Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

238 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      170
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, brum.brum napisał(a):

600 to by mnie zmiotło z planszy szybciutko pewnie. To jest max dawka? 

Nie bój się.

75mg w ogóle nie odczujesz.

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, spidi napisał(a):

75 bierze się na ból ośrodkowy układ nerwowy a nie na leczenie lęku 

Od czegoś trzeba zacząć 

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, spidi napisał(a):

I jakie spostrzeżenia ? Lęk,samopoczucie,funkcjionowanie 

Wysokie dawki pregi mnie rozleniwiają i myślę że to nie najlepsza droga. Ja raczej nie miałem nigdy tak jak niektórzy że by mnie jakoś stymulowała do działania czy coś. Wygasza lęk ale też spłyca emocje ogólnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zwiększyłem do 150 to od razu zacząłem lepiej spać Wiaodmo że pewnie doxepin też pomógł w pewnym sensie ale kiedyś jak miałem wszytko dobrze dobrane to właśnie na 150 byłem przez ponad 5 lat i było git spałem dobrze w dzień nie miałem jazd itp pragebaline biorę zawsze wieczorem obecnie 150, kiedyś przez pewien czas brałem 300 ale to było zdecydowanie za dużo a co dopiero 600

Chociaż kiedyś moja psychiatra mi mówił że są ludzie którzy biorą dawkę 600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 3 tygodni jestem na dawce 300mg, jedyne co poprawiło mi się odkąd biorę pregabalinę to sen, a tak poza tym to czuję się zamulony, koncentracja jest bliska zeru.. Myślałem że jak będę już na stabilnej dawce to wszystko się unormuje. Jak myślicie, dać jej jeszcze szansę, czy szukać czegoś innego?

S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, zaciek napisał(a):

Od 3 tygodni jestem na dawce 300mg, jedyne co poprawiło mi się odkąd biorę pregabalinę to sen, a tak poza tym to czuję się zamulony, koncentracja jest bliska zeru.. Myślałem że jak będę już na stabilnej dawce to wszystko się unormuje. Jak myślicie, dać jej jeszcze szansę, czy szukać czegoś innego?

Prawdopodobnie skoro Cię zamula to znaczy że 300 mg jest dla Ciebie za duża dawka

No ale możesz ją jeść za ileś czasu  wzrośnie ci tolerancja. Ale to trwa nieraz lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę ją głównie na lęk, uczucie niepokoju, napięcie, nic się nie poprawiło. Dawkę zwiększałem co tydzień o 25mg, przy 150mg przez kilka dni miałem zawroty głowy, ale przeszło. Zastanawiam się czy zejść do 150mg, zmienić na inny lek.  

S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, zaciek napisał(a):

Biorę ją głównie na lęk, uczucie niepokoju, napięcie, nic się nie poprawiło. Dawkę zwiększałem co tydzień o 25mg, przy 150mg przez kilka dni miałem zawroty głowy, ale przeszło. Zastanawiam się czy zejść do 150mg, zmienić na inny lek.  

A ile czasu bierzesz prege

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jadę do lekarza za chwilę. chyba pregabalina nie jest dla mnie lub przestała działać. 

od dwóch tygodni walczę by wstać z łóżka. codziennie rano zalewa mnie stres, budzę się o 8.30 zaczynam czuć lek, przykrywam się kołdra i idę spać dalej... ten walczę 30minut z tym napięciem i zasypiam... na kolejne godziny. 

oczywiście jak wstanę to wszystko mija po 20-30minutach. ale wstać to jest wyzwanie. 

dziś np. obudziłem się o 8. pojawił się stres zasnąłem do 9. oczywiście podchodziłem po chacie bo mam dzień wolny i o 10 stwierdziłem że nic mi się nie chce i położę się. efekt wow leku przeszedł. nie ma tej euforia i siły. a wieczorna dawka to 75mg. 

chyba on nie dla mnie....

Nerwica Lękowa/Wegetatywna z objawami somatycznymi, Agorafobia.

Effectin ER 150mg 1-0-0 [high speed resource]

Clonazepamum TZF 0,5 mg (doraźnie) [one day dancer]

Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.

https://gminakornik.pl <--- Wiadomości Lokalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, zaciek napisał(a):

od lutego i co tydzień zwiększałem o 25mg aż doszedłem do mojej maksymalnej dawki- 300mg, na której jestem 3 tygodnie 

No to nie ma co być na tej dawce jeśli Cię zamula. Zejdź do mniejszej chyba że mniejsza ci nic nie pomaga to wtedy bezsensu brać i ja bym zmieniła lek

Ale spytaj lekarza bo nam nie wolno radzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi