Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kto z Was źle, depresyjnie przechodzi okres jesienno-zimowy?

Jurecki

Rekomendowane odpowiedzi

Zatem miejmy nadzieję, że to już koniec tej zimy( której w zasadzie prawie nie było, ale jednak). 😃 Marzec to już taki pomieszany, więc jak przeżyjemy miesiąc góra półtora to znowu będzie ładniej. 

Niby nie powinno się tak warunkować swojego szczęścia, ale ja czuję się lepiej gdy słońce lekko grzeje, a taka siwa pogoda odbiera mi energię. Natury organizmu nie zmienię. A więc niech moc będzie z Wami. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubiłabym zimę, gdybym nie musiała nigdzie wychodzić i wstawać koło 5 czy 6. Chociaż zima też ma swoje uroki, dla niektórych to będą święta. Siedzenie pod kocem z książką czy filmem i herbatą jest fajne bardziej zimą niż latem. Z pór roku najbardziej lubię wiosnę.

I przedwiośnie, ten moment, gdy zima już odeszła, a wiosna jeszcze nie przyszła. Lato w polskim wydaniu zwłaszcza w ostatnim czasie to nie dla mnie.

Edytowane przez Barbecue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie chyba każdy z nas czeka już na wiosnę i słońce bo to co teraz się dzieje to masakra , w lato brałem Escitalopram w dawce 10 mg i się super czułem a teraz musiałem zwiększyć na 30mg bo mam takie napięcie psychiczne , . Mam nadzieję że na wiosnę i lato znów mi się poprawi ! I nam wszystkim ! Tego nam życzę !! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, powerade33 napisał(a):

Słuchajcie chyba każdy z nas czeka już na wiosnę i słońce bo to co teraz się dzieje to masakra , w lato brałem Escitalopram w dawce 10 mg i się super czułem a teraz musiałem zwiększyć na 30mg bo mam takie napięcie psychiczne , . Mam nadzieję że na wiosnę i lato znów mi się poprawi ! I nam wszystkim ! Tego nam życzę !! 

Teraz to taka ni jesień ni zima. Może to, że pory roku nie są już typowe też ma trochę wpływ na samopoczucie. Chociaż nie ukrywam, że lekka zima jak teraz jest mi całkiem na rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Barbecue napisał(a):

Teraz to taka ni jesień ni zima. Może to, że pory roku nie są już typowe też ma trochę wpływ na samopoczucie. Chociaż nie ukrywam, że lekka zima jak teraz jest mi całkiem na rękę.

Tak , jest ok , ale napięcie psychiczne trzyma mnie  dużo bardziej niż w lato 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, powerade33 napisał(a):

Też biorę Escitalopram w dawce 10 mg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Verinia napisał(a):

Najlepsza jest wiosna, wszystko wraca do życia. A wiosna mega szybko mija, i przychodzą upały, które też są spoko. Tęsknię za słońcem.

Wiosna jest fajna, najlepsze jest przedwiośnie ale pachnące kwiaty na drzewach w kwietniu tez mają klimat. Fajna dla mnie pora kończy się z początkiem maja i czekam wtedy do przełomu lipca i sierpnia kiedy lato ma już z górki ;) No i nienawidzę upałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pierwszy raz mam pogorszenie nastroju w zimie mimo leków. Wcześniej lubiłam zimy... No ale wcześniej też pozwalałam sobie w tym okresie mocno zwolnić i faktycznie się wylegiwać pod kocem, grać, czytać, itp., a teraz od paru lat jestem matką i nie mam przestrzeni, żeby sobie tak podogadzać. Chyba dlatego paliwo się wyczerpuje.

Mimo wszystko lato jest dla mnie nie do zniesienia z tymi upałami.

Mam wrażenie, że optymalna temperatura dla mnie to 21-24 stopnie. Poza tym zawsze za zimno, albo za gorąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Denial napisał(a):

Chyba pierwszy raz mam pogorszenie nastroju w zimie mimo leków. Wcześniej lubiłam zimy... No ale wcześniej też pozwalałam sobie w tym okresie mocno zwolnić i faktycznie się wylegiwać pod kocem, grać, czytać, itp., a teraz od paru lat jestem matką i nie mam przestrzeni, żeby sobie tak podogadzać. Chyba dlatego paliwo się wyczerpuje.

Mimo wszystko lato jest dla mnie nie do zniesienia z tymi upałami.

Mam wrażenie, że optymalna temperatura dla mnie to 21-24 stopnie. Poza tym zawsze za zimno, albo za gorąco.

Podobnie ja. Zawsze lubiłem jesień i zimę i ten dekadencki, melancholijny klimat. Paradoksalnie zaostrzenie moich dolegliwości pojawia się zwykle latem - upały, wysokie temperatury nakręcają napady lęku, jest to dla mnie nie do zniesienia. Do tego wszyscy dookoła są szczęśliwi i czerpią z życia, a ja za nimi nie nadążam, co mnie ciągnie w dół. Ale w tym roku listopad i grudzień bardzo mnie dojechał. Zwykle potrafiłem o siebie zadbać jesienią i zimą i lubiłem te długie wieczory spędzane z książką lub serialem. Ale nie w tym sezonie. Tym razem jest inaczej, gorzej. Nie czytam i nie oglądam, zero chęci, zero zainteresowania. Bezmyślnie przeglądam internety i scrolluję insta 🙄

Wczesną wiosnę lubię bardzo - taką już po przesileniu, a przed upałami. Czyli taką, której w sumie już nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

@Maat spróbujcie w Poradni Leczenia Zaburzeń Snu w Warszawie. Tam mogą go położyć na oddział i przebadać. Na pierwszą wizytę pewnie poczeka z 3 miesiące, ale dalej to już raczej pójdzie szybko.

Mieszkam w Opolu i niestety mnie nie stać, mam za trzy dni wizytę u psychiatry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi