Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Reghum, czyli wizyta udana :great: Jak długo chodzisz na terapię?

Przychodzę jakoś porozmawiać, wizytę mam różnie, raz co miesiąc, raz co trzy. Nie nazwałbym tego terapią a po prostu "zajęciem".

Jakieś połowę tego co do psychiatry, więc chyba 2-3 lata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, heeej, dobrze Cię widzieć!

Purpurowy, siemka. :papa: co Cie tyle nie było? jak sie czujesz? co u Ciebie?

Cześć.

U mnie że tak powiem - standardowo. Raz na dnie, raz poniżej dna... jakoś się toczy. :P

Ostatnio dosyć często bywam w sąsiednim województwie, toteż mam mniej czasu na pisanie. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór!

Właśnie przeciągam się, aż kości trzeszczą, bo wstałam z drzemki. Prosto po pracy koleżanka wyciągnęła mnie na kawkowanie i z tego babskiego śmieszkowania, tak się zmęczyłam, że padłam po powrocie do domu. :D

Teraz kontempluję fakt, że już wolne. :105:

Dostałam w pracy premię noworoczną! :yeah: ( muszę to wykrzyczeć wszędzie... ;) )

mirunia, misty-eyed, U mnie Dziewczyny praca nie wre, ale chyba nie jest mi z tym źle. ;)

Purpurowy, Dawno Cię nie było, witaj witaj!!! Love kwitnie? :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, tak bardzo się nudzę, życie w remisji jest takie "inne"?

Nie chce mi się wierzyć, ale z tego samego powodu odstawiłem Olanzapinę nagle 2 lata temu.

Wydaje mi się że przez te 5 ostatnich lat nie miałem jednego epizodu psychotycznego, tylko dwa w bardzo niewielkim odstępie czasu.

Tylko mój psychiatra mówił mi, że to, że nic nie czuję, to efekt choroby (objawy negatywne), nie mając świadomości, że brakuje mi objawów psychotyczno-maniakalnych :/

https://en.wikipedia.org/wiki/Neuroleptic-induced_deficit_syndrome //Czyżby to było to?

To moje plany na dzisiaj:

Jestem umówiony z siostrą i jej znajomymi na pizzę/kebaba o 17.

Pogram trochę w mmorpg jak to zazwyczaj.

Może poczytam coś odnośnie informatyki.

I to wszystko ;_;

Smuteg.

... Miłego dnia :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Kawa raz dla tej Pani. :smile:

Wcale nie jest takim głupim pomysłem robić zakupy na ostatnią chwilę - wszystko mam kupione, a na ryneczku i w sklepach wcale jakoś tłoczno nie było. Kupiłam na rynku cudeńko - zblenderowaną świeżą żurawinę, jako dodatek do pasztetu. :105: Ale jednak czas to zajmuje.

Teraz odsapka, obiad i ruszam w tango jako Szalony Kucharz. :smile:

Nadal refleksyjnie, jak to u mnie o tej porze roku. Wydaje mi się istotnym postanowieniem na nowy rok nadal pracować nad nazywaniem i wyrażaniem swoich emocji i potrzeb. Nie jest to łatwe i często powoduje napięcia z otoczeniem. Bojam się czasami. Choć zależy, bo wczoraj wieczorem, przy rozmowie z menszem, gdy wyartykułowałam swoje potrzeby, to wykwitł mu na twarzy banan. :D

Życzę udanego piątku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Ano miotałam się z pasztetami, kaczką i skórkami pomarańczowymi do sernika. Byle do Wigilii, a potem tylko pożeranie, leniuchowanie i miłe zajecia własne. :smile:

Jakieś szczęście miałam, bo ludzie narzekali na kolejki i tłumy, a ja trafiłam w jakąś dziurę w czasoprzestrzeni, specjalnie dla mnie. ;)

Kochana nie umiem od zawsze nazywać emocji i potrzeb i mam wrażenie, że często wszystko mylę. Słowem komunikaty są niejasne i przydałby się tłumacz. :smile: Tak mieć w kieszonce takiego skrzata -psychoterapeutę, co by szeptał do uszka. :D

tosia_j, Weszła , dawno nie widziana i od razu trzasnęła drzwiami. :D Dobrze, że jesteś.

JERZY62, To chyba dziś ten ważny dzień przesilenia zimowego. Dni będą coraz dłuższe. Swiat się odradza, może my z nim też? :smile:

zupa z rzodkiewek, Wieczór przy kominku? Ale masz fajnie. :105: Tobie też życzę wieczornego odprężenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi