Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.06.2026 o 18:52, Jurecki napisał(a):

A ja się spinam, drżę.

No ja też, nogi się robią jak z waty i zastygam. Dlatego np. nie wiem czy w tym stanie umiałbym się obronić albo pomóc komuś w razie jakiegoś ataku bo sam pewnie bym zawału dostał.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętałam, jak jeszcze dzieciaki były małe, a ja miałam może z 19 lat, kupiłam im basen ogrodowy. Teraz to już mają po 15 lat, a ja czuję się staro, jak pomyślę, jak oni się urodzili, to ja miałam te 15. Byłam w ich wieku jak zaczęły się moje problemy psychiczne. A oni nadal w moich oczach tacy mali, zdrowi, i oby tak pozostało.

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.07.2026 o 13:16, Grouchy napisał(a):

No ja też, nogi się robią jak z waty i zastygam. Dlatego np. nie wiem czy w tym stanie umiałbym się obronić albo pomóc komuś w razie jakiegoś ataku bo sam pewnie bym zawału dostał.

Trudno powiedziec jakbys sie zachowal, w momencie zagrozenia skacze nam adrenalina wiec roznie sie zachowujemy, czasem zupelnie nie jak my.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

mam ochotę napisać do W., ale boję się, że będzie po narkotykach i będzie jakaś dziwna akcja. Mam strach przed szpitalem, a różnie to bywa. Jak by było spokojnie, to luz. Można gdzieś posiedzieć, ale nie wiem, czy nie jest to za duża różnica wieku, żeby podtrzymywać taką znajomość. Mamy wspólny vibe, ale włączy mi się wtedy tryb: zrób coś szalonego.

U dorosłych ludzi można się znać z osobami z różnica wieku. Ja znam osoby 15 20 lat starsze ! Jak pomyśleć o tym to nie wiem czy dobrze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Anglii dużo czasu spędziłem ze starszymi kolegami, takimi 20 lat starszymi właśnie i myślę, że to dobrze, bo to trochę mądrzejsi ludzie niż rówieśnicy, wiele można się od nich nauczyć. :D Fajnie się z nimi bawiłem, i w sumie to nadal żyją, więc jak wrócę do Anglii to się spotkamy :D 

Dużo im zawdzięczam i są mądrzejsi, dłużej żyją, więcej wiedzą:P . Ze starszymi angielkami też dużo rozmawiałem, jak byłem kiedyś wonotariuszem u kumpla w sklepie i było spoko. Poznałem jedną Wendy, która w latach 60 chodziła na koncerty i brała grzybki, hipiska w tamtych czasach :D . Starszych angoli też wiele poznałem i wiele się od nich dowiedziałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

W Anglii kiedyś mieszkałam. Świetna kraina to była. Inni ludzie. Polacy byli dla mnie okropni. Lubiłam na takiej polanie pić cydr, a wokół dużo ludzi biegało, hasało. Londyn też cudny. Spoko było w techno sklepie z odzieżą. Klimat niesamowity 👽 też była taka dyskoteka, gdzie przychodzili nawet starsze osoby. Pamiętam Pana Anglika. Ciekawa postać. Mimo że widziałam go dwa razy, to zapamiętam na zawsze. Podał mi swój numer, ale się nie odezwałam. Anglicy byli przyjaźni. 

No i osoba, Polak, która tam poznalam. Nigdy nie zapomnę. 

Haha, ja przyleciałem do Polski na wakacje odwiedzić krewnych, ale we Wrześniu znowu tam wracam. 

Te ich cydry są niezłe, ja zawsze miałem po nich dobry humor, choć nie powiem, że zacząłem wpadać już w alkoholizm parę lat temu :D.

Może być, choć przez ostatnie kilka lat postawili dużo domów w wielu okolicach, i zrobiło się trochę tłoczno. Wycięli pełno drzew, które miały po kilkaset lat, żeby wybudować jakąś ekspresową kolej HS2. Pełno nielegalnych imigrantów napłynęło też. Ogólnie kraj ma problemy, jak każdy inny, wiadomo, ale nie jest może tak nudno, jak w Polsce :D .

Po angielsku lubię rozmawiać z ludźmi w ogóle :P .

No i można sobie pić w terenach publicznych, więc nie jest tak stresująco, jak w Polsce. Ja się Polaków boję, bo są właśnie okropni, osądzają innych, itp. Jakoś mam uraz do Polaków w Anglii. Uciekam zawsze od nich :D . Anglicy czy angielki też się zdarzali rasiści, że po polsku gadam, to już miały problem, jakieś starsze kobity głównie :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

Jest mega. Pamięta ten dzień dobrze, chociaż nie był to jakiś niesamowity w wrażenia dzień. Zwykły, letni, słoneczny dzień. Czułam się spokojnie. Pamiętam też dzień, gdy poznałam tam P. i wypiliśmy dwa piwa. Słuchaliśmy wtedy David Bowie - Heroes. Chyba bardziej pamiętam uczucia niż, to co się działo. Trawy dużo paliłam potem. Dziwne to wszystko było. Autodestrukcyjny czas też, ale mocny i też pewna nauka została. Wspomnienia.

Też tam kiedyś trawy dużo kopciłem z kumplem 20 lat starszym, i graliśmy w gry na playstation 2 i słuchaliśmy muzyki albo jeździliśmy na wycieczki rowerowe, ale już od paru lat nie kopce zioła, a od dwóch nawet papierosów nie tykam :D 

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

Polacy są zakompleksieni. Lubią gadać i niszczyć komuś krew. Zwłaszcza jak są w grupie..bo jak są sami, to już nie są tacy cwani. Nietolerancyjni bardzo też. Zamknięci w swoich bańkach. No ale co. Tak już jest. Sorki, Polsko 🥶

Nie wszyscy tacy są, zdarzają się wyjątki, ale niestety Polak wilkiem innym Polakom :P . W robocie lubią kapować Polak na Polaka angielskim menadżerom, hahah :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Verinia napisał(a):

ja nie tykam, bo bym dostała psychozy

ja palę :x 

Tam jest inna trawa. Są na wszystko, na każdy nastrój. Były dziwne doznania, przyjemne i niefajne. Różnie było. Ale jakoś nie jest to substancja dla mnie. Nie na moją banię :P 

W sumie po co mi trawa, skoro mam fazę bez tego. Czuję się jak na narkotykach od 10 lat xD

Haha, ja teraz tylko kofeina, ale mi dobrze jak sobie muzyki słucham. Kupiłem sobie fajny odtwarzacz i słuchawki i teraz słucham non-stop i mi dobrze wtedy :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

Trudno powiedziec jakbys sie zachowal, w momencie zagrozenia skacze nam adrenalina wiec roznie sie zachowujemy, czasem zupelnie nie jak my.

Drganie mięśni też jest spowodowane adrenaliną.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Kurwa aplikacja banku potrzebuje wersji androida 6.0 A ja mam 10.0. A Nie działa. O co chodzi no do jasnej

Dzialalo

Może mają chwilowe problemy, albo robią z nią coś i jak skończą to będzie działać. Możesz na necie sprawdzić czy ludzie nic nie piszą. 

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, bei napisał(a):

Może mają chwilowe problemy, albo robią z nią coś i jak skończą to będzie działać. Możesz na necie sprawdzić czy ludzie nic nie piszą. 

Od razu sprawdziłam czy jest awaria. Nie było A to nie działa już mi z 2 tygodnie co najmniej. Chodzi o GOmobile banku bnp

Siostrze działa ta sama apka

Wyczyscilam też pamięć podręczną tej aplikacji i tam te wszystkie smieci pamięci co można jej usunąć. Odinstalowalam też i zainstalowałam dwa razy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Gdybym miała np blokadę przed jakimś niebezpiecznym działaniem to by komunikat jakiś wyświetlał się na pewno 

A to po prostu nie reaguje na dotyk palca

Można jeszcze spróbować podejść do banku zapytać, ale szczerze to mam wątpliwości czy ludzie tam pracujący się na tym znają.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, bei napisał(a):

Można jeszcze spróbować podejść do banku zapytać, ale szczerze to mam wątpliwości czy ludzie tam pracujący się na tym znają.

Masz rację też mi się tak wydaje że nie będą wiedzieć. Jeszce może przedzwonie tam. Dzięki bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka to za aplikacja? 
Jak dla mnie to lepiej aplikacji bankowych nie używać, ja np. wchodzę na stronę internetową przez przeglądarkę internetową, i tam załatwiam te sprawy 'bankowe' :D , gdy muszę internetowo załatwić.

Dziwne, że na taką starą wersję appkę robią?? coś jest nie tak :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Jaka to za aplikacja? 
Jak dla mnie to lepiej aplikacji bankowych nie używać, ja np. wchodzę na stronę internetową przez przeglądarkę internetową, i tam załatwiam te sprawy 'bankowe' :D , gdy muszę internetowo załatwić.

Dziwne, że na taką starą wersję appkę robią?? coś jest nie tak :P 

Jaką starą. Android 10 jest bardzo stary? Xd nie można tylko z neta bo ci przychodzi potwierdzenie na telefon właśnie w aplikacji. Kiedyś były smsowo. Jak robisz przelew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi