Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cytat na dziś

Arhol

Rekomendowane odpowiedzi

You see, I really hate the word "responsibility" saying something or doing something "it's your responsibility" "take responsibility" making a "selection" always comes with "responsibility." That's why I abandoned "selection" therefore, I don't have to bear any responsibility anymore

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

''„Ważne jest to, że żyjesz w zgodzie ze sobą, nikogo nie udajesz i nie masz potrzeby uciekania ani przed sobą, ani przed czymkolwiek. Kiedy jesteś świadomie SOBĄ i kochasz ten stan, to jesteś szczęśliwy.” - Beata Pawlikowska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The root of all your evil is in always relying on one of your other possibilities to get your wish. You must accept that you are the person here, now, and that you cannot become anyone else other than that person.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tylko raz przejdę ta drogą,dlatego jeśli jest jakieś dobro które mogę wyświadczyć,jakis gest życzliwości który mogę okazać jakieś ludzkiej istocie -chcę to uczynić teraz i nie odkładać na pozniej.Nie chce tego zaniedbać,bo nie będzie mi dane przejść tędy powtórnie"

Autor nieznany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'' Mój zwyciezca przytulil mnie mocno jakby mi zycie uratowal, i moglam slyszec bicie jego serca, bo akurat mam ucho na tej wysokosci. A przytulanie jest dla mnie wazniejsze niz wyznania milosne i akty strzeliste. Gdy zamknieta w ramionach ukochanego slucham jak pracuje ten jedyny w ludzkim ciele metafizyczny miesien, odpychajac czas w krew zamieniony, to jest tak, jakbym podsluchiwala maszynerie ciezko pracujacej wiecznosci, ponadludzkiej, choc przeciez zanuzonej w ludzkim ciele. Zamieram wowczas, kompletnie szczesliwa, dopuszczona do samego tabernakulum. I jestem dobra, jestem czysta harmonia. Moja dusza i cialo przeplywaja jedno w drugie na znak ,ze sa roznymi stanami w tej samej energi. Cud prawdziwy. Cud przytulenia''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Man fears death and yet, at the same time, man is drawn to death. Death is endlessly consumed by men in cities and in literature. It is a singular event in one's life that none may reverse. That is what I desire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

''Zaw­sze trze­ba wie­dzieć, kiedy kończy się ja­kiś etap w życiu. Jeśli upar­cie chce­my w nim trwać dłużej niż to ko­nie­czne, tra­cimy ra­dość i sens te­go, co przed nami. ''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Panie, daj mi cierpliwość, abym umiał znieść to, czego zmienić nie mogę; daj mi odwagę, abym umiał konsekwentnie i wytrwale dążyć do zmiany tego, co zmienić mogę; i daj mi mądrość, abym umiał odróżnić jedno od drugiego" Marek Aureliusz

Sometimes I pretend to be normal but it gets boring so I go back to being me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MODLITWA OPTYMISTY

Dziękuję za:

bałagan, który muszę posprzątać po imprezie, bo to oznacza, że mam przyjaciół,

podatki, które muszę zapłacić, ponieważ to oznacza, że jestem zatrudniony,

trawnik, który muszę skosić, okna, które trzeba umyć, bo to oznacza, że mam dom,

ubranie, które jest troszeczkę ciasne, ponieważ to oznacza, że mam co jeść,

cień, który patrzy, kiedy pracuję, bo to oznacza, że jestem na słońcu,

ciągłe narzekanie na rząd, ponieważ to oznacza, że mamy wolność słowa,

duży rachunek za ogrzewanie, bo to oznacza, że jest mi ciepło,

panią, która siedzi za mną w kościele i drażni swoim śpiewem, ponieważ to oznacza, że słyszę,

tosy rzeczy do prania i prasowania, bo to oznacza, że moi ukochani są blisko,

budzik, który odzywa się każdego ranka, ponieważ to oznacza, że żyję,

zmęczenie i obolałe mięśnie pod koniec dnia, bo to oznacza, że byłem aktywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi