Skocz do zawartości
Nerwica.com

zaburzenia

niesmiala1996

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego, że jestem już dorosła, a mój ojciec nie pije od roku (przedtem wracał po nocach pijany, awanturował się, kiedy byłam mała uderzył mnie). Nie potrafię z nim rozmawiać. Gdy tylko otworzy buzię, ja reaguję agresją, od razu do wyzywam.

Od dawna borykam się z problemem.

Kiedy poznaję mężczyznę, jestem szczęśliwa. Jestem podekscytowana, chcę go spotkać jak najszybciej. Po jednym dniu ekscytacja mija i mówię mu, że nie jestem na nic gotowa.

Rok temu stworzyłam związek z chłopakiem, który podobał mi się od dłuższego czasu. Na początku podobało mi się, ale kiedy zobaczyłam go pijanego, coś we mnie pękło. Zaczęłam płakać. Nie odzywałam się jaki czas, a potem zerwałam.

Miałam również problem z przełamaniem się co do pocałunku. Pierwszy raz pocałowałam chłopaka dopiero po tym, jak całowałam się z dziewczyną.

Mam takie poczucie, że boję się związków, zaangażowania. Mam wielu kolegów, ale jeśli któryś wyzna mi uczucie, ja uciekam.

Jeżeli chodzi o budowę męskiego ciała, nie podnieca mnie to za bardzo. Może klata piersiowa, ale jeśli chodzi o członka to raczej mnie odrzuca. Podobnie jest z kobietami. Piersi mi się podobają, ale wagina już nie. Również mnie odrzuca.

Co powinnam zrobić? Nie odrzuca chłopaków i spróbować umówić się na siłę?

Bardzo chciałabym iść do psychologa, ale zwyczajnie nie stać mnie na płacenie 120zł za 50 minut sesji. Na NFZ czeka się 3 miesiące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj niesmiala1996!

Twoje problemy (o różnym charakterze), które zgłaszasz, mogą mieć związek z Twoim domem rodzinnym, w którym był problem alkoholowy. Stąd np. problemy z tożsamością płciową, trudności w relacjach z ludźmi, kłopoty z nawiązywaniem satysfakcjonujących relacji interpersonalnych itd. Pytasz, czy skorzystać z pomocy specjalisty. Jak najbardziej tak. Nawet jeśli musisz czekać 3 miesiące na terapię na NFZ, to lepiej się zapisać już teraz i poczekać niż nie robić nic. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi