Skocz do zawartości
Nerwica.com

O czym teraz myślisz?

Priscilla_126

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bei napisał(a):

To dlaczego juz tam nie pracujesz?

Bo się pogorszyło, współpracowałem z osobą prowadzącą jednoosobową działalność i mu się drugi biznes zawalił a przez to stracił płynność i padło też na tą część gdzie ja byłem i musieliśmy się pożegnać. Wtedy też popadłem w deprechy, miałem próby s itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Bo się pogorszyło, współpracowałem z osobą prowadzącą jednoosobową działalność i mu się drugi biznes zawalił a przez to stracił płynność i padło też na tą część gdzie ja byłem i musieliśmy się pożegnać. Wtedy też popadłem w deprechy, miałem próby s itp.

Może kiedyś będziesz miał poczucie, że masz jeszcze lepszą pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, bei napisał(a):

Może kiedyś będziesz miał poczucie, że masz jeszcze lepszą pracę.

To jest dla mnie niewyobrażalne bo nawet nie wiem co chcę robić. Nie będę czuł się dobrze w pracy, nie utożsamiając się z misją. W pracach z przypadku zawsze czułem się źle, a z racji tego, że sam nie mam wizji tego, co chciałbym robić, to wszystkie oferty wydają mi się bez sensu i nie dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Grouchy napisał(a):

To jest dla mnie niewyobrażalne bo nawet nie wiem co chcę robić. Nie będę czuł się dobrze w pracy, nie utożsamiając się z misją. W pracach z przypadku zawsze czułem się źle, a z racji tego, że sam nie mam wizji tego, co chciałbym robić, to wszystkie oferty wydają mi się bez sensu i nie dla mnie.

Ale tamta praca ci sie podobała, to może coś podobnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tamta praca ci sie podobała, to może coś podobnego?

Podobała mi się, ze względu na organizację, bo nie wyglądała jak etat codziennie od 8 do 16. Może w sklepie z zabawkami czuł bym się dobrze, ale tam wolą zatrudniać osoby ze statusem studenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Podobała mi się, ze względu na organizację, bo nie wyglądała jak etat codziennie od 8 do 16. Może w sklepie z zabawkami czuł bym się dobrze, ale tam wolą zatrudniać osoby ze statusem studenta.

Może czułabyś się dobrze w każdej pracy w ktorej atmosfera by ci odpowiadała, ludzie byliby mili itd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może czułabyś się dobrze w każdej pracy w ktorej atmosfera by ci odpowiadała, ludzie byliby mili itd. 

To na pewno, miła atmosfera to podstawa. To tak jak ze szkołą, jak masz ziomali to chodzisz dla nich do szkoły. Jeśli jesteś odludkiem i odrzutem to do szkoły chodzić się nie chce. Niestety doświadczyłem tego i to się też rzuca na lęk przed takimi sytuacjami w pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez rówieśników tez byłam odrzucana, w pracy czuje sie lepiej ale nie chce się na siłę dopasowywać. U mnie teraz mam naprawdę spoko atmosferę. W sumie zwróciłam uwagę na to od samego początku, że ludzie są jacyś tacy mili. Terapeuta mówi, że tak się lepiej pracuje i pewnie tak jest. W sumie trochę na to czekałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, bei napisał(a):

Ja przez rówieśników tez byłam odrzucana, w pracy czuje sie lepiej ale nie chce się na siłę dopasowywać. U mnie teraz mam naprawdę spoko atmosferę. W sumie zwróciłam uwagę na to od samego początku, że ludzie są jacyś tacy mili. Terapeuta mówi, że tak się lepiej pracuje i pewnie tak jest. W sumie trochę na to czekałam.

No przy miłej atmosferze to pewnie nawet szambonurkiem mógłbym być :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi