Skocz do zawartości
Nerwica.com

jak napisać cv

Bosak10

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Mam 1 wzór a tylko zmieniam ewentualnie regułki RODO jeżeli chcą wymienić nazwę firmy

Ja zmieniam nazwę stanowiska i czasami robię jakieś niewielkie poprawki. Z tym RODO to przekichane jak człowiek by się zagapił i wysłał z inną nazwą firmy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, bei napisał(a):

Dostosowujecie CV pod konkretne ogłoszenie, czy raczej wysyłacie hurtowo? 

Nie, bo jak szukam to w swoim zawodzie 😅

16 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Mam 1 wzór a tylko zmieniam ewentualnie regułki RODO jeżeli chcą wymienić nazwę firmy

Ja mam jedną uniwersalną bez wymieniania nazw firm i nawet jak chcą jakąś swoją to nie zmieniam. Nie zauważyłam, żeby to miało wpływ na potencjalny odzew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bei @acherontia styx w ogóle jeszcze 1.5 roku temu miałem lęk przed wysyłaniem CV i szukaniem pracy. Ogólnie nie lubię się sprzedawać, prezentować i mówić o sobie. Potrzebowałem pomocy psychologa aby to przezwyciężyć.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grouchy Smurf no w moim zawodzie to wygląda trochę inaczej. U mnie nie ma takich typowych rozmów kwalifikacyjnych, że zadają jakieś bzdurne pytania czy coś. Konkrety tylko, czy spełniam formalne wymagania w kwestii wykształcenia, czy odpowiadają mi warunki jak tak, to witamy w zespole xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

@Grouchy Smurf no w moim zawodzie to wygląda trochę inaczej. U mnie nie ma takich typowych rozmów kwalifikacyjnych, że zadają jakieś bzdurne pytania czy coś. Konkrety tylko, czy spełniam formalne wymagania w kwestii wykształcenia, czy odpowiadają mi warunki jak tak, to witamy w zespole xD 

To pewnie dlatego, że zapotrzebowanie na pielęgniarki jest, jakie jest. Ja nie byłam w życiu na wielu rozmowach, ale na tych, co byłam, też nie miałam pytań typu: jak zmieścić słonia w maluchu? Jak jeszcze na studiach aplikowałam do call center Orange, to kazali mi sprzedać długopis. Tak to teraz też głównie pytania o doświadczenie w branży. 

17 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@bei @acherontia styx w ogóle jeszcze 1.5 roku temu miałem lęk przed wysyłaniem CV i szukaniem pracy. Ogólnie nie lubię się sprzedawać, prezentować i mówić o sobie. Potrzebowałem pomocy psychologa aby to przezwyciężyć.

Myślę, że to też jest kwestia przyzwyczajenia się i im więcej rozmów masz za sobą tym łatwiej przez to przejść, pod warunkiem że nie wpadnie się w załamanie, że chodzi się na te rozmowy, a nic z tego nie wynika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi