Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

241 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      173
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No prawidłowo me gusta :D

Możecie powiedzieć czy to tylko zawroty i chwiejnosc czy też bystrosc, kontaktowanie, możność skupienia była zła? 

Z tą bystrością to coś na rzeczy jest hehee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Możecie powiedzieć czy to tylko zawroty i chwiejnosc czy też bystrosc, kontaktowanie, możność skupienia była zła? 

U mnie akurat bystrość , skupienie poprawiły się przy jednoczesnych zawrotach i chwiejności 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dzięki spoko 😂 no tak wygląda że to chyba nie prega hm

15 minut temu, brum.brum napisał(a):

Kurczę, tak czytam że tolerancja wzrasta na ten lek i potrafi przestać działać po czasie - coś jak benzo widzę 

No tolerancja rosnie

15 minut temu, brum.brum napisał(a):

Tam są podobne uboki ale nie ma efektu „podpicia”

A jakie tam wyczytales? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Aha dzięki spoko 😂 no tak wygląda że to chyba nie prega hm

No tolerancja rosnie

A jakie tam wyczytales? 

Wspólne to możliwa senność, zaburzenia pamięci maga tez tu i tu występować , chwijny chłód , zwiększenie apetytu, przyrost masy ciała czy choćby wzrastająca tolerancja, możliwość uzależnienia …

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Lucy, Ty Kobieto normalnie zwariowałaś na punkcie pregusi :D 

No trochę tak🤣bo fajnie się czuję  na niej.Ale z tą pamięcią trochę problem mam.Np ktoś coś mówi a ja za chwilę zapominam co było grane hehe.Albo patrzę kilka razy na plan terapii i zapominam co przed chwilą widziałam i znów muszę czytacmTroche taka gapowatosc,🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Kuźwa to po co ludziom przepisują cudowny lek,który  przestaje działać 😭😭😭😭😭

Ciesz się ile można że dobrze działa na Ciebie teraz. Później się zobaczy :D  

kurde, też bym chciał podkochiwać się wetem boskiej pregusi ale ewidentnie te zawroty głowy nie w moim typie :D nie wiem dam jeszcze szansę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, brum.brum napisał(a):

kurde, też bym chciał podkochiwać się wetem boskiej pregusi ale ewidentnie te zawroty głowy nie w moim typie :D nie wiem dam jeszcze szansę

U mnie wzmogła apetyt, senność, nieco osłabiła wydolność wysiłkową, biorę dwie 50, jedną rano i jedną około południa. Pijany po niej nie jestem, tylko pierwszego dnia uszczęśliwiła mnie w opór; a i dopiero zaczynam to 5 dzień, chyba podobnie jak Lucy i Brum nie? 

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

U mnie wzmogła apetyt, senność, nieco osłabiła wydolność wysiłkową, biorę dwie 50, jedną rano i jedną około południa. Pijany po niej nie jestem, tylko pierwszego dnia uszczęśliwiła mnie w opór; a i dopiero zaczynam to 5 dzień, chyba podobnie jak Lucy i Brum nie? 

Mnie nie uszczęśliwia aż tak. Bardziej rozluźnia ale ten nieszczęsny „efekt podpicia” psuje wszystko, bo nie lubi być w takim stanie. Biorę drugi tydzień . A senność w ciągu dnia jest znośna u Ciebie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, brum.brum napisał(a):

Mnie nie uszczęśliwia aż tak. Bardziej rozluźnia ale ten nieszczęsny „efekt podpicia” psuje wszystko, bo nie lubi być w takim stanie. Biorę drugi tydzień . A senność w ciągu dnia jest znośna u Ciebie? 

Tak, znośna, trochę nie mam na nią czasu, gdybym mógł to chętnie bym pospał 🫠 w każdym razie idzie to przeżyć, btw jestem ciekaw czy nas wprowadzają taką małą dawką? Bierzemy najmniej w towarzystwie 😁

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, brum.brum napisał(a):

Hehe🤣podkochiwać się w boskiej Pregusi

Fajnie to nazwałeś,romantycznie🤣

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Wspólne to możliwa senność, zaburzenia pamięci maga tez tu i tu występować , chwijny chłód , zwiększenie apetytu, przyrost masy ciała czy choćby wzrastająca tolerancja, możliwość uzależnienia …

Hm poza masą ciała to może i mam wszystko xd dzięki!

No ale ja już kilka lat i 600 lamietajcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Hm poza masą ciała to może i mam wszystko xd dzięki!

No ale ja już kilka lat i 600 lamietajcie

Jesteś turbo pochłaniacz Pregusi z tym 600 na liczniku i Twojej masie i budowie ciała :D 

9 godzin temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Tak, znośna, trochę nie mam na nią czasu, gdybym mógł to chętnie bym pospał 🫠 w każdym razie idzie to przeżyć, btw jestem ciekaw czy nas wprowadzają taką małą dawką? Bierzemy najmniej w towarzystwie 😁

Rzeczywiście chyba naj niższe dawki łykamy. Ale to też dobrze dla nas : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, brum.brum napisał(a):

Jesteś turbo pochłaniacz Pregusi z tym 600 na liczniku i Twojej masie i budowie ciała :D 

Rzeczywiście chyba naj niższe dawki łykamy. Ale to też dobrze dla nas : )

Bo mamy więcej czasu w  oczekiwaniu na zejście z pregusi?😆gdy włączy się tolerka i dojdziemy do najwyższych dawek? Hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Lucy32 napisał(a):

Hehe🤣podkochiwać się w boskiej Pregusi

Fajnie to nazwałeś,romantycznie🤣

- „mamo! mamo! Zakochałem się! 
- „a kim jest Twoja wybranka?”

- „to Pregusia

- „ze wzajemnością?”

- „wzajemność razy 100mg” :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj obniżyłem pregabaline z 150 mg na 117,5 mg(dobrze licze?) w każdym razie biore rano 75 mg a wieczorem 37,5 mg pregabaliny. I rano biore zentive a wieczorem preato. I tak chce narazie zostać ,więcej narazie nie chce schodzić, ponieważ ja pregabaline kocham i nienawidze. Nienawidze bo powoduje to "pijaństwo" ale z drugiej strony wieczorami jak się robi ciemno mam takie coś że mam urojenia i takie prawie halucynacje że duchy i potwory. Mam 45 lat a nadal się boje. I jak biore pregabaline to tego nie mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Lucy32 napisał(a):

Kuźwa to po co ludziom przepisują cudowny lek,który  przestaje działać 😭😭😭😭😭

Brałam wcześniej 2 lata, ciągle w tej samej dawce i nie przestał działać. 
Odnoszę wrażenie że część piszących o tolerancji ma na myśli że ustępują działania będące działaniami niepożądanymi (np. euforia itd.) i to traktują jako wzrost tolerancji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Odnoszę wrażenie że część piszących o tolerancji ma na myśli że ustępują działania będące działaniami niepożądanymi (np. euforia itd.) i to traktują jako wzrost tolerancji. 

O jakie to pocieszające co piszesz,mimo wszystko na lęk uogólniony na dobre działanie.I na moje nerwobóle które mi przeszły od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

A na co brałas , jaka dawka oraz jaki efekt był działania? czy pomógł na lęki, depresje, bóle?  Ten efek euforii i podpicia szybko znika, ale później ona działała fajnie tak prospołecznie i przeciwlekowo , delikatnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, AnnoDomino34 napisał(a):

A na co brałas , jaka dawka oraz jaki efekt był działania? czy pomógł na lęki, depresje, bóle?  Ten efek euforii i podpicia szybko znika, ale później ona działała fajnie tak prospołecznie i przeciwlekowo , delikatnie. 

Na lęk typowo. Brałam 200mg, 75mg rano i 125mg wieczorem. Teraz biorę 2x75mg.
Co do działania p/bólowego czy prospołecznego się nie wypowiadam, bo nawet jeśli kiedyś miałam jakieś lęki społeczne to praca z ludźmi mnie z nich skutecznie wyleczyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

Ja akurat mówię o slabnacym dzialaniu i powrocie objawów, o mięśniach mówie

6 godzin temu, brum.brum napisał(a):

Zabójcze 50 kilo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi