Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, little angel napisał(a):

to prawda, wypłakałam się mężowi w objęciach, jest już trochę lepiej 🙂 

Nie ma co walczyć z emocjami..im bardziej ich nie akceptujesz, tym są one silniejsze i częstsze. Żeby pozbyć się bólu...  Trzeba go przeżyć. Trochę brutalne, ale wg mnie to ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś czuję się fajnie 🙂

Pobudka o 5, zasnelam kolo 21. WYspana, pelna optymizmu. SLucham energetycznej muzyki. Kawa wypita.

Papieros wypalony, a raczej kilka. jeszcze ciemno i to lubię. Taki nocny poranek. Jeszcze forumowicze śpią. Potem kolejne dymy 😄 koncentracja lepsza, czytam książkę. W końcu mogę się skupić i sprawia mi to przyjemność. MOże coś napiszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, RefleXia napisał(a):

Nie ma jednej prawdziwej odpowiedzi. Bol zadany jest trudny dla zrozumienia nawet dla osoby skrzywdzonej. Dlatego zdradzane matki karają byłych mężów utrudniając im dostęp do dzieci. Nie chciałeś rodziny to nie masz. Coś na tej zasadzie. Jest to oczywiście kosztem dzieci, które stały się zakładnikiem własnych rodziców. 

Już nie racjonalizuje bólu, nie szukam usprawiedliwienia dla innych. Nikt się nie pokłonił nade mną. 

wielu ludzi jest po prostu godnych pogardy. Nie lubię ludzkości jako takiej. WIekszość to żmije. Lubię ludzi autentycznych. Nie lubię wampirów. WIększość niestety to tylko identycznie stworzone roboty. Dla pozostalych mam szacunek i empatię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

wielu ludzi jest po prostu godnych pogardy. Nie lubię ludzkości jako takiej. WIekszość to żmije. Lubię ludzi autentycznych. Nie lubię wampirów. WIększość niestety to tylko identycznie stworzone roboty. Dla pozostalych mam szacunek i empatię.

Zgadzam się z tym, że mnóstwo żmij jest do okoła. Dlatego tak ciężko o ludzi tych serdecznych, życzliwych, pomocnych bez interesownie- albo tylko w moim świecie i otoczeniu. Sam nie wiem …choroba mi daje popalić, może stąd te czarne myśli ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, brum.brum napisał(a):

Dlatego tak ciężko o ludzi tych serdecznych, życzliwych, pomocnych bez interesownie

A ja się z tym nie do końca zgadzam. Szczególnie nasze społeczeństwo (Polacy) wg mnie ma głęboką potrzebę pomagania innym. Często się to objawia dopiero przy okazji dużych kryzysów, ale ja uważam że ludzie dookoła w większości są bardzo dobrzy i chętni to pomocy.

No tylko że nie wszyscy. Ito przez ich pryzmat często patrzymy na ogół. Ale sądzę że jesli tylko umiemy poprosić o pomoc, to ją zawsze dostaniemy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, shadow_no napisał(a):

A ja się z tym nie do końca zgadzam. Szczególnie nasze społeczeństwo (Polacy) wg mnie ma głęboką potrzebę pomagania innym. Często się to objawia dopiero przy okazji dużych kryzysów, ale ja uważam że ludzie dookoła w większości są bardzo dobrzy i chętni to pomocy.

No tylko że nie wszyscy. Ito przez ich pryzmat często patrzymy na ogół. Ale sądzę że jesli tylko umiemy poprosić o pomoc, to ją zawsze dostaniemy 

Dlatego napisałem, że tak odczuwam z perspektywy swojego małego świata i otoczenia w którym funkcjonuje.

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Niedobrze gębę mi wykręca.... inwalidą jestem, dadzą D, i tyle było widać, -,- prege zmniejszyłam żeby być bardziej przypomna i od razu jakbym niczego nie zjadla

A na wyższej dawce pregabaliny, którą brałaś miałaś mniejsze efekty z tym „wykręcaniem” twarzy?

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, brum.brum napisał(a):

A na niższej dawce pregabaliny, którą brałaś miałaś mniejsze efekty z tym „wykręcaniem” twarzy?

Na wyższej. No tak wtedy się tylko zdarzały. Jeszcze poczekam może to tak jak mówią inni tu efekt objawów z odbicia...ale wątpliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi