Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego mam zakładać że to będzie trwać 5 lat ja zakładam że będzie trwało kilka miesięcy i to cierpienie się skończy a wiesz dlaczego że raz już wyszedłem z ciężkiej depresji i myślałem tak jak Ty.Byłem przekonany że w takim stanie zostanę do końca życia a to nie jest życie ale wiedziałem że wczesniej tak nie było w końcu nie mam depresji od narodzin że ten stan nie jest normalny to jest depresja że kiedyś ona musi się skończyć że wycierpię ile będę musiał ale będę szczęśliwy i będę żył tak jak wcześniej.Nie zakładam najgorszego nie mam pewności a po co myśleć o najgorszym.W psychoterapii jest taki termin jak katastrofizowanie warto trochę zgłębić temat bo to wszystko nasze myśli które można naprawić.Myślę że jak z tego wyjdziesz to będziesz na tyle silny że będziesz myślał podobnie i tego ci życzę.Sam wiesz jak jest ciężko ale jak z tego dasz radę wyjść to co gorszego może cię złamać?No właśnie... :P A to co napisałem to słowa moje bo właśnie tak myślę i tak uważam.Może to była hipomania ale dla takich chwil warto żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Chada

dobrze wytropiłeś pułapki depresji , jeszcze raz Brawo!

-- 13 sie 2014, 18:12 --

R.Wiliams zasuwał kokainę . Po niej depresje ( czytałem ) sa tak realne , ciągnące sie długimi miesiącami , niezwyciężone ,że palnąć sobie tylko,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Chada

dobrze wytropiłeś pułapki depresji , jeszcze raz Brawo!

-- 13 sie 2014, 18:12 --

R.Wiliams zasuwał kokainę . Po niej depresje ( czytałem ) sa tak realne , ciągnące sie długimi miesiącami , niezwyciężone ,że palnąć sobie tylko,,,

Fajnie panowie ze optymistycznie patrzycie na depresje, ale o ile sie nie myle to ty czada juz chorujesz

kilka lat na depresje tak 4 czy cos zle pamietam, popraw mnie jezeli sie myle??

ps. kokainowe depresje nie sa az takie straszne, predzej bym stawial na jakas paranoje u Williamsa,ale

to tylko moje zalozenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patryk , od trzech dni znów u mnie nastapił nawrót . Dzis zwiekszyłem dawki leków, dodałem moklo i jest sto razy lepiej niz dwa dni temu . I to mnie cieszy właśnie ,że depresja ustępuje pomimo tego ,że jeszcze czasem wystawi na powierzchnię swój poroniony łeb .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uważajcie bo po łączeniu z ssri można dostać niezłego doła

juz ze 2 razy tak mialem, to kurde jest straszne

a czaem wypic mozna. ja piwo, cydr. ale nie codziennie. tak co 2. dzien ;p

-- 14 sie 2014, 21:33 --

[

Mam 3 pytania do Cb ponieważ masz dość specyficzny i interesujący mnie mix 2 ssri ;) Bo sertra nie działa u mnie na lęk ale super aktywizuję i nie mam żadnych uboków a paro działa na lęki (znaczy ma ponoć działać najs) ale zamula i nie aktywizuję. :lol:

1.Lekarz ci zalecił brania w dużej dawce sertre plus jeszcze paro czy to na własną odpowiedzialność pod kontrolą czy może inaczej?

2.Buspiron pomógł na lęki? Jeśli przy swoim mixie możesz w ogóle go obiektywnie ocenić? :D

3. Przy mniejszej dawce sertry czułeś zamulenia i senność od paro?

no dobra,. w związku z cenzurą piszę jeszcze raz. ale krótko

1.lekarz zalecil

2.eee spamilan? on na mnie dziala antylękowo, tak jakby spłaszcza, uspokaja. na stresującą sytuacje dobry. ale potrafi lekko pogarszac pamiec

3.chyba nie. ale mi sie juz troche pomieszlao co bralem i kiedy i ile :/ generalnie zamulenia i serta to na duzych dawkach i w początkowym okresie wejsci na dużą dawkę. ptem mija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi