Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pregabalina a uzaleznienie

Anonim847

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Tibijczyk napisał(a):

No, takich rzeczy się NIGDY nie pisze publicznie, chyba, że na jakimś discordzie czy coś. Zapamiętaj to sobie. To że wiesz że coś istnieje nie jest jeszcze złe. Uważaj na siebie, bo ostatnio zaczęli kontrolować ludzi, którzy się w to bawią.

Ja to wiedziałam i nie pisałam o tym, ale teraz mi się zapomniało.

_-2026-07-06T212242.745_Easy-Resize_com.jpg.bc8371175d26be41526c9ef0420c09ef.jpg

"Uwielbiam pytać innych, co o mnie sądzą, ponieważ uwielbiam słuchać jak bardzo się mylą"

~ Dr House

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Verinia napisał(a):

Ja to wiedziałam i nie pisałam o tym, ale teraz mi się zapomniało.

Być może ja tak wpływam na ludzi, chociaż czystoteoretycznie nie chcę źle, po prostu już tyle siedziałem w różnych społecznościach że sporo się widziało. Jak chcesz to podam Ci discorda, ale nie wiem czy jest o czym pisać.

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Tibijczyk napisał(a):

Być może ja tak wpływam na ludzi, chociaż czystoteoretycznie nie chcę źle, po prostu już tyle siedziałem w różnych społecznościach że sporo się widziało. Jak chcesz to podam Ci discorda, ale nie wiem czy jest o czym pisać.

Disocord to już przeszłość dla mnie 🌞 fajny był serwer dla "przegrywow" , ale to stare dzieje. Moje klimaty to bardziej jakaś czateria, ale to dawno było fajne miejsce. W sumie, to jeśli chodzi o takie sprawy, to ja nie mam zbyt wiele do powiedzenia.

_-2026-07-06T212242.745_Easy-Resize_com.jpg.bc8371175d26be41526c9ef0420c09ef.jpg

"Uwielbiam pytać innych, co o mnie sądzą, ponieważ uwielbiam słuchać jak bardzo się mylą"

~ Dr House

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disocord to już przeszłość dla mnie 🌞 fajny był serwer dla "przegrywow" , ale to stare dzieje. Moje klimaty to bardziej jakaś czateria, ale to dawno było fajne miejsce. W sumie, to jeśli chodzi o takie sprawy, to ja nie mam zbyt wiele do powiedzenia.

Dla przegrywów to akurat jest wykop, ale wątki poruszane w takich miejscach jak się długo siedzi stają się mega nudne. Nie dziwię się że różne osoby po prostu przestały być aktywne i to w sumie nagle, a myślę, że dalej żyją. Po prostu nie ma już o czym pisać, bo co, będzie się znowu gadało "o boże, mam 30 lat i nigdy nie miałem dziewczyny?" albo "jedzenie chuopskie" i zdjęcie pizzy z żabki.

Większość ludzi z tego wyrasta, czy prędzej czy później. Niektórym to zajmuje baaardzo długo. Ale wiem że są przypadki z 10+ lat stażem którzy nawet i tacy opuszczali takie "społeczności".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla przegrywów to akurat jest wykop,

O tym miejscu przegrywow z wykopu jest nawet książka mojej znajomej z liceum. Mam to na laptopie - ebooka. Nie napiszę nic o niej, bo nie czytałam jeszcze.

Screenshot_2026-07-07-03-56-41-346_com.android.chrome.thumb.jpg.3a578ca64959e57c4bf45a034bbb1daa.jpg

5 minut temu, Tibijczyk napisał(a):

wątki poruszane w takich miejscach jak się długo siedzi stają się mega nudne.

Dlatego już nie siedzę na discordzie. Jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca w internecie. Kiedyś się udzielałam na grupach na fejsie, ale już mi fejsbuku napsuł krwi i ludzie stamtąd.

~ Dr House

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym miejscu przegrywow z wykopu jest nawet książka mojej znajomej z liceum. Mam to na laptopie - ebooka. Nie napiszę nic o niej, bo nie czytałam jeszcze.

Screenshot_2026-07-07-03-56-41-346_com.android.chrome.thumb.jpg.3a578ca64959e57c4bf45a034bbb1daa.jpg

Incelskie tematy mają taki vibe, że lepiej nie wchodzić w to środowisko dla świętego spokoju, niezależnie, czy jest się kobietą, czy nie. Przesiedziałem w tym trochę, głównie wtedy, kiedy miałem najgorszy okres w swoim życiu, i już do tego nie wracam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Tibijczyk napisał(a):

No, takich rzeczy się NIGDY nie pisze publicznie, chyba, że na jakimś discordzie czy coś. Zapamiętaj to sobie. To że wiesz że coś istnieje nie jest jeszcze złe. Uważaj na siebie, bo ostatnio zaczęli kontrolować ludzi, którzy się w to bawią.

Korzystacie z verinia z dark netu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Lucy32 napisał(a):

Ja się zastanawiam nad tym😜

Jezu, napisać jedno zdanie a wy ciągniecie ten temat przez kilka postów. Osobiście nie polecam teraz, były kontrole KAS'u (operacja "kryształ"), możecie się wkopać w większe problemy niż tego warte. Ja nie odpowiadam za nic i nie nakłaniam do przestępstw. Ale kto co woli 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu...Pregabalina podwyższona będzie do 200mg dziennie🤣juhuuuu...narkomany😂😂będzie wesoło przed dwa tygodnie heheee.Kotanskiemu się nie śniło jakie my tu leki mamy🤣

Teraz, Tibijczyk napisał(a):

operacja "kryształ

Dobre.brzmu jak z serialu Stawka o życie 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Wracając do tematu...Pregabalina podwyższona będzie do 200mg dziennie🤣juhuuuu...narkomany😂😂będzie wesoło przed dwa tygodnie heheee.Kotanskiemu się nie śniło jakie my tu leki mamy🤣

Tutaj pasuje pewien niecenzuralny fragment ze "Ślepnąc od świateł" gdy Frycz rzekł:

"Ty ćpunie p...olony"

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Dobre.brzmu jak z serialu Stawka o życie 😆

Ale faktycznie taka operacja była:

Dlatego osobiście sam nie lubię poruszać takich tematów, szczególnie na "tego typu forum". Pregabalinę też chyba będę zwiększał, oczywiście na podstawie recepty od psychiatry i z apteki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Tutaj pasuje pewien niecenzuralny fragment ze "Ślepnąc od świateł" gdy Frycz rzekł:

"Ty ćpunie p...olony"

No, dlatego wiem, że tematyka forum pokrewna, ale nie chciałem nigdy tego tutaj poruszać, wyszło przez przypadek. Ja osobiście nie ćpam, chociaż być może leki od lekarza to już ćpanie. W bana nie chcę się pchać i akurat dobrze radzę. Wszystkie leki biorę dla siebie na podstawie recept na swoje dane, czy to rodzinny, psychiatra, czy inne źródło. Jestem też za reformą psychiatrii bo to, że mamy 2026 rok, i ja dopiero dostałem TK i MRI głowy po tym jak dosłownie zemdlałem w pracy, to też średniej jakości żart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Tibijczyk napisał(a):

Ale faktycznie taka operacja była:

Dlatego osobiście sam nie lubię poruszać takich tematów, szczególnie na "tego typu forum". Pregabalinę też chyba będę zwiększał, oczywiście na podstawie recepty od psychiatry i z apteki ;)

Weź na luzik,ja sobie tu śmiechu robię,a ty tak poważnie o zagrożeniach😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź na luzik,ja sobie tu śmiechu robię,a ty tak poważnie o zagrożeniach😂

Ja akurat tak do wszystkiego podchodzę. Być może faktycznie mam problem z głową, a czekaj... Jesteśmy na forum psychologicznym, a ja mam zdiagnozowaną schizofrenię z padaczką. Jak żyć? Gdzie jesteśmy? Czy jest dla nas jakiś ratunek? Chyba... Zobaczymy, co psychiatra powie w poniedziałek. Dobrze że do roboty nie jadę, bo mi się już w głowie kiełbasi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat tak do wszystkiego podchodzę. Być może faktycznie mam problem z głową, a czekaj... Jesteśmy na forum psychologicznym, a ja mam zdiagnozowaną schizofrenię z padaczką. Jak żyć? Gdzie jesteśmy? Czy jest dla nas jakiś ratunek? Chyba... Zobaczymy, co psychiatra powie w poniedziałek. Dobrze że do roboty nie jadę, bo mi się już w głowie kiełbasi.

Ja też tylko recepty póki co dostaje ,na szczęście te które chcę czasami.

schizofrenię z padaczką masz to pewnie temu też Pręga na padaczkę co?dobrze u ciebie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też tylko recepty póki co dostaje ,na szczęście te które chcę czasami.

schizofrenię z padaczką masz to pewnie temu też Pręga na padaczkę co?dobrze u ciebie działa?

Tak, normalnie od jednego lekarza biorę amisulpryd 300mg i pregabalinę 25+25mg, vetirę 500mg biorę od neurologa, oboje o sobie wiedzą. Zolpik akurat wiedziałem że jest dla mnie ratunkiem w kryzysowych sytuacjach, brałem go od rodzinnego i miałem już wcześniej wpisy w IKP z tym lekiem, a potem ubiegałem się o recepty na stronkach. Chociaż aktualnie nie biorę. Dostałem ataku pod koniec października 2025 i byłem konsultowany neurologicznie w Olsztynie.

Czy działa dobrze, co roku czuję się inaczej. Miałem już konto w latach 2017-2018 na tym forum, potem usunąłem konto, byłem nieaktywny między 2019-2024 i wróciłem właśnie przez różne powody które zaczęły się nawarstwiać. Nie jest dla mnie to przyjemne. Byłem też na SSRI 3 lata. Co jakiś czas uczucie "pustki" i "zjazdu" zaczyna odpuszczać, i nie wiem czy dzięki lekom, ale co jakiś czas uczucie jak na zjeździe wraca. Nikomu tego nie życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Tibijczyk napisał(a):

Jezu, napisać jedno zdanie a wy ciągniecie ten temat przez kilka postów. Osobiście nie polecam teraz, były kontrole KAS'u (operacja "kryształ"), możecie się wkopać w większe problemy niż tego warte. Ja nie odpowiadam za nic i nie nakłaniam do przestępstw. Ale kto co woli 😕 

Ale enigmatyczna nazwa. Oni to na hyperreal. Co to KAS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Korzystacie z verinia z dark netu? :D

Słyszałaś o darknecie, a KAS lub CBZC nie kojarzysz?
KAS - Krajowa Administracja Skarbowa. Zajmują się głównie zatrzymywaniem ludzi którzy pozyskują pieniądze z nielegalnych źródeł, czyli - sprzedaż dragów, leków, handel papierosami (tytoniem) bez odprowadzenia akcyzy i tego typu sprawami. Raz widziałem też, że bimber zatrzymali. Kontrolują przesyłki kurierskie ale także ludzi którzy podróżują między granicami, tirowców i tego typu rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Tibijczyk napisał(a):

Słyszałaś o darknecie, a KAS lub CBZC nie kojarzysz?
KAS - Krajowa Administracja Skarbowa. Zajmują się głównie zatrzymywaniem ludzi którzy pozyskują pieniądze z nielegalnych źródeł, czyli - sprzedaż dragów, leków, handel papierosami (tytoniem) bez odprowadzenia akcyzy i tego typu sprawami. Raz widziałem też, że bimber zatrzymali. Kontrolują przesyłki kurierskie ale także ludzi którzy podróżują między granicami, tirowców i tego typu rzeczy.

A faktycznie jednak słyszałam o KAS. Wybacz moja pamięć bardzo często nie mogę czegoś przypomnieć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi