Skocz do zawartości
Nerwica.com

Doświadczenia z akatyzją

take

Czy kiedykolwiek w życiu doświadczyliście akatyzji?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kiedykolwiek w życiu doświadczyliście akatyzji?

• Tak
      9
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Miałeś to jako uboczny od leków czy objaw choroby? 

Ja na razie odstawiłam pridinol, bo obserwuje siebie czy to nie od niego mam zjazdy xd

Jako efekt uboczny risperidonie, arypiprazolu i większej dawki Fluanxolu (każdego z osobna, nie razem). 

Swoją drogą z powrotu choroby też mam taką aktyzje nerwowa że tak powiem, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Ale w porównaniu z tym co było po lekach to nic.

Pridinol powinien przeciwdziałać akatyzji tak jak Akineton, więc to moim zdaniem nie to. Jaki neuroleptyk bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, NoMoreDepression napisał(a):

Jako efekt uboczny risperidonie, arypiprazolu i większej dawki Fluanxolu (każdego z osobna, nie razem). 

Swoją drogą z powrotu choroby też mam taką aktyzje nerwowa że tak powiem, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Ale w porównaniu z tym co było po lekach to nic.

Pridinol powinien przeciwdziałać akatyzji tak jak Akineton, więc to moim zdaniem nie to. Jaki neuroleptyk bierzesz?

Nie brałam jeszcze neuroleptyków. Dostałam go na próbę. A co przywróciło chorobę, stres? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie brałam jeszcze neuroleptyków. Dostałam go na próbę. A co przywróciło chorobę, stres? 

Chorobę u mnie ogólnie? Nie wiem. Leczę się od 18 lat z przerwami na kilka lat bez leków. Ciężko powiedzieć jedna przyczynę, pewnie wiele czynników w tym stres.

Edytowane przez NoMoreDepression

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, NoMoreDepression napisał(a):

Chorobę u mnie ogólnie? Nie wiem. Leczę się od 18 lat z przerwami na kilka lat bez leków. Ciężko powiedzieć jedna przyczynę, pewnie wiele czynników w tym stres.

Czyli standard jak u każdego... "ta choroba jest wyleczalna" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi