Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przerwa 3 miesięczna od antydepresantów ssri/tlpd,sprawi ze jakoś lepiej zareaguje na dany lek np.paroksetyne?Jest wogóle jakiś sens robienia przerwy.?Może te leki zaczą inaczej działać?

Watpie zeby to cos dalo, ale spróbowac zawsze mozna, jesli ma sie cierpliwosc do tego calego kurestwa. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. Mnie przerwa nic nie da... Bo spadnie tylko nasycenie organizmu danym lekiem, s nasycę się to długi kijowy okres.

-- 14 cze 2015, 09:01 --

Sam czekam caly czas aż zadziała parogen... A czy miał,ktos z was problemy z migdalami po rozpoczęciu brania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie Lunatic 3 dni na 15 mg ( wskoczyłem z 10mg ) i zombiście zaczyna sie robić . Jutro znowu 10 mg + coś jeszcze na zachete życiową ;)

A myślałem ,że ten lek nie robi juz na mnie wrażenia ,,, a jednak .

Różnica też potężna w kastracji przy wyższych dawkach nawet o 5 mg ,,, ale o uskutecznianie wacka już mi nawet nie chodzi tak bardzo ( jakl się myśli samobójcze odpiera ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

mam problem z dobraniem dawki i nie wiem co zrobić, dwa miesiace byłem na 15 mg i zszedłem do 10 bo było zamulenie,było lepiej ale po tygodniu nasiliły mi się stany lękowe i duże zmęczenie, u mnie jedno z drugim jest powiązane, jak czuje że zaczynam czuć się jak wyssany z energii to jest to zapowiedzią napadów lęku

nie wiem czy nie jest to wina tego ze jeszcze organizm sie nie dostosował do tej dawki, jak zmniejszałem z 20 do 15 to męczyłem się ze złym samopoczuciem 2 tygodnie, teraz jeszcze nie minęły 2 od zmiany

dziś nawet amisulpryd nie pomogł, musialem łyknac alprazolam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże, jak ja tęskniłem za tym cudownym "chilloutem". Na depresję nie działa na mnie jakoś silnie, ale przeciwlękowo rewelacja. Fakt, że jednak biorę też inne leki, ale mam porównanie z sertraliną i paro zdecydowanie lepiej mi służy. No i można dłuuużej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie

Dlugo mnie nie bylo na tym forum jakies 7 lat a tu bach znowu nawrot nerwicy lekowej 2 tyg. temu.

I jak zwykle cudowny lek parogen. Tylko tym razem cos dziala z opoznieniem i mam po nim straszne pobudzenie ok. 3-4 godzin po zazyciu. Wlasciwie nie pamietam poczatkow brania tego leku sprzed ok 6 lat ale mozecie mi powiedziec czy po 10 mg tez ktos z was mial pobudzenie po wzieciu ok. 3-4 godziny bo sam sobie niestety nie przypomne. Jedyny plus po 11 dniach brania 10 mg to nawet spokojny sen.

Prosze o odpowiedz w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka mi doktorek kazal przestac barac paro na dzien bo sie za bardzo po nim. Po 11 dniach brania przesatalem na jedna noc, mialem strasznie realne sny z lękiem - masakra do kwadratu. n ndz. nic wczoraj 1/4 a od dzisiaj 0,5 wieczorem mam juz brac.

Brał ktoś z was wieczorem ten lek ???

-- 16 cze 2015, 15:54 --

za bardzo nakrecam ;D

-- 16 cze 2015, 15:55 --

najlepsze ze ja bralem ten lek 7 lat temu i super sie na niego wchodziło a teraz nie mogę . Psychiczna blokada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten lek seduje w ch.j, włączył mi się tryb "zombie", dziwne uczucie, kiedy nic Cię nie rusza, nie wkurwia, nie stresuje. Póki co podoba mi się ten stan, choć jeśli to nie minie będę musiał odjąć trochę lamo albo miansy. Po paro wzrosła mi również siła mięśniowa. Widzę to po ćwiczeniach z ciężarkami, mięśnie mi ogólnie trochę "wywaliło". Ten lek działa na mnie więc wybitnie anabolicznie, gorzej tylko się biega i ciężej do sportu zmusić. Jednak ten luz...bezcenne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lunatic, na motywację to miansa albo mirta: te leki potrafią nieźle z butów wyrwać, wbrew obiegowej opinii, że to leki sedujące. Uspokajają tylko w maleńkich dawkach a im dłużej i im większa dawka tym mocniej działają przeciwdepresyjnie, ale (u mnie) i pro-lękowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest ok. Od czwartku kiedy mineło zle samopoczucie jest dobrze. Przynajmniej tak bylo do tego momentu. To byloby dwa tygodnie na dawce 10 mg parogenu z dnia na dzien zaczelo byc ok z koszmarnie zlego samopoczucia. Tylko ze ja schudlam 3 kg i nie wiem czy z nerwow dwuyugodniowych czy po leku... i ja biore lek wieczorem okolo 20 mam noce dobre akurat takze

-- 17 cze 2015, 13:47 --

Oczywiscie chcialabym zeby juz bylo tylko lepiej. Mam rozne mysli zle ale samopoczucie koszmarne odeszlo i mam wiecej sil do zycia. Mysli moje niestety jeszcze wyszukuja raka, czy inne chorobska ciekawe kiedy pozbede aie rowniez takich mysli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Asie25 , witam cie serdecznie ;)

Ja wlasnie na to samo biore paroksetyne, na upierdliwe ;) mysli o roznego rodzaju ciezkich chorobach. Im wiecej czytam o danej chorobie, tym wiecej syptomow znajduje u siebie. Tak wiec z reguly moje szukanie konczy sie na raku.

Biore paro od 12 lat, ale troche wyzsza dawka, obecnie 22,5 mg i staram sie ja zmniejaszac m.in. z powodu nadwagi.

Jesli bierzesz dopiero 2 tygodnie i juz widzisz poprawe, to mysle , ze teraz bedzie tylko lepiej. U mnie dzialanie paro, blokujace natretne myslenie, nastapilo jako ostatnie, po okolo 4-5 tygodniach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała aktualizacja po 45 dniach paro odstawiłem z dnia na dzień także nie miałem jakiś skutków ubocznych że potrzebuje tego moj organizm jak tutaj wiekszosc ludzi pisalo, za to biore lorazepam 0,5mg rano i wieczorem, paro odstawilem oczywiscie z lekarzem bo nic nie pomagalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem jestem na urlopie. Jeszcze 3dni. Biorę już parogen 50dni i dzis mam najgorszy dzień. Wróciła do mnie zgaga mam wrażenie ze przełyk mi wypali. Wzielem na to polprazol o 11. Po godzinie na spacerze zrobiło mi się słabo a teraz sobie wkręcam ze cos nie dobrego sie dzieje. Nie wiem jak się uspokoić nie ma tu kata gdzie mógłbym być sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feniksx, przecież urlopy, wyjazdy zawsze są najgorsze. Może jak wrócisz będzie lepiej. Jeśli o mnie chodzi to miałem straszny kryzys na paro 10 dni temu, już umówiłem sobie wizytę u lekarza i nagle powolutku zaczęło się znowu poprawiać. Zobaczę jak to będzie, bo każdy dzień jest lepszy póki co, więc zaczekam z decyzją jeszcze parę dni. Mam za to ogromne problemy z wybudzeniem się rano. Wstaję jak pijany godzinę trwa zanim się ogarnę. Dziwny ten lek w ogóle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi