Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kto z Was źle, depresyjnie przechodzi okres jesienno-zimowy?

Jurecki

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, babsfanatic87 napisał(a):

Mieszkam w Opolu i niestety mnie nie stać, mam za trzy dni wizytę u psychiatry.

Znaczy się poradnia jest na NFZ. Skierowanie też niepotrzebne. To było bardziej do Maat, bo sama poradnia bezsennością w przebiegu depresji czy innych zab. psychicznych się nie zajmuje i i tak odesłaliby Cię do psychiatry w rejonie jeśli by uznali, że bezsenność to tylko objaw innych zaburzeń. 

Ale dobrzy są w te klocki, bo mnie leczyli 4 lata temu. Z tym, że u mnie problem nie leżał w zaburzeniach depresyjnych czy innych, tylko w czymś innym. Przemodelowali mi całe leczenie  i kazali wywalić połowę leków, w tym nasenne jako pierwsze 😂 ale pomogło :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@babsfanatic87,ja też za trzy dni do psychiatry 🙂

@acherontia styx,mąż dzwonił do szpitala do Wolicy.

To badanie bezdechu to jest dwustopniowe.

Jakby sobie gdzieś wcześniej znalazł jakiś termin na pierwszy stopień,to do Wolicy na drugi stopień wzięliby go w maju.

A jak nie,to termin w Wolicy jest na grudzień.

No i hujnia z grzybnią z patatajnią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maat spróbujcie w tej Warszawie. Wiem, że daleko, ale to jest poradnia skupiająca się głównie na tego typu problemach ze snem (skierowanie nie jest potrzebne). Może pierwszą wizytę uda się zrobić zdalnie (ja tak miałam) i przyjedzie dopiero na badania. Zadzwoniłabym tam i powiedziała jaka jest sytuacja. Co prawda metodą leczenia bezdechu jest tylko CPAP, innych nie ma (poza redukcją masy ciała w przypadku nadwagi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi