Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Grouchy napisał(a):

Od 2 tygodni mam problemy ze snem i kręci mi się w głowie.

Bo pewnie za duża dawka wenli wszedłeś?

1 godzinę temu, hopefully.00 napisał(a):

lipa ciągnie do chlania 

Źle na co ci być alkoholikiem.. W weekend możemy wyjść gdzieś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, MicMic napisał(a):

Ajć, popatrzyłem na moje misie z dzieciństwa i zacząłem ryczeć jak pojebany. Jakieś mam flashbacki mojej byłej, (którą myślałem, że mam już przepłakaną), mojej matki, moich crushow. Nie wiem ocb. 

1 godzinę temu, Verinia napisał(a):

Też bierzesz tylko rano?

Chyba sobie podzielę tę pregę, żeby po południu nie mieć zjazdów.

Też tak miewam. Wydaje mi się, że mam coś za sobą, a okazuje się, że jednak nie do końca 

A można takie rzeczy w ogóle wypłakać do końca? Jakoś niespecjalnie w to wierzę. Wydaję mi się, że po niektórych relacjach będziemy nosić w sobie żal już do końca, nawet jeżeli będzie maskowany codziennością. Chyba pewnych dziur nie da się zalepić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Daimo napisał(a):

A można takie rzeczy w ogóle wypłakać do końca? Jakoś niespecjalnie w to wierzę. Wydaję mi się, że po niektórych relacjach będziemy nosić w sobie żal już do końca, nawet jeżeli będzie maskowany codziennością. Chyba pewnych dziur nie da się zalepić. 

Nie wiem, to chyba raczej echa trudnych rzeczy z dzieciństwa. Przynajmniej intensywność emocji o tym świadczy. Bo to jest jakiś bardziej ogólny ból, że przypominają się wszystkie w miarę świeże, ważne relacje. 

18 minut temu, Daimo napisał(a):

po niektórych relacjach będziemy nosić w sobie żal już do końca, nawet jeżeli będzie maskowany codziennością

To pewnie racja. Żal jakiś na pewno, ale niekonieczne tak intensywny, jak to, co dziś się ze mną dzieje. Trochę się sypię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

Też bierzesz tylko rano?

Chyba sobie podzielę tę pregę, żeby po południu nie mieć zjazdów.

Jak mam coś do zrobienia wcześnie, to biorę rano. A tak to różnie, ale do południa staram się wziąć. Chociaż obecnie po jednej mam zjazd wieczorem, więc może też spróbuję podzielić albo więcej brać, nie wiem jeszcze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Happyandsad napisał(a):

Trochę lepiej, bo wyszedłem z domu. Zrobiłem zakupy dla siebie i mały prezent dla mamy, tak o bez okazji. Dobrze jest się wyrwać gdziekolwiek, choćby na chwilę. Jednak wróciłem właśnie do swojej codzienności, więc zapewne nastrój pogorszy się niedługo wraz ze zmniejszeniem działania pregi z rana, ech 

Co jej kupiłeś?

3 godziny temu, MicMic napisał(a):

Ajć, popatrzyłem na moje misie z dzieciństwa i zacząłem ryczeć jak pojebany. Jakieś mam flashbacki mojej byłej, (którą myślałem, że mam już przepłakaną), mojej matki, moich crushow. Nie wiem ocb. 

Trzymasz te misie w domu?

Generalnie wiem że nie z każdym bliskim się da ale warto jakoś odpuścić urazy, to powinno robić że lżej na duszy i łatwiej stawiać czoła. Brat rodzice itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, MicMic napisał(a):

Nie wiem, to chyba raczej echa trudnych rzeczy z dzieciństwa. Przynajmniej intensywność emocji o tym świadczy. Bo to jest jakiś bardziej ogólny ból, że przypominają się wszystkie w miarę świeże, ważne relacje. 

Rozumiem to akurat dobrze, moje zakochania zawsze były intensywne i obsesyjne... no i niespełnione. Dużo w tym wszystkim jest niestety rodzinnego domu i obserwacji relacji między rodzicami... a raczej braku relacji i kompletnego chłodu. No, ale nie nie róbmy tu kolejnego offtopu 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Daimo napisał(a):

Rozumiem to akurat dobrze, moje zakochania zawsze były intensywne i obsesyjne... no i niespełnione. Dużo w tym wszystkim jest niestety rodzinnego domu i obserwacji relacji między rodzicami... a raczej braku relacji i kompletnego chłodu. No, ale nie nie róbmy tu kolejnego offtopu 😀

No to by się zgadzało ten schemat. Ale ty jesteś mądry! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne uczucie. Jakby taka olewka na wszystko. Wiesz, że już nic się nie zmieni. Po co się szarpać? Wszystko co miało mnie w życiu spotkać to się wydarzyło. 

Obojetność jest dobra. Jakby mniej boli. Idę do lasu bo tam taki spokój. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Daimo napisał(a):

były intensywne i obsesyjne... no i niespełnione

Problem u mnie jest taki, że mi się to włącza nawet jak są spełnione. Bo nigdy nie można być pewnym na sto procent. 

Radzę sobie tak, że staram się być bardzo ostrożny, nie wkręcać sobie nikogo za bardzo, siłą woli zmniejszać tempo. Odpuszczać jak za bardzo mi emocje wywalą w kosmos.

Kiedyś jeszcze próbowałem się po prostu wiązać z osobami, które aż tak mi się nie podobają... Ale to też jest problematyczne na dłuższą metę. 

Ale czasem się tego nie uda w porę opanować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi