Skocz do zawartości
Nerwica.com

[Jelenia Góra ] Zgorzelec i okolice

bibi

Rekomendowane odpowiedzi

Z cyklu: "Nihil i jego tripy" ... ku*wa :P

Był 17 i 18 grudnia w Jeleniej Górze. Przebudził się w swym barłogu w niedziele rano, przetarł oczy: "co by tu dzisiaj ... ? Wiem, na Jelenią Górę i Karpacz sobie zajadę." - no to jak pomyślał ... :P Ogarnął się, spakował plecak i w drogę. Że rozkurw miażdżył ostatnimi czasy "bardziej", tą flaszkę 0,7 l wódki kupił (bo ostatnio tylko kakao i kakao :P) na podróż, coby morale se poprawić. I tak z Zabrza do Opola jednym Intercity. Że bez bileciku, w Opolu wyprosiła Pani Konduktor :P Z Opola do Wrocławia drugim. Zwykle na dwa razy robię trasę, jak mi się nie spieszy. Gdyby się uprzeć, da się i na raz, ale to już trza dograć częstotliwość chowania się przed kontrolami po kiblach, bajerę z konduktorami - ale Nihilowi tamtego dnia się nie chciało (następny Intercity wszak i tak za 1 h jakoś miał jechać :P), wolał drinkować :P Z Wrocławia w Express Intercity do Jaworzyny Śląskiej. Z Jaworzyny Koleją Dolnośląską już do Jeleniej Góry. Rzecz jasna przesadził z drinkowaniem (malownicze widoki za oknem od Wałbrzycha do JG tak na niego podziałały ? :P), więc w Jeleniej Górze wysiadł wydawałoby się jeszcze pozornie trzeźwy, acz wychodzi na to, że już na lekkim autopilocie, a już na pewno z wyłączonym krytycznym myśleniem. Przykładem zgadanie się z dwoma randomowymi typami (jeden Daniel miał na imię, tak, to pamiętam ...), co do flaszki zbierali, a że Nihil miał resztkówkę podróżnej ... Nie mam tylko pojęcia, dlaczego poszliśmy do sklepu (tak, ja stawiałem :P) po kolejną butelkę wódki ... W połowie picia, film mi się urwał (chujowa dyspozycja dzienna + rozkurw ?), w zasadzie tylko na moment, ale randomy to wykorzystali - gdy wróciła świadomość, ani typów, ani mojego plecaka (całkiem wypasiony tablet + klawiatura i słuchawki - "multimedialna niezależność", jak by powiedział WolfMan :P - poszły się jebać ...) W sumie, było do przewidzenia, tylko że rozkurw + alkohol + alkohol + alkohol = brak logicznego myślenia - Nihil wyszedł w Jeleniej Górze na największego jelenia :P Strułem się tym jebanym alkoholem, Karpacza mi się już odechciało, pod wieczór/noc jeszcze załamaniem pogodowym, spadkiem temperatury, dworzec PKP okazał się być zamykany - myślałem, że tam kurwa zamarznę :P Znalazłem jakąś (wyjątkowo, bo wszędzie domofony) otwieraną klatkę schodową jednej kamienicy, wszedłem na samą górę, położyłem się na podłodze i tak leżałem pod drzwiami od strychu, w zarzyganych ciuchach, czekając do rana i rozmyślając nad swoim zjebanym życiem - całokształtem spierdolenia ... Tripy Nihila z reguły spontaniczne, jedynie z zarysem planu - no ale na pewno nie tak to miało wyglądać :P Że Bóg Nihilowi nigdy ... - no ku*wa, na każdym kroku nie błogosławi ... - ale z drugiej strony dlaczego by miał ? Co Ty Nihil sobą reprezentujesz ? Żeby podobać się Bogu ? :P

Reasumując:

Chwilowo mam siebie serdecznie dosyć. Nihil ma dosyć Nihila, nawet trollowania ma dosyć - zresztą i tak dawno się wypalił :P Jest zmęczony swoimi rozkurwami, odklejeniem, nieogarnięciem, nieudacznictwem, brakiem konsekwencji w działaniu ... itd.

Gdyby ktoś pytał - nie będzie mnie na Forum przez jakiś czas - święta, sylwester (także zawczasu: "Wesołych ..." itd. ;)) - jak już jedynie "z doskoku" - odpocznę od internetów, spędzę czas na refleksjach ... - może wreszcie wyciągnę jakieś konstruktywne wnioski ? Nie wiem, choćby i dożywotnia abstynencja alkoholowa - jakimś prze-alkusem niby nie byłem, no ale jak spojrzeć uczciwie wstecz, ciężko nie przyznać, że alkohol w moim życiu przyczyniał się pośrednio/bezpośrednio do licznych nieszczęść ...

Heh, a przed wyjściem, przez chwilę myślałem (bardziej żartowałem do siebie :P), czy może by tak na grzybach psylocybinowych (psychodelik) jechać ... - mądre toto by raczej nie było, ale znając życie, nie zajebaliby mi plecaka :P

Odezwę się, Odkleje, jakoś po Nowym Roku.

Bez odbioru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilith, ano - zakończenie sezonu tripów - bejowskich Nihila tripów :P - nie wypaliło :P;)

A ja mieszkam niedaleko i Kovalix też i któreś by Cię przygarnęło, gdybyś dał znaka, że przyjeżdżasz.

No co Ty - Nihil nie chciałby się naprzykrzać ;) Zresztą spontan-trip to był - rano pomyślał, po południu już był w Jeleniej ;)

Co się mnie w drodze powrotnej konduktorki nawypraszały ..., ze 4 wysiadki na samej trasie Jelenia Góra-Wrocław - bajera Nihila tamtego dnia do najlepszych się nie zaliczała (no kurwa, skacowany, głodny [mineralkę za ostatnie drobne se ogarnął :P], ... zarzygany :D), się im ani nie dziwię :P Morale całkiem zdruzgotane, to pizdeusz wyjątkowo nawet i bileta kredytowego (kredytowanego ?) na dowodzik chciał wziąć - powiedzieli, że w Kolejach Dolnośląskich nie wypisują :P Dobrze, że z Wrocławia do Zabrza już bezpośrednio, tym jednym Interem zajechał - ani razu konduktora nie uświadczył ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi