Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Nadal sennie, trochę się stresuję przed jutrzejszymi badaniami, nawet trochę bardziej niż trochę. Dobrze, że mam wizytę późnym wieczorem umówioną to będzie mi trochę lepiej niż z rana. Nie są miłe dla mnie takie miejsca, mam nadzieję, że wrócę stamtąd zadowolona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zmian. Nic już na mnie nie działa, muszę tyle rzeczy odstawić i przestać je marnować. Moje ciało zaczęło się buntować, mam przyśpieszone tętno, boli mnie pod mostkiem, kłuje w żołądku po nocach, a mózg na nic nie reaguje, pogrąża się w ciemnościach. Każdy miniony dzień w ostatnim tygodniu wyglądał tak samo i na co mi to było... Ciągle znieczulam się na rzeczywistość. Nie mogę na nią patrzeć. Zawalam pracę, relacje, siebie. Na niczym mi nie zależy. Mogłabym chociaż udawać... Inaczej nigdy z tego nie wyjdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer to śmieć nad śmieci, sku*wysyn skończony. 

3 tydzień płód zagrożony. 

Brat Nelyssy nie potrafi sobie poradzić z tym jaki terror śmieć zaprogramował. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej, chociaż mnie dziś brzuch boli, może to był błąd. Chciałam się upewnić tylko o fakcie, a to jest i tak wcześnie, moim zdaniem za wcześnie by mnie straszyć, ale lekarze zwykle tak straszą na samym początku, bezsensu tylko ciśnienie podnoszą, choć mój organizm mimo iż silny jest jednak po ciężkich przejściach. W każdym razie jest się z czego cieszyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Lepiej, chociaż mnie dziś brzuch boli, może to był błąd. Chciałam się upewnić tylko o fakcie, a to jest i tak wcześnie, moim zdaniem za wcześnie by mnie straszyć, ale lekarze zwykle tak straszą na samym początku, bezsensu tylko ciśnienie podnoszą, choć mój organizm mimo iż silny jest jednak po ciężkich przejściach. W każdym razie jest się z czego cieszyć. 

Jesteś w ciąży,tak?🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Maat napisał(a):

Jesteś w ciąży,tak?🙂

Na to wygląda ❤️ Chociaż tam napisałam płód powyżej a to jeszcze za dużo słowo, choć czuję się tak i mój brzuch wygląda tak jakby to był już spory płód. Może w końcu waga mi się poprawi i dzięki temu. Bo też samo uczucie i pragnienie dziecka już od 4 lat, sprawiało, że tylko chudłam. Tak czy inaczej mam drobną budowę ciała a lekarz stwierdził, że dziecko może być duże, dlatego się obawia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OD kiedy 3 tyg. płód jakikolwiek lekarz może zobaczyć, a co dopiero stwierdzić, że to ciąża zagrożona? 😳 takie ciąże potwierdza się tylko poprzez badanie hormonów, żadne USG nie jest w stanie potwierdzić obecności takiego zarodka, bo nawet jeszcze nie jest zagnieżdżony xD w 5-6 tyg. najwcześniej jest ktokolwiek w stanie potwierdzić ciążę w USG. Wcześniej nie ma na to żadnych szans. Także ładna bajeczka.

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, acherontia styx napisał(a):

OD kiedy 3 tyg. płód jakikolwiek lekarz może zobaczyć, a co dopiero stwierdzić, że to ciąża zagrożona? 😳 takie ciąże potwierdza się tylko poprzez badanie hormonów, żadne USG nie jest w stanie potwierdzić obecności takiego zarodka, bo nawet jeszcze nie jest zagnieżdżony xD w 5-6 tyg. najwcześniej jest ktokolwiek w stanie potwierdzić ciążę w USG. Wcześniej nie ma na to żadnych szans. Także ładna bajeczka.

Wyników badań Ci publicznie nie pokażę. A jak masz wątpliwości czy to bajeczki to sobie to sprawdź w inny sposób. 

Po 2 tygodniach już można stwierdzić dlatego poczekałam 3, lepiej się wyedukuj na temat ciąży. 

Zależy jak na to patrzysz, lekarze liczą czas do zapłodnienia i po zapłodnieniu. A teraz jest lepsza technologia można stwierdzić czy taki zarodek rozwija zagnieżdżane się właściwie. Czy z narządami plciowymi też jest właściwie w czasie ciąży, z brzuchem i w ogóle. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi