Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.02.2026 o 17:43, Justyna1980 napisał(a):

Zamierzałam odstawić,  bardzo tyje przez nią , 20 kg w 4 miesiące... odstawiłam juz na 37,5 ze 150 mg... Ale teraz wyszlo ze tata ma raka i jestem zalamana...

Ile lat ma tato? Głowa do góry, mam dwie ciocia które pokonały raka piersi i bez nawrotow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie wiem czy dobre ja takie biorę. Prege 600 no to mam mocny sen nie licząc jakich dziwnych hipomaniakalnych nocy xd właściwie często nieprzytomna jestem rano bo tak usypia 

Dalia a jaka masz dawkę Wenlaflaksyny?

Ja na 75mg jedyny skutek który odczuwam to ciężka głową rano jakby ktoś mi uciskał głowę w skroniach i czasem tył głowy wraz z karkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@feniksxwenlafaksyna z pregabaliną to popularne połączenie, ludzie chwalą chociaż u mnie się nie sprawdziła, mi prega wyraźnie nie służy.

Moje zdanie jest takie że zawsze warto wypróbować wyższe dawki leku zanim się z niego zrezygnuje. Nigdy nie brałem jednego leku tak długo jak ty wenlę ale 150 mg to mniej niż dawka maksymalna. Kiedy pierwszy raz wjechałem na 225 mg byłem cholernie pobudzony, początkowo aż za bardzo ale z czasem to się uspokoiło. Myślę że jest szansa że pregabalina złagodzi ewentualną nerwowość wywołaną większą dawką wenli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi