Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

Tulę zupkę i już nie pyskuję, obiecuje być grzeczny :mrgreen:

Reghum, też za bardzo kombinuje z przeróbkami, na drugim zdj. widzę młodego ładnego chłopaka :D

a pierwsze mi sie nie podoba.

Nie uznaję żadnych przeróbek :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reghum. zastanawiajace jak na awku i na zdjeciu zasłania sobie usta

Dwie rzeczy:

1. Ustawiam żeńskie avatary, bo bardziej mi odpowiadają, pomimo że nie czuję się osobą trans, co najwyżej aseksualną.

Ale to cię bardziej obchodzi:

2. Zasłanianie ust w taki sposób jaki jest na tych zdjęciach jest typowy dla mnie. Akurat jako dziecko, i długo przez nastoletność potrafiłem zasłaniać usta i mówić przez rękę - nie wiem w sumie czemu, ale mówienie w inny sposób powodowało u mnie uczucie wstydu.

Różne rzeczy słyszałem przez większość życia - jedni nabijali się z mojego braku higieny, inni z objawów neurologicznych (dyskinez), a inni jeszcze z wady wymowy. Myślę że taka jest główna przyczyna.

Tak samo jak kiedyś ludziom nie potrafiłem patrzeć w oczy. W gimnazjum jeszcze jak mnie gnębili to próbowali mi uświadomić, że np. pluję jak mówię i nie powinienem w niczym brać udziału, przez co miałem długi czas mutyzm i logofobię (bałem się załatwiać jakiekolwiek sprawy).

Aktualnie coraz lepiej radzę sobie w sytuacjach społecznych, załatwiam sam sprawy w sklepie, przez telefon, co nie znaczy, że czuję się bezlękowo.

I znów się rozpisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi