Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak się w społeczeństwie postrzega ludzi biednych?

Gość Bonus

Rekomendowane odpowiedzi

nie no w kuchni to ty bedziesz siedziec :)))

elo, mowie Ci, olej ahoj'a - ja w życiu nie bede kazal Ci przesiadywać w kuchni ;) Przejdziemy na ta dietę bananowa, co noc palaszujac wielomiejskie, hypermarketowe smietniki - heh, jak na prawdziwych robaków-biedakow przystało :D Czasem może i trafi się jakaś konserwa ? ;) Wiesz, dorobimy do tego jakaś wzniosla, aczkolwiek fałszywa idee i niczym ci freeganisci, będziem zgrywac tych przeciwników systemu xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo,koteczku mój kochany skarbusiu piękny.Naucz się kochanie mego nowego nicku

juz pedze :)))

a temat,założył Bonus.Nie ja.
to nieistotne :)))
.Chcesz się słonko licytować' date='kto ma mniej ?[/quote']nie chce :))) zupelnie nie o to mi chodzilo :)))
Z tych 644 groszy opłacasz czynsz, media, jedzenie, leki, ubrania i kosmetyki? Musisz trzy razy tyle dorabiać na czarno, bo nie wierzę że za to można utrzymać się samemu.

nie musze - slowo spryt cos ci mowi? :)))

otrzymuje jeszcze stypendium z uczelni z tego tytulu ze jestem niepelnopelno no tylko ze wiecznym studentem byc nie moge... i uwierz mi ze w pierwszym roku spokojnie styklo mi 600zl w jednym miechu by wyzyc :)))

Czyli sprawa załatwiona :D jak elo będzie chciała wyznać mi miłość,to chętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agusiaww, ciekawe jak kobieta koło 50. ma zmienić zawód w tym kraju... Stawianie kasy ponad życie innych? :shock: A same mają godne życie? Zresztą to sytuacja, że jest mało pielęgniarek stanowi większe zagrożenie dla pacjentów niż domaganie się podwyżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieda zasługuje na pogardę? Co klasa średnia myśli o ubogich jaskiniowcach

Wciągający tekst, trochę przydługawy - to fakt, co myślicie? :D

To jest chyba jeden z najlepszych artykułów, jakie widziałem w dość długim odstępie czasu! Mimo, iż nie ze wszystkimi tezami się zgadzam, brawo.

Tak idiotycznego artykułu nie widziałem już dawno. Każdy uważny zauważy, że to artykuł pisany na zamówienie polityczne w celu mącenia Polakom w głowach.

:pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedni zawsze będą gorsi, bo co jest warty taki robol który za 2000 pracuje. Zero, brak szkoły, własnego pomyślunku na swoją firmę, człowiek drugiej kategorii, człowiek żyjący w kajdanach własnego umysłu zawsze będzie gorszy.Tylko od niego zależy czy się uwolni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ludzie biedni są gorsi od tych, którzy żyją lepiej i wygodniej?

Jak społeczeństwo w Polsce na to patrzy? Czy każdy biedny, bezradny, żyjący w gorszych warunkach, któremu na wiele rzeczy brakuje ma być widziany przez innych gorzej i pomijany, lekceważony?

Czy raczej powinno być tak, że należałoby wspierać takich ludzi, stać za nimi, bo są to tacy sami ludzie, jak wszyscy, którzy mają prawo do normalnego i godnego życia?

Jak można by to ocenić?

Zależy jak a to spojrzeć, z pewnego punktu widzenia lubimy ludzi bardziej inteligentnych, w szkole, w pracy czy w telewizji bardziej przychylnie patrzymy na tych inteligentniejszych, słowo "głupi" ma negatywny wydźwięk bardziej szanujemy i lubimy tych mądrych a jak wiadomo ci bardziej inteligentni mają więcej "środków" do tego aby się wzbogacić, życiowy spryt zawsze będzie stawiał ich wyżej. Reasumując, tak biedni są gorsi od bogatych, wszyscy to wiedzą, tylko nikt głośno o tym nie mówi. Fakt jest taki, że lubimy tych, inteligentniejszych no i zazwyczaj bogatszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi