Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

@Justyna1980 nie wiem od jak dawna bierzesz ten lek, ale może być tak, że poprostu na Ciebie nie działa. Ja wcześniej brałam depralin i citronil i też nic nie robiły te leki ze mną. Ten natomiast zadziałał od razu, nawet nie miałam skutków ubocznych większych poza suchością w ustach i guli w gardle oraz zaparciach. Ale lek idealnie zareagował na mnie. Z motywacją czasami różnie bywa dalej, ale mam już siłę na wszystko, nie mam natłoku myśli, ogarnął mnie spokój, nie mam napadów ataku paniki, poprostu mogę normalnie funkcjonować. Być może powinnaś poprosić o zmianę leków swojego lekarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Nieznajomaxz napisał(a):

@Justyna1980 nie wiem od jak dawna bierzesz ten lek, ale może być tak, że poprostu na Ciebie nie działa. Ja wcześniej brałam depralin i citronil i też nic nie robiły te leki ze mną. Ten natomiast zadziałał od razu, nawet nie miałam skutków ubocznych większych poza suchością w ustach i guli w gardle oraz zaparciach. Ale lek idealnie zareagował na mnie. Z motywacją czasami różnie bywa dalej, ale mam już siłę na wszystko, nie mam natłoku myśli, ogarnął mnie spokój, nie mam napadów ataku paniki, poprostu mogę normalnie funkcjonować. Być może powinnaś poprosić o zmianę leków swojego lekarza

Od 07.04 zaczęłam brać zaczęło sie od 37,5 

Zmieniło sie moje samopoczucie 

Przed braniem trzęsło mnie w środku,  drżały mi ręce,  leżałam w łóżku,  nie mialam apetytu.

To się poprawiło.

Ale te poranki są ciężkie,  wstawanie z lozka plus takie "rozpędzenie" sie trwa praktycznie do pół dnia...

Wiec nie wiem moze te ponad 180 mg by bylo ok... 

Ale z drugiej strony boję sie późniejszego zejścia ogólnie z lekow...

Ehh....Nie wiem jak działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi