Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Lucy32 napisał(a):

Ja sie zastanawiam ,czy ja czasem nie mam ADHD.Czyzby moj lekarz nic nie podejrzewał ?Te ciagle zmiany lekow i nic nie dziala tylko sa uboki?

U mnie też ciągle próbuje nowych leków, co zresztą widzisz. I też się zastanawiam nad tym, czy tej mojej chorobie nie towarzyszy borderline. Bo wszystkie objawy pasują jak ulał. Gdyby tak było, to pewnie i tak leków się nie zmieni. Bordera ponoć należy leczyć terapią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejo biorę Duloksetynę 2gi tydzień w dawce 90 , 90 od 3 dni-gdyż ja nie mam skutków ubocznych na SSriach. po jakim czasie ten lek zaczął na Was działać? Mam problemy z lękiem wolnopłynącym. Wcześniej brałem PAroksetynę i tak rozkręcała się baaardzo długo, ok 4 miesięcy.

Czy lek też zwiększał Wam ciśnienie i czy to mija?

Edytowane przez tizziano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, tizziano napisał(a):

Hejo biorę Duloksetynę 2gi tydzień w dawce 90 , 90 od 3 dni-gdyż ja nie mam skutków ubocznych na SSriach. po jakim czasie ten lek zaczął na Was działać? Mam problemy z lękiem wolnopłynącym. Wcześniej brałem PAroksetynę i tak rozkręcała się baaardzo długo, ok 4 miesięcy.

Czy lek też zwiększał Wam ciśnienie i czy to mija?

Ciśnienie czy tętno? Chyba każdy lek działający na noradrenalinę zwiększa początkowo tętno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lucy32 czy Ty duloksetynę dostałaś na zaburzenia lękowe? Jeśli tak, to czy miałaś napady lęku panicznego, czy tylko lęk uogólniony, czy jakąś fobię? Dopytuję, bo niby dulo jest do stosowania w depresji i lęku uogólnionym i się zastanawiam jak to jest, że ten silny skądinąd SNRI jest też przepisywany lękowcom i na niektórych ponoć dobrze działa.

Edytowane przez Abyssus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Abyssus napisał(a):

@Lucy32 czy Ty duloksetynę dostałaś na zaburzenia lękowe? Jeśli tak, to czy miałaś napady lęku panicznego, czy tylko lęk uogólniony, czy jakąś fobię? Dopytuję, bo niby dulo jest do stosowania w depresji i lęku uogólnionym i się zastanawiam jak to jest, że ten silny skądinąd SNRI jest też przepisywany lękowcom i na niektórych ponoć dobrze działa.

@Abyssusja miałam lęk uogólniony+depresja.Nadal mam te same problemy.Mi pomogła bardzo dobrze.Bardzo ją sobie chwalę .

Tylko bralam ja z Mirtazapina 30mg

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

@Abyssusja miałam lęk uogólniony+depresja.Nadal mam te same problemy.Mi pomogła bardzo dobrze.Bardzo ją sobie chwalę .

Tylko bralam ja z Mirtazapina 30mg

Dzięki za odpowiedź. A mirtę dostałaś od samego początku, czy została wprowadzona później? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Abyssus napisał(a):

Dzięki za odpowiedź. A mirtę dostałaś od samego początku, czy została wprowadzona później? 

Mirte juz bralam dlugo.Ale powoli przestawala dzialac i byl nawrót depresji.Mirta tez powyzej dawki 30 dziala juz na noradrenaline.Jak to mówią,paradoksalnie leki noradrenalinowe ,tak to nazwę u wielu ludzi dobrze dzialaja na lęk i depresje,choc kto by pomyślał nie?Ja skutki uboczne na Srri mam gorsze niz na Snri.I jakos lepiej na te drugie reaguje,ale nie zawsze i nie na kazdy lek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Jak to mówią,paradoksalnie leki noradrenalinowe ,tak to nazwę u wielu ludzi dobrze dzialaja na lęk i depresje,choc kto by pomyślał nie?

No właśnie! Szkoda tylko, że aby się przekonać jak zadziała, trzeba odstawić dotychczas przyjmowany lek i przemęczyć się ze skutkami ubocznymi nowego 🤪 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Abyssus napisał(a):

No właśnie! Szkoda tylko, że aby się przekonać jak zadziała, trzeba odstawić dotychczas przyjmowany lek i przemęczyć się ze skutkami ubocznymi nowego 🤪 

@Abyssusno zmiany lekow to najgorsze co moze byc dla nas.Z owu potrzeba czasu i cierpienia zeby cos sie dopasowalo,na kazdym leku pare tygodni i czekanie w męczarniach nie raz.

To zacząłeś juz brać te Dulke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi