Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Przerażona. Jakie dziwne sny. Koszmary. Lekkie urojenia i lęk. Wczoraj wieczorem miałam atak paniki. Kwetiapina jest za mocna więc ja musiałam zmniejszyć bo serce mi napierdzielalo i muszę zawsze pamiętać dobrej kwety o propranololu. Wczoraj tachykardia i totalny odlot. Byłam tak otumaniona że nie mogłam mówić. Poprosiłam tatę żeby ze mną posiedział i zasnęłam na chwilę. Potem było w miarę ok. Nie wiem czy ta kwetiapina jest dla mnie. Ale jeśli będzie zmiana leków to już jest ryzyko że coś wróci. Nie cierpię psychozy. Boje się 

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Jim Morrison_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Noire Panthere napisał(a):

przypomniałaś mi że też muszę zrobić badania i umówić się na kontrolę do endokrynologa bo już rok zaraz minie 🙈

Ja też raczej żadko chodzę, teraz nie spodziewałam się jakoś bardzo kolejnej wizyty w tym roku (chodzę na NFZ), ale przez to że wynik wyszedł zły to mam przyjść we wrześniu.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sił. Najchętniej przespałabym resztę dnia.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Jest tak jak sobie "zaplanowalam". Zamiast promazyny będę brać chlorprotiksen trzy razy dziennie. Kiedyś sporo czytałam o tym leku i zawsze chciałam spróbować, ale jakoś nie miałam okazji. No i teraz próbujemy. Chce być spokojniejsza i mieć lepszy sen. Kwetiapina zmniejszona. Z 650 mg do 400mg. Kweta XR już nie istnieje w hurtowniach k aptekach. Rozłożony mam zatem ketrel zwykły na 4 dawki w ciągu dnia. I git. Myślę że będzie lepiej. Po prostu potrzebuje spokoju, a brana kweta w dużej dawce na wieczór to była bomba gdzie odlatuje. Jestem usatysfakcjonowana wizytą i już czuję działanie chlora 🌛

Edytowane przez Verinia

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

@bei ja przy TSH powyżej 2,5 miałam wizyty co 3 miesiące dopóki nie ustabilizowało się na wartościach w zakresie 1-1,5

Podejrzewam, że za 3 miesiące juz bedzie ok, albo bedzie za niskie. Takie mam doswiadczenia ze swoim organizmem, zobaczy się, pasuje isc wykupić leki, troche mobilizacji potrzebuje. 

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, bei napisał(a):

Podejrzewam, że za 3 miesiące juz bedzie ok, albo bedzie za niskie. Takie mam doswiadczenia ze swoim organizmem, zobaczy się, pasuje isc wykupić leki, troche mobilizacji potrzebuje. 

A to nie, ja jak już zbiłam TSH do normy to tak mi trzyma cały czas bez zmian dawkowania Euthyroxu - od 2 lat jestem na tej samej dawce i nie zanosi się, żebym miała zmieniać, ale ja mam zwykłą niedoczynność, bez  Hashimoto czy innego zapalenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

A to nie, ja jak już zbiłam TSH do normy to tak mi trzyma cały czas bez zmian dawkowania Euthyroxu - od 2 lat jestem na tej samej dawce i nie zanosi się, żebym miała zmieniać, ale ja mam zwykłą niedoczynność, bez  Hashimoto czy innego zapalenia.

Ja generalnie też od nie pamiętam kiedy miałam stałą dawkę. Nie wiem co się porobiło... .  Czy znowu leki od psychiatry coś mieszają (tak jak zrobiła to Sertlalina). Myślę, że nie będę miała problemu ze zbiciem wyniku.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Badaliście po przespanej nocy? Ja jak badałem TSH, po nieprzespanej nocy, to było 7 i byłem niesłusznie leczony na niedoczynność tarczycy przez kilka miesięcy. Obecnie moje TSH jest stale około 1 z groszami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej po przespanej. Ja się leczę jakieś 20 lat.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to wypoczęta i wyluzowana, zobaczymy co dzień przyniesie. Rano na badanie litu, bo poprzedni był niemiarodajny, bo wziełam przed pobraniem krwi lit, a nie można. Rano pamiętac ---> NIE BRAĆ.  A z automatu zawsze biorę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.06.2026 o 11:35, Noire Panthere napisał(a):

przypomniałaś mi że też muszę zrobić badania

@Noire Panthere, ja niedawno robiłem badania dla lekarza diabetologa, oto wyniki: 

• ALT ~ 44 U/l [norma: 0 ― 50]
  • GGTP ~ 25 U/l [norma: 0 ― 60]
  • Hemoglobina glikowana ~ 6,34 % [norma: 5,7 ― 6,4%]
  • C-peptyd ~ 3,09 ng/ml [norma: 1.1 - 4.4]

Szeregowiec Wally Parr: "Po latach podsumowałbym to krótko: Cholerne marnotrawstwo. Tak samo można opisać każdą wojnę w historii świata. Małą, wielką, średnią. Cholerne marnotrawstwo." [cytat za: "Lądowanie w Normandii. Nieznane taśmy." (2024)]

Generał Stanisław Sosabowski: "Jeśli jeden człowiek mówi: «Słuchajcie, pobawimy się dzisiaj w wojnę», to wtedy wszyscy giną." [cytat za: film "O jeden most za daleko" (1977)]

F20.0, Clopizam [LINK #1] → 100mg [1-1-1], Asentra [LINK #2] → 50mg [1-0-0], Reagila [LINK #3] → 3mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość objawów minęło zostało ból w klatce piersiowej który przeważnie puszcza późnym wieczorem echo serca ok EKG za każdym razem ok markery troponiny ujemne, do tego czasami rwie mnie prawa bądź lewa ręka takie dziwne napięcie aalbo dziwne uczucie drżenia, czasami mi też duszno i jak dotykane na klatkę to ból się nasila, Do tego jest mi mega gorąco i zalewają mnie poty nie zimne ale poty, obecny zestaw leków 

pramoaln 1-0-2 

Mirtazepina 0-0-1 

pragiola od dziś 1-0-1 wieczór od lat tak samo 

concor con od kardiologa 1-0-1 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Źle. Zawaliłam rozmowę o pracę.

Ja też. Bardzo źle

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 75mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Verinia napisał(a):

Lit 0,6. Ja pier...

No to masz na granicy. Pilnuj się z tym, ile pijesz- pewnie w tym tkwi przyczyna (głównie kawa/herbata).

A dzisiaj... w sumie nieźle. Chociaż czuję się zmęczona po wpół przespanej nocy.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi