Skocz do zawartości
Nerwica.com

Inteligentni ludzie mają mniej przyjaciół

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

uważam, że inteligencja oparta jest na chytrości, a że na tym świecie ilość dóbr jest ograniczona, inteligentny człowiek drugiego będzie postrzegał nie jak przyjaciela, a rywala.

Można do tego jeszcze inaczej podejść. Inteligentny człowiek może np. oceniać przydatność innych ludzi jako sojuszników i na tej bazie budować swoją grupę przyjaciół, na pohybel rywalom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uważam, że inteligencja oparta jest na chytrości, a że na tym świecie ilość dóbr jest ograniczona, inteligentny człowiek drugiego będzie postrzegał nie jak przyjaciela, a rywala.

Można do tego jeszcze inaczej podejść. Inteligentny człowiek może np. oceniać przydatność innych ludzi jako sojuszników i na tej bazie budować swoją grupę przyjaciół, na pohybel rywalom.

inteligencja implikuje zaradnosc, czesto mylona z chytroscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inteligentnego człowieka,poznamy po tym.Na jakie strony wchodzi w internecie.

Jak dana osoba,czyta.Gatunki nietoperzy,rośliny trujące.Najnowsze książki dark fantasty,ekonomia Japonii.

Starożytność na ziemiach polski,stare angielskie wioski.

Kosmos-największe mgławice.Imperium Seleucydów.Wyspy należące do Chile,potrawy z soczewicy.

Historia Żydów Polskich,ptaki szponiaste.

Stare samochody amerykańskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie dlatego powstaja różne kasty. a człowiek który nie ma ambicji raczej nie widzi w innych rywali, nie rzuca kłód pod nogi, wiec łatwiej mu nawiązać jakies zażyłe relacje, tacy ludzie uwazani są za nieżyciowych głupców.

inteligencja implikuje zaradnosc, czesto mylona z chytroscia.

a mijanie się z prawdą, często mylone jest z fałszem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam się za inteligentnego, ale skromie napisze że udało mi się pomóc osobom, kiedy nie widziały wyjścia. Myślę, że Stwórca mnie tak nakierował. Osoby te przeważnie chciały niby popełnić samobójstwo, więc nie mogłem zignorować takiego sms-a, nawet kiedy się delikatnie mówiąc nie najlepiej czułem psychicznie.

Sprawdziłem przeglądarkę i wyszło, ze jestem Fanatyk Narodowy i Stadionowy, oraz Erotoman :twisted::lol: Na dzień dzisiejszy w stopniu minimalnym.

Jest spora poprawa, bo kiedyś bardzo przesadzałem i ziałem ogniem na wszystkie strony :twisted::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inteligentni ludzie mają mniej przyjaciół bo chorzy są zawsze inteligentni.jak kogoś bolą plecy wie że ma nerki.jak kogoś boli brzuszek wie że ma wątrobe,jak kogoś boli w klatce piersiowej wie że ma płuca,jak komuś sypią się ząbki wie że są gutaperki,sealery,podchloryny sodu,koferdamy,ciecz mazista,lignokaina,karpule,the wand,kiretaże,scalingi,wkłady kor-korz korony protetyczne miazgociągi ręczne i maszynowe,endometry,białączki porentgenowe i zna ich cennik.a zdrowy mysli i czyta o takich pierdołach?zdrowy najwyżej wie kiedy spuścić z krzyża.zdrowi są bezrefleksyjni i płytcy dlatego lgną do siebie.w społeczenstwie geniusz to głupek i dziwak.określenie "głupek" nie jest w kontekście ilorazu inteligencji tylko inności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi