Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Jak juz jestes na 60mg to siedź na tym ,ospalosc i zmeczenie miną za pewne po ok 10 dniach.((Tak bylo u mnie)

Mnie też dziwiło ,ze lek który ma mi dodać energi,a muli i usypia.Az się zdziwilam jak zaczął dzialac.

Przyjmuję juz 2 tydzień. Też mam plan, żeby jeszcze przytrzymać, tylko nie wiem, jak długo. Generalnie na samej duloksetynie od ponad miesiąca, więc jakoś ta gospodarka chemiczna neuroprzekaźników powinna się już adaptować. 

jak się teraz czujesz na 60 mg? Jakie rozpoznanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, hope93 napisał(a):

lekarz od adhd, najlepszy specjalista w kraju , twierdzi, że w 80% przypadkach adhd metylofenidat pomaga, przy zaburzeniach lękowych 50% pomaga, 50% szkodzi. Więc weszliśmy na duloksetyne, 

? Więc dlaczego duloksetyna, a nie leki na ADHD? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, mio85 napisał(a):

? Więc dlaczego duloksetyna, a nie leki na ADHD? 

Leki na adhd były, krótko, bo przez 2 tygodnie, ale było gorzej, miałem tętno spoczynkowe ok. 90 BPM, czulem napięcie i lęk, poddenerwowanie, drażliwość i strach przed sytuacjami społecznymi. Lekarz zalecił zejście z nich i włączenie duloksetyny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, hope93 napisał(a):

Leki na adhd były, krótko, bo przez 2 tygodnie, ale było gorzej, miałem tętno spoczynkowe ok. 90 BPM, czulem napięcie i lęk, poddenerwowanie, drażliwość i strach przed sytuacjami społecznymi. Lekarz zalecił zejście z nich i włączenie duloksetyny. 

Ale wszystkie? jest ich kilka więc ja w przypadku stwierdzonej diagnozy spróbowałbym wszystkie w każdej dawce, bo często znalazienie właściwej jest tu kluczowe. Tym bardziej, że próbowałeś wszystkiego innego antydepresyjnego przez 13 lat. Wygląda więc na to, że to ADHD może być problemem. Duloksetyna da ci sporo noradrenaliny, ale razem z serotoniną. Atomoksetyna to typowy niestymulujacy lek na ADHD działający czysto na noradrenalinę, ale potrzebuje czasu. 2 tygodnie i jeden lek to za krótko wg mnie żeby przekreślać te leki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, mio85 napisał(a):

Ale wszystkie? jest ich kilka więc ja w przypadku stwierdzonej diagnozy spróbowałbym wszystkie w każdej dawce, bo często znalazienie właściwej jest tu kluczowe. Tym bardziej, że próbowałeś wszystkiego innego antydepresyjnego przez 13 lat. Wygląda więc na to, że to ADHD może być problemem. Duloksetyna da ci sporo noradrenaliny, ale razem z serotoniną. Atomoksetyna to typowy niestymulujacy lek na ADHD działający czysto na noradrenalinę, ale potrzebuje czasu. 2 tygodnie i jeden lek to za krótko wg mnie żeby przekreślać te leki. 

Nie, tylko atenza. Miałem być 2 tygodnie na 18 mg, 2 tygodnie na 36 mg i następne 2 tygodnie na 54 mg (znaleźć optymalna dawkę). Tak jak wspominałem, źle się już czułem na 18 mg, więc lekarz zasugerował odstawienie. Czy możliwe, że na wyższej dawce czułbym się paradoksalnie lepiej? 

na razie nie czuję absolutnie żadnych profitów z przyjmowania duloksetyny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi