Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Włączam ignora na Wiejskiego Teodora!

:brawo:

A pamiętasz tego Teodora z Pszczółki Mai ?

Jebaniec , kiedy sie tylko nie pojawił na planie to wielką kupę gówna toczył ,,,i nic innego nie potrafił wtym życiu robić . Z tego co pamietam to tamten Teodor miał patrnerkę i ruchał co wieczór , ,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teodor to mały i sympatyczny żuczek gnojnik, który całymi dniami toczy kulę z gnoju. Lubi tańczyć na tym, co sam ulepił. Zwraca uwagę nie tylko na wielkość kuli, ale również na jej ogólny wygląd i nieskazitelny kształt. W ciągu jednego dnia potrafi utoczyć nawet kilka kul!

Teodor jest bardzo miłym żuczkiem, który wyjątkowo szybko biega. Uważa, że robienie kulek z gnoju, to bardzo ciężka, ważna i pożyteczna praca, ponieważ w ten sposób można posprzątać całą łąkę. Nie wstydzi się tego, co robi, wręcz czuje się dumny. Uważa, że kulka gnoju bardzo ładnie pachnie i trzeba posiadać specjalne zdolności, by pracować tak jak on. Trzeba być niezwykle silnym, szybkim, zwinnym i starannym. Ma wujka o imieniu Kurt, który też jest żuczkiem gnojnikiem. Wzoruje się na nim każdego dnia i pragnie, by w przyszłości być tak samo silnym jak on.

na począku bajki Teodor gnojarz ze swoją szmulą :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Dokładnie, można dać ignora i już. Mi to nie przeszkadza, bo Wiejskiego traktuję jako koloryt lokalny forum... Sprawdziłam w lodówce, nie ma. :lol:

Ja chyba kwiatki jak zwykle przed cmentarzem kupię... Ty robisz te swoje autorskie wiązanki, to i masz zadanie.

Nie jest dobrze, założyłam nowy bezpiecznik, chwilę podziałał i pierdut znowu. Będzie chyba trzeba wezwać elektryka. Na samą myśl - znów fachowiec w domu robi mi się słabo. :bezradny: Może coś chłop wymyśli. Musiał pójść do pracy mimo, że ledwo na nogach się trzyma z choróbska, więc nie wiem, czy będzie miał umysł otwarty na problemy instalacyjne...

tosia_j, Kot Lisiczki, Kot Cyklopki, a jaki trzeci? :bezradny:

Wudezet, Oj ja nie wiem, czy można zaliczyć Reagana do obrońców życia, był zwolennikiem kary śmierci... :roll:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Ano tak, zapomniałam...

Ech mam wciąż problemy z pamięcią, to nie od depresji, jak twierdziła lekarka. Już chyba mam na stałe kisiel w mózgu. :( Może wyskoczyć z kasy i zrobić sobie rezonans... :bezradny:

A propos Cyklopki, to chyba już nas na amen opuściła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

Teodor to mały i sympatyczny żuczek gnojnik, który całymi dniami toczy kulę z gnoju. Lubi tańczyć na tym, co sam ulepił. Zwraca uwagę nie tylko na wielkość kuli, ale również na jej ogólny wygląd i nieskazitelny kształt. W ciągu jednego dnia potrafi utoczyć nawet kilka kul!

Teodor jest bardzo miłym żuczkiem, który wyjątkowo szybko biega. Uważa, że robienie kulek z gnoju, to bardzo ciężka, ważna i pożyteczna praca, ponieważ w ten sposób można posprzątać całą łąkę. Nie wstydzi się tego, co robi, wręcz czuje się dumny. Uważa, że kulka gnoju bardzo ładnie pachnie i trzeba posiadać specjalne zdolności, by pracować tak jak on. Trzeba być niezwykle silnym, szybkim, zwinnym i starannym. Ma wujka o imieniu Kurt, który też jest żuczkiem gnojnikiem. Wzoruje się na nim każdego dnia i pragnie, by w przyszłości być tak samo silnym jak on.

na począku bajki Teodor gnojarz ze swoją szmulą :

heheheh, ale taka jest prawda - nawet "żebracy" przynoszą korzyść społeczną, to jest kwestia niezaprzeczalna :)

kosmostrada,

Wudezet, Oj ja nie wiem, czy można zaliczyć Reagana do obrońców życia, był zwolennikiem kary śmierci... :roll:

no a czasami najlepszą obronnością dla społeczeństwa jest kulka w łeb/krzesło elektryczne dla zabójcy bez afektu. Tacy ludzie powinni się bać, że za takie czyny można pójść do piachu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Znowu działa... :shock: Chłop też nie wie dlaczego takie cyrki.

Albo coś mamy z instalacją, albo ktoś nam się podłącza. To jest możliwe w dzisiejszych czasach? :roll:

mirunia, A tu się nie zgodzę. Życie to życie, nie nam oceniać i bawić się w Boga. Z resztą jeżeli jesteśmy wierzącymi chrześcijanami to mamy gwarancję ukarania. ;) A zgodzę się, że psychopatów i zwyrodnialców w kamieniołomy do końca życia, bez komforciku współczesnych więzień.

Wudezet, Niestety oceniasz ze swojego punktu widzenia, człowieka "normalnego", który boi się kary. Dla psychopaty nie jest to żaden odstraszacz.

wiejskifilozof, Twój pierwszy ignor w życiu? :105::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada,

Wudezet, Niestety oceniasz ze swojego punktu widzenia, człowieka "normalnego", który boi się kary. Dla psychopaty nie jest to żaden odstraszacz.

Nie rozumiem, a czy człowiek normalny jest zabójcą bez afektu? Nie. Dlatego nie ma powodów do tego, żeby się bał. Oczywiście, że dla psychopaty to jest odstraszacz, zresztą: nie każdy zabójca jest psychopatą. Zobacz jak żyje sławny Breivik w Norwegii. Ma dostęp do komputera, internetu, ba - skargi składa, że wciąż mu mało.

screeny z jego warunków: http://fakty.interia.pl/galerie/swiat/zdjecie,iId,1047520,iAId,73893

Tak powinni żyć ludzie, którzy popełniają takie zbrodnie? Nie! On zamordował 77! osób... Za takie coś to dla mnie nie tyle co kara śmierci, a kara śmierci w mękach! Albo najgorszy kryminał, jeżeli chciałby właśnie egzekucji swojej kary jako kary śmierci :>

mirunia,

Wszystko się zgadza. Nawet jak byłam nastolatką i nie wszystko jeszcze pojmowałam, to dziwiłam się karze śmierci -którą u nas zniesiono- dlaczego drugi człowiek (w tym wypadku sędzia, prokurator) decyduje o życiu innego człowieka, dlaczego jest takie pisane prawo i kto im dał to prawo do odbierania życia?

Z drugiej strony patrząc - ci zwyrodnialcy, psychopaci mieli daną szansę na życie, żyli ileś tam lat... a te nienarodzone, NIEWINNE dzieci, NIE. :bezradny:

Wiem, trudny temat i nie nam wyrokować o życiu, ale chyba wiesz o co mi chodziło.

Piąte- nie zabijaj!

Odpowiem fragmentem biblii:

„A gdyby ktoś bliźniego swego umyślnie zasadziwszy się podstępem zabił, i od ołtarza Mego weźmiesz go - i zabijesz!". (Księga Wyjścia, XXI, 14)

A piąte przykazanie nie zabijaj naturalnie moim zdaniem odwołuje się do nie popełniania przestępstw na tym tle (a kara śmierci nim nie jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, tak, rozumiem Twój punkt widzenia. Oprócz tego, że przyjemnością jest z Tobą podyskutować, choć zapewne w paru punktach byśmy się nie przekonały, :smile:

No nic, na razie się cieszę, że prund jest, ale będę miała oczy otwarte... ;)

Wudezet, Pozwolisz że nie będę z Tobą dyskutować. Jak jako jedyną odpowiedź na moje dywagacje wyciągasz Breivika i Biblię, żadnego osobistego, przemyślanego argumentu, przepraszam, ale mnie to nie interesuje.

Z resztą to nie ten wątek.

Jak ludzie mówią, dajmy Spamowej spokój. :smile:

paramparam, No proszę, nawet pogoda Ci sprzyja. :smile:

A to takie miłe rozpieszczliwości sobie zrobiłaś. Szydełkowanie jest si, czasami stosuję takie drobne dziubanie jako uspokajacz. Np. w piątek przyszyłam wszystkie odpadnięte guziki, jakieś naderwane rąbki itp. A jaką będziesz miała frajdę ze swojej czapki. :105:

Monster6, :D To budujące, że jednak mimo wszystko odnajdujesz poczucie humoru.

Ḍryāgan, Chyba dajesz radę, chociaż Cię rozrywa? Siła jest mimo wszystko? Już niedługo, trzymaj się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi