Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

W sobotę 2 tyg od podbicia do 150. Samopoczucie dalej mizerne, momentami mam wrażenie ze nawet gorzej..

Powinienem zacząć się martwić? Bo szczerze liczyłem ze jednak trochę coś chociaż podniesie z dnia na dzień. 
Nie wiem czy dzwonić znowu do lekarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.03.2025 o 20:07, mat86 napisał(a):

Marzec musisz poczekać jeszcze, ja natomiast muszę spróbować efectin, zobaczymy jak będzie 🤔

Kurde no 3 tydz i nic ani trochę nie rusza. 
Człowiek zaczyna się martwić czy nie dołączy do ludzi ktorym lek przestał działać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.03.2025 o 16:45, Marzec napisał(a):

Kurde no 3 tydz i nic ani trochę nie rusza. 
Człowiek zaczyna się martwić czy nie dołączy do ludzi ktorym lek przestał działać...

No to do lekarza dalej, a niepokój masz po tym? I jaka nazwę handlową bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

dziś i ja dostałam receptę na ten lek (Velaxin ER) mam brać dwie kapsułki rano... ciekawe jak na mnie zadziała bo wcześniej brałam inne leki z grupy SSRI i było kiepsko. Popołudniu nadal mam brać Pregabaline.

Edytowane przez zarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, zarr napisał(a):

Hej

dziś i ja dostałam receptę na ten lek (Velaxin ER) mam brać dwie kapsułki rano... ciekawe jak na mnie zadziała bo wcześniej brałam inne leki z grupy SSRI i było kiepsko. Popołudniu nadal mam brać Pregabaline.

Jeżeli nie brałaś snri nigdy to wyczuwalna różnica będzie między SSRI. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.04.2025 o 22:09, mat86 napisał(a):

No to do lekarza dalej, a niepokój masz po tym? I jaka nazwę handlową bierzesz?

U mnie cos jakby ruszyło. Zniknely lęki i myśli s ale też nie ma nadal turbo chęci do życia. 

Jakby brak dopaminy. Nie bede nic ruszal i jeszcze poczekam, mam nadzieje ze to nie maks na 150mg i cos jeszcze sie poprawi.
Biore symfaxin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Marzec napisał(a):

U mnie cos jakby ruszyło. Zniknely lęki i myśli s ale też nie ma nadal turbo chęci do życia. 

Jakby brak dopaminy. Nie bede nic ruszal i jeszcze poczekam, mam nadzieje ze to nie maks na 150mg i cos jeszcze sie poprawi.
Biore symfaxin

No to dobrze , do maxa jeszcze daleko, max to jest 300 mg nawet, będzie dobrze, u mnie lepiej trochę, lęków nie ma jeszcze niech się lamotrygina rozkręci, będę czekał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka! Właśnie wzięłam drugą tabelkę. Ale zastanawiam się czy Alventa też jest o przedłużonym działaniu jak Velaxin ER który mam na recepcie ale obecnie nie było w aptece? Jesli nie to mam nadzieję że jak za miesiąc wykupię Velaxin ER nie będzie jakiejś różnicy w działaniu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, mat86 napisał(a):

No to dobrze , do maxa jeszcze daleko, max to jest 300 mg nawet, będzie dobrze, u mnie lepiej trochę, lęków nie ma jeszcze niech się lamotrygina rozkręci, będę czekał

Niby tak, ale po kazdym pobiciu jest kolejne pare tygodni maltretowania zanim sie znowu cos zadzieje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się dziś czuję senna, więc póki co nie jest źle. Trochę czytałam ten wątek od początku z zaciekawieniem. Jedni czuli się rewelacyjnie inni okropnie źle, tak to zwykle z lekami tego typu bywa. Ciekawe jak w kolejnych dniach będzie u mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł mi szczękościsk. Aż szczęka drętwieje 😄

Nie fajne uczucie ale da się żyć a teraz zażyłam moją pregabaline popołudniową dawkę 

i wiem że ona mi zaraz pomoże:) 

Po dwóch tygodniach lekarka zaleciła podwoić wenlafaksynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi