Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zero seksu/Biały związek

Arasha

Rekomendowane odpowiedzi

I jak czytam, że są osoby, dla których powstrzymanie się przez tydz. od współżycia jest jakimś mega problemem i nie widzą takiej potrzeby w myśl zasady, że czemu mają sobie przyjemności odmawiać, to trudno nie ulec wrażeniu, że seks bardzo często staje się zwyczajnie nałogiem, jak fajki czy kawa [...]

A Ty jesteś w stanie powstrzymać się jakiś tydzień od tego forum? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie twierdzę także, że seks sam w sobie jest zły, ale moim zdaniem niewłaściwe jest podejście niektórych osób do tego tematu ( lansowane m.in. w mediach od bardzo długiego czasu, co musiało się w jakiś sposób odbić na mentalności społeczeństwa, jako ogółu, nie mówię o poszczególnych jednostkach ). I jak czytam, że są osoby, dla których powstrzymanie się przez tydz. od współżycia jest jakimś mega problemem i nie widzą takiej potrzeby w myśl zasady, że czemu mają sobie przyjemności odmawiać, to trudno nie ulec wrażeniu, że seks bardzo często staje się zwyczajnie nałogiem, jak fajki czy kawa i zatraca to, co mogłoby go czynić w jakimś stopniu wyjątkowym ;) Ja sobie takiego partnera nie wyobrażam :bezradny:

Też nie uważam, że seks jest zły; nie zamierzam też nikogo nakłaniać do powstrzymywania się od seksu, niech go uprawia ile chce. Ale częste sprowadzanie publicznych dyskusji nieseksualnych do seksu jest durne i powinno być zabronione.

A szydzenie z tego, że ktoś się czuje nienawiść i obrzydzenie do widoków związanych z erotyką i seksem, świadczy o głupocie i chamstwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak czytam, że są osoby, dla których powstrzymanie się przez tydz. od współżycia jest jakimś mega problemem i nie widzą takiej potrzeby w myśl zasady, że czemu mają sobie przyjemności odmawiać, to trudno nie ulec wrażeniu, że seks bardzo często staje się zwyczajnie nałogiem, jak fajki czy kawa [...]

A Ty jesteś w stanie powstrzymać się jakiś tydzień od tego forum? ;)

Nie jestem w stanie, więc się póki co tego nie podejmuję ! Ale wiem, że jest to rodzaj ( na szczęście mało szkodliwego, ale jednak ) uzależnienia :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu kuzynowi kolega zafundowal na 18-stke wizyte w burdelu. Od tego czasu nie tknal juz dziewczyny. W tej chwili ma 31 lat.

Ja tam uważam, że lepiej być prawiczkiem do końca życia, niż iść do burdelu i jeszcze jakiejś zarazy złapać. Wtedy dopiero będzie płacz i zgrzytanie ząbków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałabym, że to nałóg - seks to naturalna potrzeba człowieka - nie bez powodu ludzie zostali w ten sposób ukształtowani - nic w przyrodzie nie dzieje się przypadkowo ;).

Człowiek też ma swoje instynkty, może nie tak intensywne jak zwierzęta ale je ma ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu kuzynowi kolega zafundowal na 18-stke wizyte w burdelu. Od tego czasu nie tknal juz dziewczyny. W tej chwili ma 31 lat.

Ja tam uważam, że lepiej być prawiczkiem do końca życia, niż iść do burdelu i jeszcze jakiejś zarazy złapać. Wtedy dopiero będzie płacz i zgrzytanie ząbków.

Zaraza to swoja droga, o ile wybiera sie same dziwki i szkodzi samemu sobie. Inaczej sprawa wyglada, kiedy jest sie w zwiazku malzenskim i korzysta z takich uslug. (przypadek kolegi z pracy) Najwieksza SZMATA jaka znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicholas1981, nie namawiaj detektywa do wypraw do burdelu, bo jeszcze sobie chłopak obrzydzi ten seks

Też uważam po części z własnego doświadczenia że w wielu przypadkach wizyta w burdelu może zaszkodzić. Wielu tu namawia żeby prawiczki tam poszli, pewnie niektórym może by pomogło innym nie, a jeszcze innym wręcz zaszkodziło, mimo wszystko seks z jakimś tam uczuciem, czy nawet tylko ze znajomą będzie lepszy niż z prostytutką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego? Co się stało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego? Co się stało?

Nie wypytywalam sie go, traume chlopak przezyl, tyle wiem. Wiesz jak to jest robic cos na sile, nie bedac na to gotowym, tylko dlatego, ze koledzy zachecali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypytywalam sie go, traume chlopak przezyl, tyle wiem. Wiesz jak to jest robic cos na sile, nie bedac na to gotowym, tylko dlatego, ze koledzy zachecali.

Ach, myślałem, że on się ucieszył z prezentu i chciał tego. To rzeczywiście kiepsko.

Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale trzeba umieć z tego odpowiednio korzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam po części z własnego doświadczenia że w wielu przypadkach wizyta w burdelu może zaszkodzić. Wielu tu namawia żeby prawiczki tam poszli, pewnie niektórym może by pomogło innym nie, a jeszcze innym wręcz zaszkodziło, mimo wszystko seks z jakimś tam uczuciem, czy nawet tylko ze znajomą będzie lepszy niż z prostytutką.

Ja burdeli wogole nie ogarniam, juz sto razy lepiej byloby kupic sobie jakas zabawke :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak słucham czasem opowieści o niektórych kolegach kolegów to zastanawiam się z przerażeniem nad przyszłością tego świata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, zasadniczo nałogiem nie jest, ale może się nim stać ( jak każda czynność, z którą przesadzimy ) :bezradny:

Ale zwróć uwagę, że seks jest to czynność, która człowiekowi sprawia radość - tak to fizjologicznie działa - w końcu od tego facet ma penisa a kobieta pochwę, żeby ten seks uprawiać nieważne jak często. Pić też człowiek musi - jest od tego uzalezniony. Facet czy laska ma chcicę - nie bo się uzaleznił/a tylko dlatego, że wynika to z fizycznych/fizjologicznych uwarunkowań człowieka.

Nie powiesz przecież, że się nigdy nawet nie stymulowałaś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi