Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybory na prezydenta.

wiejskifilozof

Na kogo zagłosujesz w II turze?  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zagłosujesz w II turze?

• Dudę
      34
    • Komorowskiego
      20
    • Na nikogo- pójdę na wybory, ale oddam "pusty" głos na znak protestu
      4
    • Na Magdę Gessler
      6
    • Nie idę na II turę wyborów
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu maciek, Ja nie neguje tego że Żydzi doprowadzili do śmierci Jezusa, ale kto miał to zrobić skoro on i jego otoczenie to byli sami Żydzi, to tak samo jakby za śmierć Popiełuszki obciążać każdego Polaka bo to Polacy zabili Popiełuszkę.

Popiełuszkę zabiło dokładnie mówiąc 2 Polaków. Jeden chyba jest posłem u Palikota (sic!)

Jezusa zabiło a raczej doprowadziło do śmierci prawie cały Sanchedryn (kilku ponoć sie wyłamało) do tego z ćwierć albo pół mieszkańców Jerozolimy. Nie wiadomo ilu sie zmieściło na pretorium....

To tak samo jakby powiedzieć że holokaust przeprowadził Hitler sam jeden....Nie.

Holokaust przeprowadzili faszyści zwani nazistami a de facto byli to NIEMCY!

Na Wołyniu Polaków wyrżneli UKRAIŃCY.

W katyniu Polaków wymordowała bolszewia czyli RUSCY.

Tak samo jak Jezusa zabili ŻYDZI.

Mówielnie ogólnie Niemcy, Ukraińcy, Ruscy czy Żydzi to takie uogólnienie. Nie byli to wszyscy przedstawiciele owych nacji ale ich reprezentanci. To jak mam mówić żeby było politycznie poprawnie?

Przedstawiciele narodowości Niemieckiej, Ukraińskiej, Rosyjskiej i Żydowskiej?

Korwin mówi że Hitler o holokauście nie wiedział :twisted:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Bilbii jest nawet taki fragment jak Jezus zaginął Marii i Józefowi to Maria jak go znajduje mówi do niego "oto Ja i Ojciec twój (na myśli miała Józefa|) szukamy Cie od 3 dni. Jezus jej na to odpowiada: Byłem w domu (miał na myśli świątynię) mego Ojca (BOGA!)

Bo czyim synem jest Jezus?

To akurat jedyny fragment mówiący coś o Jezusie miedzy narodzinami a wiekiem około 30 lat gdy zaczął swoja misję. Zresztą poddawany jest krytyce przez historyków bo mały niewykształcony Jezus prowadzący dysputy z elita uczoną w piśmie trąci trochę fałszem( nie było przecież wtedy szkół publicznych i internetu :mrgreen: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Holokaust przeprowadzili faszyści zwani nazistami a de facto byli to NIEMCY!

Na Wołyniu Polaków wyrżneli UKRAIŃCY.

W katyniu Polaków wymordowała bolszewia czyli RUSCY.

Chyba jest różnica między potwierdzonym historycznie ludobójstwem, czystkami etnicznymi a mocno wątpliwym zabiciem(a właściwie nakłanianiem do zabicia) jednego człowieka z tego samego narodu. Jeżeli Ty n ie widzisz różnicy to chyba coś nie tak z Tobą. Zresztą ja mam pochodzenie niemieckie i co mam się czuć winien holokaustu, moja rodzina tylko przez II wojnę światowa wywołaną przez Hitlera straciła majątek a dziadkowi Niemcowi groziło rozstrzelanie przez Hitlerowców bo był polskim urzędnikiem choć niemieckiego pochodzenia jak kilka procent ówczesnych obywateli Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat jedyny fragment mówiący coś o Jezusie miedzy narodzinami a wiekiem około 30 lat gdy zaczął swoja misję. Zresztą poddawany jest krytyce przez historyków bo mały niewykształcony Jezus prowadzący dysputy z elita uczoną w piśmie trąci trochę fałszem( nie było przecież wtedy szkół publicznych i internetu :mrgreen: )

Cała koncepcja Nowego Testamentu opiera się na jednym prostym założeniu: Jezus jest synem Boga , Bogiem w ludzkiej postaci.

Stąd Bóg w ludzkiej postaci nawet będąc dzieckiem jest mądrzejszy niż wszyscy Żydzi do kupy wzięci. Jest taki ciekawy fragment nie pamietam w której Ewangelii że Jezus potrafił nawet czytać w myślach innych ludzi jak to zostało nazwane "wiedział co kryje się w sercu". Potrafił uzdrawiać, wskrzeszać, wyganiać demony........w końcu sam ożył po męczeńskiej śmierci.

Takich rzeczy nie da się przyswoić lub wziąć na tzw. chłopski rozum nie mając wiary.

Biblia jest źródłem historycznym ale jednocześnie jest to książka religijna która wymaga od czytającego wiary w pewne rzeczy. Bo to jest religia. Każda religia opiera się w pierwszej kolejności na wierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała koncepcja Nowego Testamentu opiera się na jednym prostym założeniu: Jezus jest synem Boga , Bogiem w ludzkiej postaci.

Zgadza się. I autorzy właśnie żeby potwierdzić to ZAŁOŻENIE pozmyślali pewne "fakty". To tyle na temat wartości historycznej NT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jest różnica między potwierdzonym historycznie ludobójstwem, czystkami etnicznymi a mocno wątpliwym zabiciem(a właściwie nakłanianiem do zabicia) jednego człowieka z tego samego narodu.

No co Ty nazywasz katyń ludobójstwem? Jesteś niepoprawny politycznie jak na lewicowca....

Różnica jest tylko w ilości ofiar.

Niemcy zabili 2 miliony Żydów.

Jezusa skazała na śmierć niemała ale bliżej nie określona ilość Żydów.

W 1 zdaniu używam liczby mnogiej "Niemcy" bo nie znam ilości ilu konkretnie niemców mordowało Żydów.

W 2 zdaniu używam określenia "Żydzi" bo nie znam ilości ilu konkretnie Żydów zaprowadziło Jezusa do Piłata i ilu krzyczało "Ukrzyżuj go".

Będziemy teraz się bawić w polonistyke?

O co Ci w ogóle chodzi z tą obron tych Żydów? Nie rozumiem do czego w ogóle zmierzasz....

Jak mam nazywać tych Żydów co skazali Jezusa? "NieŻydzi", "Kosmici"

Nie wiem.... :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. I autorzy właśnie żeby potwierdzić to ZAŁOŻENIE pozmyślali pewne "fakty". To tyle na temat wartości historycznej NT.

To że jest to ZAŁOŻENIE i że są pewne "fakty" to nie znaczy że są one pozmyślane. Bo tego nie da się nijak sprawdzić. Skąd można wiedzieć czy Jezus uzdrawiał?

A z 2 strony skąd można wiedzieć, że zgodnie z tym co mówi Ewangelia Jezus tego nie robił co mówi Ewangelista.

Tego nie da się zweryfikować bo na tym polega religia.

Stąd zostaje jedynie wierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty nazywasz katyń ludobójstwem? Jesteś niepoprawny politycznie jak na lewicowca...
A od kiedy ja jestem lewicowcem. :mrgreen: Ja tam wcale Żydów nie bronię, choć cenię za to jak walczą z islamistami, ale jak słyszę hasło Żydzi mordercami Chrystusa to mnie to śmieszy bo to jakby obwiniać cały współczesny naród za śmierć kogoś sprzed tysięcy lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak słyszę hasło Żydzi mordercami Chrystusa to mnie to śmieszy bo to jakby obwiniać cały współczesny naród za śmierć kogoś sprzed tysięcy lat.

A czy ktoś obwinia dzisiaj żyjących Niemców za 2 wojne i holokaust?

Co dzisiaj żyjący Niemcy mają wspólnego z tym co robili ich dziadowie w latach 1939-1945?

Nic..Co dzisiejsi Niemcy mogą poradzić że Hitler omamił ich naród i tak ich zbajerował że nawet mordowali na jego rozkaz tysiące ludzi?

Tak samo dzisiaj żyjący Żydzi nie mają nic wspólnego ze śmiercią Jezusa prócz tego że to ta sama nacja i łączy ich jedynie pochodzenie i rodowód i pokrewieństwo.

Tak samo co mogę poradzić młodzi Ukraińcy czy Ruscy na swoich przodków morderców z Wołynia i Katynia? Nic....

Przodków i rodowodu sie nie wybira. Z tym sie człowiek rodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak zamiast nazywać go Komoukraiński nazwałbym go:

- Komorsuki bo napisał z Koziejem doktrynę obronno-wojenną, że Polska swą obronność powinna oprzeć na sojusz z Rosją co dzisiaj wydaje sie idiotyzmem. No ale widocznie Bronnusia i szoguna Kozieja na nic lepszego nie stać.

- Komożydowski bo jak mówi Wikileaks obiecał że sprzeda się Polskie Lasy a pieniądze z nich uzyskane odda sie Żydom w ramach reparacji.

Jakby go nie nazywać Komopolskim nazwać go nie można bo polskie interesy to akurat jego najmniej obchodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się nie wyświetlił Duda :mrgreen: i to jest mój szczęśliwy dzień.

Hm...Duda.....

Hofman właśnie stwierdził w Info, że im lepszy wynik Kukiza i Korwina tym wieksze szanse Dudy w 2 turze na wygraną. Jeśli obaj zdobędą ponad 10% to Komor faktycznie bedzie miał problem.

Dzisiaj rano słuchałem wywiadu Kukiza u TW Stokrotki. Dociśnięty do ściany na pytanie kogo by poparł w 2 turze nie chciał odpowiedzieć. Powiedział tylko, że nie wyobraża sobie poparcia Komorowskiego.

Korwin pewnie nie bedzie miał zamiaru porzeć ani jednego ani drugiego. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.