Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.07.2024 o 09:16, Verinia napisał(a):

Wczoraj rozkminialam śmierć, po co to wszystko i o co chodzi w tym życiu. Totalna anhedonia i schopenhaeryzm. 

A dzisiaj jest cudownie. I sobie mówię, ze należy żyć i unikać bezczynności. Może i tak...

Także ten...

Ja tez mam sinusoidy ale nie ma takich ekstremów. Ale ogólnie cały czas towarzyszy mi myśl, że jestem nikim i że jak się porównam z przeciętnym człowiekiem to już lepiej nie żyć(a byłem tak blisko). Pewnie nie ustabilizuje się dopóki nie znajdę pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, AVRL napisał(a):

a tez mam sinusoidy ale nie ma takich ekstremów. Ale ogólnie cały czas towarzyszy mi myśl, że jestem nikim i że jak się porównam z przeciętnym człowiekiem to już lepiej nie żyć

Mam chyba identycznie. Co prawda bez momentów, gdy chcę się zabić przez bezsens dnia codziennego, tego co już straciłem i nigdy nie odzyskam/nie naprawię, po momenty euforii i piękna doświadczania życia, innymi słowy nie doświadczam manii, a to jest plus, bo nie jestem impulsywny.

Przeciętnie jestem bardziej zdołowany przez bagno w jakie wpakowałem się lata temu, bez myśli samobójczych, ponieważ zbyt mocno cenię sobie życie i to co potrafi od siebie dać. Gdybym miał oceniać ludzi w skali 1/10, cała reszta obok mnie, to 3-6/10, a ja naciągane 1/10. Coś, co daje mi najwięcej satysfakcji to dźwięki, nie ludzie, bo do nich straciłem zaufanie. Wszystko w kosmosie emituje dźwięki, niektóre układają się w harmonię, których ludzkie ucho nie jest w stanie przetworzyć. Zdaję sobię sprawę jak to brzmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wy też macie tak, że wieczorami mimo zaległości w obowiązkach macie wszystko gdzieś? Takie wkurzenie, obojętność, lekceważenie nie wiem jak to nazwać. Na codzień bardzo się przejmuje moimi obowiązkami ale po całym dniu i wrażeniu wiecznego niedogadania z szefem… myślę tylko czego wszyscy ode mnie chcą. Ale w sumie mam to gdzieś, uciekam od tego. Chyba nic z tego nie będzie i w tym momencie mi to wszystko jedno… za 2 dni psychiatra… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Meya napisał(a):

Super, to już coś 😘

A ja rano czułam się fatalnie, bo nie było słońca. Wieczorem, jak zwykle poprawa nastroju.

Ja też tak mam, że wieczorem mam lepszy nastrój. 
bierzesz Trittico? Ja właśnie dostałam receptę na 75 mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Meya napisał(a):

Tak Monia, biorę. Ale 50 mg tylko, bo tyle mi wystarcza, aby dobrze przespać noc. Dostałaś tylko Trittico?

Nie, dostałam jeszcze Wellbutrin XR 150. Ja w sumie problemów ze snem nie mam - zasypiam szybko ale się budzę w nocy i ten sen jest męczący, narazie mam brać po 1/3 tabletki i zwiększać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi