Skocz do zawartości
Nerwica.com

Trudny los mężczyzn

pieklomezczyzn

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem kobiety i mężczyzni mają los podobnie trudny i łatwy.

Zależy jak swoim życiem pokierują, jak swój charakter ukształtują.

Kobiety jako kobiety mają swoje obowiązki i mężczyźni również.

Mają swoje wady, zalety, przywileje i udręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Dalja napisał(a):

Boże chyba nie zrozumiałeś tego że wy nie wiem, gwałcicie, czy coś. Zresztą ja nie mówię że do czegokolwiek ma dochodzić, tylko że te sprawy grają u was większą rolę niż u nas. Poza tym to moje wnioski tylko. Inni mają swoje własne 🙂 @Dryagan

10 godzin temu, Dryagan napisał(a):

jasne, każdy ma swoje obserwacje i wnioski – tylko czasem warto pamiętać, że to właśnie "własne", a nie ogólnoludzkie prawdy 😉. Bo wiesz, znam kobiety, które chodzą jakby miały permanentną cieczkę, a znam facetów, których libido można by pomylić z trybem oszczędzania baterii. Więc chyba to jednak bardziej kwestia temperamentu, osobowości i hormonów niż prostego podziału: „facet = ogier, kobieta = eteryczna istota bez popędu”.

Skróty myślowe bywają wygodne, ale rzadko sprawdzają się w prawdziwym życiu.

A mam takie luźne myśli o tym, może dołączę do dyskusji

Kiedyś widziałem w telewizji o tym, że jeśli dla mężczyzny w pobliżu pojawi się nagle atrakcyjna kobieta to automatycznie jego ciało w kilku miejscach zostaje bardziej ukrwione i jest to poza kontrolą oczywiście, to były usta, genitalia i coś jeszcze ale nie pamiętam, może sutki?

Podobno mężczyźni myślą o seksie częściej, ale nie jest to tak dużo częściej niż kobiety, jak się powszechnie uważa.

Na marginesie, były kiedyś badania, że jeśli w zespole jest co najmniej jedna kobieta, to zespół osiąga więcej i jest bardziej efektywny niż zespół w którym są sami mężczyźni.

Kobiety na pewno mają w głowie to że potencjalna ciąża zmienia ich życie bardziej, może dlatego są ostrożniejsze. Pomijając różne wpływy kulturowe.

Ale w razie gwałtu, jest tu na pewno, sprawa z pewnością psychologiczna niż tylko fizyczna.

Może ktoś nie wytrzymać by sobie ulżyć zwłaszcza gdy jest młody, ale gwałt to inna sprawa bo trzeba tu zadziałać przemocą, chociaż nie koniecznie fizyczną.

Dlatego potrzeba tutaj mieć jakiś kompleks albo inną motywację, powód by się do tego dopuścić i nawet nie ustąpić w razie np. skaleczeń czy bólu podczas walki.

To jest na pewno odciąć się od swoich uczuć, empatii i słowo klucz: usprawiedliwić swoje działanie dla siebie, że nawet jak ktoś wie, że to jest może i złe ale wydaje się to słuszne/usprawiedliwione w danej chwili.

Gdyby to nie były psychologiczne powody to pewnie całe te uwodzenie, sprawianie dobrego wrażenia staranie się itp., nie było by tego wcale, myślę i było by to dla wszystkich oczywiste.

Sama w sobie energia seksualna nie jest czymś złym, czego trzeba się bać czy tłumić. A też tłumienie tego u dojrzewających nastolatków wywołuje zaburzenia w ich psychice i wtedy mają chęć odreagowania na inne sposoby, poprzez rysowanie np. *utasów na ścianie czy zniszczenie czegoś itp. Nawiązuje tu do książki A. S. Neill – Summerhill.

Tesla też mówił o tym, że seksualność, wiąże się z tym kreatywność, i wielu innych było też tego zdania.

To się udziela w malarstwie czy pisarstwie i na różne sposoby, takie określanie kobiety jako czyjeś muzy, inspiracji, no no...  tak można z tego korzystać.

Ogólnie ważne chyba jest by to traktować jak i swoje ciało z szacunkiem, bo wtedy łatwiej nad tym panować niż potęgować frustrację, walczyć, bo to nie jest problem że coś się ma w spodniach.

To zależy pewnie dla kogo, może wtedy czasem warto o tym z kimś porozmawiać by się poczuć z tym lepiej, że jest się  mężczyzną...

Pozdro xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Relfino właśnie ukrwienie reakcja fizjologiczna. Tak samo co mówił Mic hormony.

To rysowanie kutasow xddd hehehe dobre no pełno tego 

Wątpię że gwalciciel gdy dochodzi do tej zbrodni to myśli nad usprawiedliwieniem. Może później myśli, jeśli nie jest psychopata. Psychopaci nie mają takich refleksji bo jak mówisz, są odcięcie od empatii i wątpliwości moralnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalja napisał(a):

Wątpię że gwalciciel gdy dochodzi do tej zbrodni to myśli nad usprawiedliwieniem

No jeśli byłby to ktoś może na imprezie naszprycowany i z mózgiem odłączonym od prądu to tak,
ale np. taki stalker który by o tym myślał, to mógłby się zastanawiać wahać i nawet toczyć długa walkę ze sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 minut temu, Relfi napisał(a):

No jeśli byłby to ktoś może na imprezie naszprycowany i z mózgiem odłączonym od prądu to tak,
ale np. taki stalker który by o tym myślał, to mógłby się zastanawiać wahać i nawet toczyć długa walkę ze sobą.

A no jak planuje, to co innego tak

Mózg dołączony od prądu Xd dobre, Ale wy dziś wszyscy macie zabawne teksty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dalja napisał(a):

To rysowanie kutasow xddd hehehe dobre no pełno tego 

Do tej pory zdarza mi się narysować kutasa w losowych miejscach :D ogólnie jak mam coś narysować, to zazwyczaj pierwsze cok przychodzi do głowy :D zdaniem @Relfito objaw zaburzenia, heh, no może mam stłumioną energię seksualną Hehe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi