz nie do opanowania? Wydaje mi się, że to skutek uboczny SSRI, ponieważ kiedy jakiś czas temu je odstawiłem to senność zniknęła, niestety nerwica wróciła ze zdwojoną siłą i znów jestem na SSRI, które pomagają na nerwicę, ale występuje ww. skutek uboczny. Cukier mam w normie. Badanie tarczycy też nie wskazało niczego niepokojącego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kilka lat temu na jednym z leków SSRI (nie pamietam na którym) miałam tak, że niemal mogłam na napad senności ustawiać zegarek, bo był bardzo regularny i trwał około godziny. Teraz też mam lek ktory powoduje senność, ale kawa pomaga. Dziala nawet jak wypije ja zanim dostane ten napad sennosci i wtedy czasami w ogóle go nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a cukier robiłaś z randomowego pomiaru pojedynczego czy krzywą cukrową?

Bo pojedynczy pomiar w laboratorium powie Ci tylko że masz dobrą glikemie na czczo, ale np. hipoglikemii reaktywnej nie pokaże i paru innych problemów z gospodarką węglowodanową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi