Skocz do zawartości
Nerwica.com

Imigranci - za czy przeciw?

kliku

Rekomendowane odpowiedzi

elo, tez nie rozumiem, dlaczego zwyzywanie kobiet pomijasz milczeniem, a kiedy Intel /słusznie/ się odcina, to robisz wielkie aj waj :shock:

90 pro glupot na tym forum pomijam milczeniem az mnie jezor pobolewa od tego ciaglego zagryzania - odzywam sie zwykle dopiero gdy cos mnie rozwala =)

enpe tak jak w przypadku popisowy intela [jesli mam byc szczera to branie tamtych postow za dobra monete troche mnie zadziwilo i zmartwilo jednoczesnie]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mentalność nie ma tolerancji dla światopoglądu umiarkowanych i radykalnych muzułmanów (łagodniej ocenia światopogląd tych liberalnych), uważa go za wielkie zło i za coś bardzo szatańskiego. Coś, co wydaje bardzo złe owoce: terroryzm, gwałty, tortury, zabijanie ludzi, nędza, wojny... Dla niej taki system jest "faryzejski", obłudny. Już ateizm jawi się jej jako coś lepszego, choć i on nie jest prawdziwy i ma w sobie ewidentne zło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTEL 1, @ achino jest wielbicielem kultury arabskiej, a jak wiadomo kobieta jest w niej warta połowe meżczyzny. Mnie tez zwymyślał od wywłok i kretynek. Ale szkoda klawy na niego.

Ponizej filmik o ubogaceniu kulturowym, szczególnie podoba mi się fragment o sraniu i zwalaniu się do basenu:

[videoyoutube=bQ2wjwbIR6w][/videoyoutube]

to nie wielbiciel kultury arabskiej, tylko idiota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://o2.pl/artykul/uchodzca-zgwalcil-latka-w-wiedniu-bo-mial-nagla-potrzebe-5958668546282625a

Uchodźca zgwałcił 10-latka w Wiedniu. Bo miał "nagłą potrzebę"

10 letni chłopiec został brutalnie zgwałcony. 20-letni Irakijczyk zrobił to tak brutalnie, że młody Austriak wymagał intensywnej opieki lekarskiej.

Napastnik powiedział policji, że była to nagła potrzeba. Zeznając, Irakijczyk potwierdził, że w czasie gwałtu wiedział, że robi coś złego. Miał świadomość, że jego czyn jest zabroniony praktycznie w każdym kraju na świecie. Jednak jak później dodał, od wielu miesięcy nie uprawiał seksu i po prostu nie wytrzymał.

Mężczyzna zgwałcił chłopca w basenowej szatni, po czym spokojnie poszedł poskakać do wody. 10-latek od razu udał się do ratownika, który wezwał pogotowie i policję. Chłopca przewieziono do szpitala, a Irakijczyk został aresztowany przez policję - informuje brytyjski "Daily Mail".

20-letni uchodźca mieszkał w Wiedniu od września 2015 roku. Dostał się tam wraz z falą emigracji z krajów arabskich. Od listopada pracował jako taksówkarz. To nie pierwsze takie wydarzenie w Austrii. Tamtejsze media informowały ostatnio o gwałcie 26-letniego Syryjczyka na 13-latce. Była jego żoną i nie wniosła oficjalnej skargi przeciwko małżonkowi, ale sąd i tak zajmie się sprawą, bo według austriackiego prawa jest to przestępstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak jak później dodał, od wielu miesięcy nie uprawiał seksu i po prostu nie wytrzymał.
niektórzy nie uprawiali seksu przez lata, dziesiątki lat i jakoś wytrzymują ale dla muzułmanów parę miesięcy bez seksu i już nie dają rady, choć przecież w krajach arabskich, muzułmańskich też tak łatwo o seks nie jest trzeba najpierw się ożenić choćby nawet tylko na godzinę( istnieje tam takie coś jak śluby na godziny) bo inaczej za seks pozamałżeński grozi kara, a dla kobiet kara śmierci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjmowanie muzułmańskich imigrantów (np. przez Niemcy) wygląda mi na wielką GŁUPOTĘ, NIEROZTROPNOŚĆ I NAIWNOŚĆ. Obawiam się, że Zachód wpuszcza do siebie wielkiego konia trojańskiego.

Ja obawiam się,że już wpuścił.Dlaczego Chińczycy,Wietnamczycy są normalni ? Bo są normalni.I nie wyznają,tej chorej ideologi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można żyć ciągle w strachu przed bandą pustynnych debili, no ale z drugiej strony z nimi się nigdy nie wygra bo każdy atak na nich rodzi nowych fanatyków. Polskie wojska brały udział w misjach w Iraku i Afganistanie i jakoś zamachów u nas nie było, co nie znaczy że nie będzie a nawet bez udziału ryzyko zawsze jakieś jest. Islamski fanatyzm rośnie z każdym dniem i możliwe że uderzy również i w Polskę, najważniejsze żeby nie przyjmować tu tzw uchodźców bo to większe zagrożenie również dla przyszłych pokoleń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze info z Niemiec, kilka osób o arabskim wyglądzie zaatakowało kobiete w 9 miesiacy ciąży, obmacywali ja i popychali. Info rozeszło sie błyskawicznie po mediach społecznosciowych, ofiara złożyła doniesienie na policje. Zaczynam rozumieć, dlaczego w krajach arabskich kobiety siedzą w domach albo wychodża w obecności męskiego opiekuna. Ewentualne chowają się pod jakimiś workami :

[videoyoutube=zdFxXz5x4Lw][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla muzułmanów każda kobieta ubrana po europejsku jest naga i zachęca do seksu takie często jest ich myślenie, a jak idą na basen i widzą je w strojach kąpielowych to w ogóle im odbija. Nawet u nas często się mówi( starsze pokolenie lub katole)że współcześnie kobiety się ubierają zbyt wyuzdanie, no ale jak widać przegięcie w druga stronę rodzi jeszcze większe frustracje. Najzdrowsze podejście do seksu to mają chyba tzw ludy pierwotne np w Amazonii chodzą nago i nikomu to nie przeszkadza.

A co do krajów islamu to jeszcze 30-40 lat temu w dużych miastach typu Kair, Teheran, Bagdad, Kabul to praktyczne wszystkie kobiety chodziły z odkrytymi głowami ba ubierały się nawet w mini, niestety wszystko się zmieniło m.in przez wahabickie petrodolary choć nie tylko. To odwrotnie niż np w Polsce, tam im młodsze pokolenie tym bardziej wierzące i konserwatywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, nie wiem co to za kraj na filmiku ponizej, ale nóz i się w kieszeni otwiera. Szczególnie gdy gwałcicieli usprawiedliwia kobieta, ja ta baba z zenskiej policji szariatowej /WTF ?/ Makijaz ma wyzywajacy, ciekawe co by powiedziała, gdyby ją zgwałcono z powodu "zbyt jaskrawej szminki" np. ?

[videoyoutube=-_YXXAZahbM][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi osobiście w tym momencie trudno jest ocenić nadchodzącą falę uchodźców. Wiadomo, pobudki tych ludzi sa rozne: ucieczka od wojny, chec zycia na zasilku, utrata majatku i rodziny. To co wywoluje u mnie wieksza niechec to postawa rządu który bezczelnie godzi się na rozkazy Brukseli i przyjmuje do Polski liczne grono uchodźców, dając im mieszkania edukacje miejsca pracy rozwój ich kultury zasiłki. Nie możemy zagwaratowac im takiego pobytu jak za zachodzie, poza tym ci ludzie uciekają od wojny które wywolaly państwa zachodnie mające w tym interes. Nasz rząd daje się wyr.chać godząc się na takie warunki. Imigranci są wielkim problemem. Ale większym problemem jest chyba jednak polityka wobec nich.

Powstrzymam się od głosu w ankiecie na ten moment.

Czekam na wasze opinie.

Po kolei:

1. W zdecydowanej większości to nie są uchodźcy tylko imigranci ekonomiczni. Korzystając z dziwnych tendencji w łonie Unii Europejskiej pragną łatwym sposobem polepszyć swój byt zagranicą, zamiast pracować nad nim w Erytrei, Etiopii, Maroko czy w podobnych nie ogarniętych wojną, lecz ubogich krajach.

To w z większości są faceci w sile wieku, wiadomo jakimi potrzebami się kierują, łatwy seks, łatwy wikt i opierunek.

2. Rząd obecny i były nie tyle daje się wychędożyć Europie Zachodniej, co jako członek Unii Europejskiej jest zobowiązany do wspólnej polityki z pozostałymi państwami, zaś całym tym kramem kierują Niemcy, z nimi solidarność jest koniecznością, Polska jako kolonia gospodarcza Niemiec siłą rzeczy musi im w większym lub mniejszym stopniu ulegać.

Niestety solidarność europejska działa w sprawie uchodźców z Bliskiego Wschodu i Afryki czy limitów mleka bądź CO2, zaś już nie dotyczy wspólnej polityki wobec Rosji czy problemu uchodźców z Ukrainy, społeczeństwo dało się zmanipulować w sprawie akcesji do UE, nie ono jedne w regionie, teraz Polska nie może tak po prostu wystąpić z Unii. Polska nie ma żadnych konkretnych sojuszników zagranicą, USA pomaga Polsce w zależności od koniunktury, w razie izolacji Polski na arenie międzynarodowej wujek Sam nie pośpieszyłby z pomocą, by ratować ją charytatywnie przed Putinem.

3. Swoistym ''pocieszeniem'' jest fakt, ze owi uchodźcy kierują się w swych działaniach cwaniactwem, nie religijnym fanatyzmem. Niestety wraz z rosnącym ostracyzmem ze strony zniesmaczonych ich zachowaniem Europejczyków będzie rosnąć frustracja imigrantów, a zarazem tendencja do szukania wśród owych imigrantów pociechy w ich wykazującej niebezpieczne tendencje religii. Skoro w Europie czekają ich ledwie skromne warunki egzystencji, znacznie mniejsze niż ich oczekiwania, wielu z nich poszuka sobie raju w inny, przyśpieszony sposób.

Na dwoje babka wróżyła, albo rządy państw Europy ogarnęły tendencje autodestrukcyjne, albo to całe zamieszanie jest po coś, ma zatuszować jakiś grubszy szwindel.

Konsekwencje są łatwe do przewidzenie, wzrost przestępczości, kobiety zaniepokojone ryzykiem gwałtu zaczną się ubierać skromniej, a społeczeństwa zachodu będą mimowolnie ulegać obcej kulturze, bo rewolucja '68 wykończyła ich własną. W ostateczności rządy przykręcą śrubę, wprowadzą państwo policyjne i inwigilację społeczeństwa na niespotykaną uprzednio skalę, a pozbawieni poczucia bezpieczeństwa ludzie temu przyklasną. Coś się kończy, coś się zaczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bittersweet, To Indonezja najludniejsze państwa muzułmańskie i to uznawane za w miarę liberalne jak na muzułmanów rzecz jasna, ale widać nawet tam mają szariackie policję. Mieszkając w Londynie widziałem wielokrotnie kobiety w chustach i stroju dozwolonym przez muzułmanów a jednocześnie wyglądające seksownie bo miały te stroje obcisłe i do tego mocny makijaż także czasem jest to takie pozorne udawanie skromności, w Iranie te ich zasłanianie włosów często jest mocno symboliczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na Turcję,albo Azerbejdżan są też muzułmańskie,a jednocześnie laickie : :D

Na temat Azerbejdżanu nie chcę się wymądrzać, ale swój wpływ zapewne wywarły wieloletnie rządy Związku Sowieckiego, ergo: jest laickość, ale duże wpływy w gospodarce i polityce ma dawna elita władzy.

Zaś Turcja przeszła w wyniku pierwszej wojny światowej rewolucję. Ataturk zgniótł stare rządy Osmanów i wprowadził w to miejsce świecką, nastawioną na forsowną westernizację republikę świecką o zabarwieniu dyktatury wojskowej. Postąpił podobnie jak swego czasu Piotr I, tamten zmuszał bojarów do golenia bród, Ataturk zmuszał Turków do zaniechania noszenia fezów i ubierania się po europejsku.

Teraz powoli ten trend się zmienia i Turcja ma coraz bardziej fundamentalistyczne ciągoty, Erdogan zmniejszył znaczenie armii, która dotychczas była gwarantem świeckości republiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi