Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zero seksu/Biały związek

Arasha

Rekomendowane odpowiedzi

Niezły wątek - od obaw dziewczyny przed seksem do dywagacji na temat, czym sikają kobiety. Dobre ;) Jakich nowości się można tutaj dowiedzieć - kobiety sikają pochwą! Toż to nowe odkrycie, bo zawsze myślałam, że do tego służy cewka moczowa :D

Ale już tak (prawie) poważnie do autorki wątku ;) - dziewczyno, mniej analizuj i teoretyzuj, a bardziej skup się na relacji z kimś, kogo masz na oku, jak sama napisałaś. Poznajcie się lepiej, dbajcie o siebie, rozmawiajcie, prowokujcie spotkania, obserwujcie się, przegadajcie swoje oczekiwania i obawy, także dotyczące sfery seksualnej. Wierzę, że to wszystko samo spontanicznie się potoczy. Chyba za bardzo demonizujesz seks i tworzysz sobie w głowie albo zbyt "demoniczne, nieczyste wizje seksu", albo przeginasz w drugą stronę, oczekując jakiejś "nadzwyczajnej, baśniowej idylli". Jeśli spotkasz na swojej drodze odpowiedniego partnera, to nawet pierwsze nieudane zbliżenia Was nie zniechęcą i za każdym razem będzie lepiej. Seks to nie tylko Twoja sprawa, to jest wspólna sprawa partnerów. Nie napiszę niczego odkrywczego. To temat do gadania nie na forum, to temat do przegadania i wnikliwych rozmów z partnerem, z którym tworzysz (zamierzasz tworzyć) związek. Ewentualnie temat do rozmowy z seksuologiem. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieprz, spasiba za to, że mnie wyręczyłeś i nie musiałam wyjaśniać, że do lania :hide:

ekspert_abcZdrowie, dziękuję za informacje, ale i tak uważam, że lepiej najpierw poznać zagadnienie od strony czysto teoretycznej, żeby w razie czego człowiek wiedział, w co się pakuje ;) i czy w ogóle skórka jest tego warta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie niektore kobiety to tak troche ssaki :P
:great:

ekspert_abcZdrowie, dziękuję za informację, ale i tak uważam, że lepiej najpierw poznać zagadnienie od strony czysto teoretycznej, żeby w razie czego człowiek wiedział, w co się pakuje ;) i czy w ogóle skórka jest tego warta

Arasha, chwali Ci się głód wiedzy na tematy dotyczące sfery seksualnej. Możesz przestudiować Kamasutrę, poznać wady i zalety każdej z dostępnych metod antykoncepcji, możesz podpytywać innych, jakie mieli obawy dotyczące inicjacji seksualnej i jak sobie z tym poradzili, a zapewniam Cię, że ich doświadczenie niekoniecznie może przełożyć się na Twoją indywidualną sytuację, na Twoją relację z drugim człowiekiem. W seksie nie ma miejsca na schematy. To, co sprawdza się w związku A i B niekoniecznie musi się sprawdzić, kiedy A zmieni sobie partnerkę/partnera, a już w ogóle może nie sprawdzić się w relacji K i L. Bo nowa osoba może mieć już zupełnie inne oczekiwania. Nie kwestionuję tego, że chcesz się dowiedzieć i podpytujesz. Tylko nie bardzo widzę tego sens, bo czy nie lepiej porozmawiać o wzajemnych oczekiwaniach z partnerem, na którym Ci zależy/ zaczyna zależeć? Myślę, że chyba podobne odczucia w tej kwestii miały osoby, które zarzuciły Ci emocjonalny ekshibicjonizm. Żeby nie było - ja Ci niczego nie zarzucam, tylko chcę uświadomić, że choćbyś otrzymała w tym wątku 10000567799543 i więcej wpisów/porad, to istnieje ryzyko, że to się nijak będzie miało do Twojej relacji z mężczyzną, którym jesteś zainteresowana. Seks to jest Twoja i Twojego partnera sprawa i to Wy przede wszystkim powinniście sobie (na początku) poteoretyzować w tej kwestii, a z czasem przejść do praktyki, jeśli oczywiście oboje poczujecie się już gotowi. Pozdrawiam ciepło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to tu sie zaraz posikam :lol::lol::lol::lol: i zdam relacje którędy :lol::lol::lol:
i czy w ogóle skórka jest tego warta
napisałabym raczej błonka, ale znowu sie otworzy puszka Pandory :mrgreen:

ahahhaha..bittka :lol::lol::lol:

-- 12 gru 2014, 21:53 --

jak Cię zacznie świerzbić na wrzucanie nagich fotek na forum to lepiej szybko zrób sobie dobrze :D

ja bym popatrzyla :105: bittka fajna laska jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi