Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymaj się @zburzony! Dawaj znać, jak tam
Ps. też zaczynam dziś testy suliprydu, zobaczymy.

8 godzin temu, Mic43 napisał(a):

Jak u was libido po wenli? Coś zauważyliście? 

Trzymaj się @zburzony! Dawaj znać, jak tam
Ps. też zaczynam dziś testy suliprydu, zobaczymy.

8 godzin temu, Mic43 napisał(a):

Jak u was libido po wenli? Coś zauważyliście? 

Obniża, chociaż i tak podobno mniej niż SSRI.
Zależy też, jaka dawka

Edytowane przez Samniewiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Verinia nie ma tragedii chociaż mam problem z relacjami i nawiązywaniem znajomości, do większości osób trudno mi przywyknąć a co dopiero zbliżyć. Poza tym zawsze przy tak dużej ilości ludzi mam silne zaburzenia ksobne I paranoję.

@Samniewiem dzięki, już wiem że wstępnie wyjdę w czwartek czyli mój pobyt tutaj będzie z tych krótszych. Oczywiście się cieszę, bo na dłuższą metę byłoby bardzo ciężko z moją psychiką.

Dzięki @Lucy32, myślę że pobyt tutaj na jakiś czas mnie wyhamuje i uświadomi jakie konsekwencje może mieć moje zachowanie kiedy tracę nad sobą panowanie.

Co do leków to dr nie miał żadnych swoich koncepcji, chyba powiedziałem mu na początku że wszystko już brałem ale najwyraźniej i tak nie interesowały go żadne roszady, od początku skupił się na terapii odwykowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, zburzony napisał(a):

@Verinia nie ma tragedii chociaż mam problem z relacjami i nawiązywaniem znajomości, do większości osób trudno mi przywyknąć a co dopiero zbliżyć. Poza tym zawsze przy tak dużej ilości ludzi mam silne zaburzenia ksobne I paranoję.

@Samniewiem dzięki, już wiem że wstępnie wyjdę w czwartek czyli mój pobyt tutaj będzie z tych krótszych. Oczywiście się cieszę, bo na dłuższą metę byłoby bardzo ciężko z moją psychiką.

Dzięki @Lucy32, myślę że pobyt tutaj na jakiś czas mnie wyhamuje i uświadomi jakie konsekwencje może mieć moje zachowanie kiedy tracę nad sobą panowanie.

Co do leków to dr nie miał żadnych swoich koncepcji, chyba powiedziałem mu na początku że wszystko już brałem ale najwyraźniej i tak nie interesowały go żadne roszady, od początku skupił się na terapii odwykowej.

Ale odwyk od czego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.09.2025 o 08:00, zburzony napisał(a):

@Veriniaupiłem się i mi odbiło, wyszły skłonności masochistyczne i się solidnie pociąłem. Policja mnie skuła i tutaj przywiozła z SORu, uznali że to była próba samobójcza i mogę być niebezpieczny.

Mówiłem przy przyjęciu co biorę ale jakoś uznali że tu dostanę na początek tylko karbamazepinę i diazepam z jakiegoś powodu. Dziwne że nie przejmowali się potencjalnymi skutkami odstawiennymi wenlafaksyny.

Nie takie dziwne, ja jak byłam to trzeba było pilnować jakie leki dostajesz bo ciągle popierdalali 🤪

41 minut temu, Verinia napisał(a):

Ale odwyk od czego?

No zapewne alkohol i/lub narkotyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi