Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

dumps, napisałaś "ej tym razem lekarz u jakiego byłam ...." widocznie źle zrozumiałam :/ Idź po te benzo do rodzinnego, albo wytrzymaj do wizyty u psychiatry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym działaniem leków na pobudzenie to nie jest tak. chodzi o efekt aktywizacyjny a nie pobudzający, to nie to samo, pobudzający jest bupropion a nie jest przeciwlękowy ale są leki przeciwlękowe i jednocześnie aktywizujące, teoretycznie wenlafaxyna ( chcociaż ja biore 11 dni i na razie zmułka-zaczęte mam od 75 mg) , z neurolptyków aktywizuje fluanxol, sulpiryd.

-- 16 mar 2015, 17:29 --

A co do kłótni Patryka29, magnolii i benzowca-może zaprzestańcie waśni skoro pod "czapą się pali".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, chodzilo mi o to ze nowy lekarz po prostu , bo bylam u innego ostatnio prywatnie. boje sie ze benzo mi nie pomoga i sobie cos zrobie wkoncu...:/ eh

-- 16 mar 2015, 17:38 --

No tak jak to ktos wczesniej napisal jestesmy tu wszyscy po to zeby sobie jakos pomagac nawzajem, a nie sie klocic bo kazdy tu ma jakies problemy , reka ba zgode i tyle hehe :**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo5HT1, a ja biorę paro i chciałbym dorzucić jakiś lek aktywizujący do niego. miało to być abilify ale za duża akatyzja i myślę o małych dawkach amisulpirydu, tylko nie wiem czy wtedy nie bede miał prolaktyny za bardzo podniesionej. jak myślisz?

-- 16 mar 2015, 17:49 --

dumps, ja po paro nie jestem smutny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, tez bralam fevarin ;)magnolia84, wlasnie fevarin, setaloft, escitalopram i teraz paro z tych co pamietam nie moge sobie nic wiecej przypomniec chyba zaczynalam od setaloftu .. i hydroxyzyne pilam w syropku (smiech) bo nic nie dawala tylko zasypialam na lekcjach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, szczerze to jakby mi mialo pomoc to moglo by mi nawet zycie skrocic moge sie uzaleznic moge wszystko byle by mi pomoglo choc na jakis czas, bo moja glowa juz jest tak przeryta tym gównem całym zwanym lękami ze teraz to juz po trupach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie kiedyś lekarz zaordynował 15mg lorafenu dziennie na czas nieokreślony :shock:

-- 16 mar 2015, 18:07 --

dumps, mnie na lęki pomaga właśnie paro, tzn. one są, ale da sie z nimi żyć. z drugiej strony lekarz mi powiedział, że lęki leczy się terapią i przełamywaniem ich, a nie lekami. nie do końca się z nim jednak zgadzam.

-- 16 mar 2015, 18:12 --

dumps, teraz tak piszesz, że wszystko jedno, a jak lęki przejdą, desperacja osłabnie to wtedy już nie będzie wszystko jedno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, szczerze to jakby mi mialo pomoc to moglo by mi nawet zycie skrocic moge sie uzaleznic moge wszystko byle by mi pomoglo choc na jakis czas, bo moja glowa juz jest tak przeryta tym gównem całym zwanym lękami ze teraz to juz po trupach..

to benzo ci pomoże najlepiej właśnie na lęki alprę[afobam] zaczniesz od dawki 0,25 mg i zobaczysz. spoko tak szybko się nie uzależnisz , zwłaszcza jak nie miałaś nigdy stycznośći z benzo a na bank pomozę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, tylko ze z moimi nie da sie zyc, bo to jest nienormalne juz musialabym chyba nosic wszedzie ubrania na zmiane/bielizne ... i przebierac co jakas godzine a do tego nawet przez ten czas co usiedze to i tak sie skupic nie moge ani sluchac i cala mokra sie robie odrazu i wez sb zyj i chodz na studia i do pracy eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, Zbych wiem ze dzialasz w kierunku dopaminy a serotoninowe ubezwlasnowolnienie nazywasz wielkim spiskiem i masz racje.moze jest w tym cos glebszego niz tylko leczenie chorych, chvj wie i nikt sie nie dowie a takie ssri dziala dlugo nawet po odstawieniu.

ghhhmmm nie chcialbym nic sugerowac ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem i po to bierzesz paro aby tego nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi