Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Heloł wieczorne!

Jako że zaliczam dziś góreczkę, z ogromną przyjemnością poszłam po obiedzie z psem na spacer, przy okazji po pudełko na jeden z prezentów. Bardzo fajne powietrze, dobrze mi się szło. Spotkałam przyjaciółkę, szła ze swoim facetem na jedzonko, umówiłyśmy się na jutro. Pogadałam z Plateczkową z wanny, aż mi chyba telefon zawilgł, bo coś zaczęło słabo być słychać... :D

Trochę mnie z tego zadowolenia głowa rozbolała i zmęczona się zrobiłam... No ale tak to jest, czasami aż mnie mdli od tego, jaki świat jest piękny... :roll:

Właśnie duszę jabłuszka do ryżu, a tak mi się zachciało na kolację. Potem poczytam.

Oby jutro było stabilnie.

misty-eyed, Nie pozostaje mi nic innego, tylko Ciebie też wygłaskać... :bezradny: Bardzo Cię podziwiam, że mimo gorszej chwili masz mobilizację do ćwiczeń.

Dziewczynki mam nadzieję wrócą. Fajnie byłoby też gdyby nowe osoby popisały. Ja tak lubię, jak jest ruch na Spamowej... :105:

Z różnych powodów ludzie odchodzą z forum... Jestem ciekawa, kiedy ja przestanę pisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, dziękuję za głaski :uklon: , to takie sympatyczne :cry: /wzruszyłam się/.

Kochana, korzystaj z "górki", a świat jest piękny, ale ludzie nie zawsze, nie wszyscy...

Sama jestem zdziwiona, że mimo wszystko ćwiczę. Chyba lepiej się czuję dzięki temu, a poza tym odczuwam potrzebę, by mięśnie wzmocnić, bo szczególnie kark i całe plecy mam bardzo słabe.

Jabłka z ryżem /i z cynamonem/ bardzo lubię. Chyba też sobie zrobię :mhm:

Dzisiaj ugotowałam fasolkę po bretońsku, ale w wersji light, z kurczakiem i niewielką ilością kiełbasy. Będzie na jutro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, fajnie, że wpadłaś :D i, że lepiej się czujesz wieczorkiem :yeah:

Proszę link: http://www.th-med.com/3cwiczenia.html klikasz w zestaw, który Cię interesuje.

Łazienkę malujemy na kolor LEN, kuchnia była w kolorze Pieprz-trochę zimniejszy odcień.

Tak jak wspominałam, wolałabym jeszcze bardziej ciepły kolor, ale wyboru zbyt dużego nie ma.

Kolorowe ręczniki i tak ocieplają pomieszczenie. Będzie dobrze, a na pewno lepiej niż było :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, masz rację to ważne by czasami sobie móc popisać zwłaszcza jak ktoś prowadzi raczej samotny tryb życia takie miejsca są potrzebne.

ja jednak zauważyłem u siebie pewne symptomy uzależnienia od netu i komputer wysysa ze mnie energię której i tak nie mam zbyt wiele więc muszę uważać. myślę, że sporo osób tak ma i pewnie dlatego niektóre rezygnują.

ja na razie nie mam takich zamiarów, co najwyżej ograniczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieloraki, ja też miałam wrażenie uzależnienia na początku mojej bytności tutaj, czyli w 2011 r. Po latach potrafię już dozować sobie forum, choć jeśli tylko odpalam laptopa, zawsze wchodzę, choćby na chwilkę, tutaj :D

Poczytać, popisać, choć nie zawsze. To miejsce łączy ludzi, którzy mają podobne problemy i prawie zawsze są zrozumiani. Czasem potrzeba pocieszenia, "przytulenia", ciepłego słowa. Ja tutaj znajduję :D

Niedługo wychodzę z psinką i z Mężem. Żałuję, że sama nie mogę, bo Mąż zmęczony. Ale piesek mój jest dość zaczepny, a w razie agresji ze strony większego czworonoga, nie mogę wziąć go na ręce, bo ma chory kręgosłup. Mąż, duuużo wyższy ode mnie, wie jak go chwycić, by nie zrobić psince krzywdy.

Tymczasem papa, na pewno wpadnę jeszcze :D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, gdy jesteś sam i jest Ci źle, zrób sobie ciepłą herbatkę, owiń się milutkim kocem, może jakaś świeczka do tego? Mogę Ci zaproponować trochę ciepła, którym chętnie dzielę się z potrzebującymi. Wiem jednak, że to nie zastąpi Ci tego, którego potrzebujesz ;)

Ja ostatnio też mam problemy ze skupieniem się na czytaniu...może gdy już posprzątam po remoncie, będzie z tym lepiej :mhm:

wieloraki, dzięki serdeczne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana już pewnie śpisz, więc nie wiem, czy Ci przesyłać energię, bo Cię obudzę... :smile:

Będzie czekać na Ciebie z rańca. Najchętniej posłałabym Ci taką w postaci przystojniaka z tacą z kawką i śniadankiem... ;)

Dobrze wiedzieć, że chociaż na wieczór będzie ciut lepiej.

Ḍryāgan, tosia_j, Jak dziwnie, jak się nie szturchacie... ;)

misty-eyed, U Ciebie też taka sympatyczna pogoda spacerowa?

A co z fugami, też je się maluje?

WolfMan, :papa: Co tak późno?

Dziewczynki, ryż z jabłuszkami takimi świeżo uduszonymi, z cynamonem, ech zapomniałam jaka to pychota. :smile:

Zrobiłam zamówienie na składniki do bransolek na prezenty. Chciałam poczekać do pensji, ale dziś dzień darmowej dostawy i zniżka w moim sklepie z koralikami, więc dzięki kreatywnej księgowości ;) wykorzystałam okazję. Kurierem, więc mam nadzieję na weekend mieć przyjemną robotę. :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, dodaję śmietany.

Co do robienia prezentów własnoręcznie - weź pod uwagę mojego wewnętrznego krytyka, który drze japę bardzo głośno, gdy klecę coś dla innych. Jest to koszmar wiecznego niezadowolenia z efektu... :bezradny: I choćby adresaci piali z zachwytu, ja zawsze mam wrażenie, że można było zrobić lepiej.

Oczywiście tradycyjnie powiem - pracuję nad tym, sporo czasu na terapii na to przeznaczyłam. Jest lepiej, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to trudne...czy możliwe? Zakwalifikowałabym "wewnętrznego krytyka" do cech charakteru. Pracować nad tym można, ale czy zmiana nastąpi?

Ja wprawdzie nie tworzę niczego-moja ułomność- ale nawet jak na obiad zaproszę czy upiekę ciasto, zawsze wydaje mi się, że coś jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi