Skocz do zawartości
Nerwica.com

Metabolizm?

Wrwsw

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jeśli mają tak poważne skutki uboczne to na pewno się nie zdecyduje ...

Teraz mam i tak mniejszy apetyt. Ale fakt, że nawyki najtrudniej zmienić.

Jeśli myślałaś o takim leku to najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem czy dla Ciebie to by było wskazane i odniosłabyś korzyści:) Każdy lek niestety ma skutki uboczne, to o czym pisałam to jest w fazie badań, z tego co sprawdzałam to taki duży pozew w USA oddalano i uznano, że te samobójstwa nie miały związku z przyjmowaniem leku GLP-1. No ale jednocześnie bardzo dużo takich badań trwa, bo gdzieś ludzie na świecie inne osoby musiały zauważyć to co ja. Pewnie wiele lat minie zanim się sprawa rozstrzygnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarka powiedziała mi, że najpierw muszę się ustabilizować psychicznie, żeby myśleć o braniu tego leku.

Zaczynam nowe leczenie, więc na razie obserwuję... 

Apetyt póki co dosyć mały jak na neuroleptyk. W zasadzie w ogóle jest minimalny. Czekam jeszcze aktywizację, bo jestem w dolince. I wtedy wracam do treningów :D

Boję się takiego skutku ubocznego jak depresja, bo mam w tym aspekcie spore problemy. Dlatego też jeszcze walczę i próbuję na nowych lekach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Verinia napisał(a):

Lekarka powiedziała mi, że najpierw muszę się ustabilizować psychicznie, żeby myśleć o braniu tego leku.

Zaczynam nowe leczenie, więc na razie obserwuję... 

Apetyt póki co dosyć mały jak na neuroleptyk. W zasadzie w ogóle jest minimalny. Czekam jeszcze aktywizację, bo jestem w dolince. I wtedy wracam do treningów :D

Boję się takiego skutku ubocznego jak depresja, bo mam w tym aspekcie spore problemy. Dlatego też jeszcze walczę i próbuję na nowych lekach.

No i to się bardzo dobre podejście wydaje, leczenie najważniejsze. Życzę Ci powodzenia na nowym leczeniu, żeby szło już tylko w dobrą stronę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 21.09.2024 o 21:14, Wrwsw napisał(a):

Czy orientujecie się czy po odstawienia leków, które pogarszają  metabolizm, później wraca on do normy?

Mam bardzo dobry metabolizm i nie chce go stracić.... A no niestety teraz biorę klomipramine i z 83 do 90 przytyłem w tydzień.

Jakie macie doświadczenia z tym skutkiem ubocznym (Tycie)?

Ja po klomipraminie wlasnie schudłam w miesiąc 8 kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem przypadkiem wątek przeglądając forum - Mogę teraz potwierdzić, że wraca, ale po jakimś czasie xd (nw czy u wszystkich)

Ja ważyłem normalnie 83kg, po braniu przez jakiś czas klomipraminy w max dawce przytyłem do 93 kg, a po kilku miesiącach od odstawienia waga znowu z normie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi