Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Chongyun napisał(a):

@Doktor Indor jeszcze wenla.

Jeszcze w sensie wenla + dulo, czy jeszcze w sensie jeszcze nie zmieniłeś leków tylko np. zwiększyłeś wenlę?

Godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Mimo dużych zaległości i wielu problemów fajnie jest być gdzieś poza "bezpiecznym miejscem" a mimo to moc coś robić, pić kawę, pogadać

To się tak da? O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, shadow_no napisał(a):

To zejście z wenli na Ciebie zadziałało pozytywnie? 🙆🏻‍♂️ Bo malem wrażenie że jakoś więcej pozytywów u Ciebie

Nie wiem czy zejście czy sam fakt jej brania ale świetnie ze pomaga w takich rzeczach; pozwala pokonać lęk a to dodaje pewności siebie co z kolei zmniejsza depresję i podwyższa poczucie własnej wartości.

28 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Jeszcze w sensie wenla + dulo, czy jeszcze w sensie jeszcze nie zmieniłeś leków tylko np. zwiększyłeś wenlę?

Jeszcze wenla, na dulo zmieniam dopiero przy wizycie 4 marca. Z tego co czytałem dulo działa jak wenla z serotoniną ale wpływa więcej też na dopaminę czyli pobudza motywację i daje kopa.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Chongyun napisał(a):

Jeszcze wenla, na dulo zmieniam dopiero przy wizycie 4 marca. Z tego co czytałem dulo działa jak wenla z serotoniną ale wpływa więcej też na dopaminę czyli pobudza motywację i daje kopa.

Ale czekaj, bo mi nadal umyka. Twój stan się poprawił. Co zmieniłeś w farmakoterapii? Inna dawka wenli? Większa, mniejsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Ale czekaj, bo mi nadal umyka. Twój stan się poprawił. Co zmieniłeś w farmakoterapii? Inna dawka wenli? Większa, mniejsza?

W zeszłym tygodniu już chciałem rzucić, 5 dni nie brałem i piątego dnia dostałem ataku płaczu i doła więc wróciłem, ale do dawki tylko 75.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Chongyun napisał(a):

W zeszłym tygodniu już chciałem rzucić, 5 dni nie brałem i piątego dnia dostałem ataku płaczu i doła więc wróciłem, ale do dawki tylko 75.

Hmm, czyli nadal jest to nieustabilizowane – organizm przeżył szok i musi się unormować, to się różne rzeczy mogą dziać. Jak ja odstawiałem bardzo powoli, albo wchodziłem na lek bardzo powoli, to stan psychiczny był skorelowany z dawką. Większa dawka = większy próg paniki (czyli mniejsza szansa na atak). Teraz jestem na 75, bo to jest dla mnie takie optimum. Większe dawki zabierały mi więcej emocji (i zostawała tylko złość, tylko to się zawsze przebijało), mniejsze dawki uniemożliwiały mi funkcjonowanie przez napady lęku. A na 75 jest to jakoś wypośrodkowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, Chongyun napisał(a):

@Doktor Indor tak, no i 225 czy 150 bardzo zamulają a nie dają kopa, 75 wcale nie blokuje lęku słabiej ale tak nie zamula, tylko nadal nie ma tego efektu dopaminowego, który może dać mi dulo przy tym samym efekcie serotoninowym.

Jaki to jest ten efekt dopaminowy, w sensie co się wtedy czuje, co się zmienia? Ja najwięcej brałem 150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Jurecki napisał(a):

@Chongyun  wróciłeś do 75 mg wenli? Czy na większą dawkę wszedłeś?

Zszedłem z 225 do 75 po chwilowej przerwie

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Jaki to jest ten efekt dopaminowy, w sensie co się wtedy czuje, co się zmienia? Ja najwięcej brałem 150.

Ponoć chęć do działania bo efekt serotoninowy to wyluzowanie ale obojętność i rozleniwienie a często i apatia. A wenla ponoć działa na dopaminę przy dawce 225 i więcej.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi