Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

misty-eyed, tak, też daję pieprz w ziarenkach, żeby się wygotował, wtedy nie trzeba już mocno przyprawiać przed podaniem. A jak dam dużo warzyw, to nie trzeba już kostek/bulioników.

Włożyłam całe pół kury do gara, bo nie miałam za bardzo jak podzielić zimnej :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ja od niedawna dodaję troszkę lubczyku, kiedyś nie lubiłam, ale odkąd poznałam suszony lubczyk, a nie powszechnie stosowaną maggi, przekonałam się do tej przyprawy :D

tosia_j, lubczyk, jak i kilka innych roślin są przyjazne kotkom :lol: :

http://dachowiec.net/Archiwum/BEZPIECZNY%20DOM%20mar/Rosliny%20przyjazne%20kotom/rosliny_przyjazne.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jestem zdechła. Tyle godzin na nogach. Nie było sprytnym pomysłem włożyć buty na obcasie. :roll:

Byłyśmy w takiej ekstazie nerwowej, że się pogubiłyśmy na tych halach. Oczywiście nie zbadałyśmy każdego stoiska drobiazgowo ( trzeba by było łazić od rańca), ale i tak oko ucieszone okrutnie i nabyte sznury kamulców u naszego ulubionego pana z Łodzi. Mamy nawet zniżkę. ;)

Jacyś faceci, poważni kupcy, tak się z nas śmiali przy tym stoisku, gdy gadałyśmy w stylu "Ło matko jaki ten topaz piękny, oj nie mogę się powstrzymać, biorę", prawie piszczałyśmy i wyciągałyśmy ewidentne zaskórniaki z tajnych kieszonek. :P A z jednym nawet przedyskutowałam szlif i jakość sznurów lapis lazuli ( jeden z resztą zakupiłam). Ja z szałem w oczach brałam jeden sznurek, a on dziesięć. :D

Będzie klecenie bransolek! :yeah:

Idę do wanny, przede wszystkim wymoczyć stópki.

Carica Milica, Też lubię bursztyn... :105: A teraz wyobraź sobie ogromną halę pełną stoisk i bursztyn w każdej postaci, formie, możliwości wykorzystania i w każdym kolorze. Bardzo mi się spodobała obróżka antykleszczowa dla psa z bursztynu. :D

misty-eyed, Fajne jest to kupowanie chleba na kromki. To miałaś atrakcję! A lęki, no cóż, chyba po prostu są naszymi towarzyszami. ale nie damy im się, prawda? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, nie jestem fanką biżuterii, ale bursztyn uwielbiam - ma jakąś magię...która tkwi chyba w kolorze. Lubię połączenie jantaru ze srebrem...

Miałaś męczące, ale pełne wrażeń estetycznych popołudnie...będziesz miała piękne sny :D

Lękom mówimy stanowcze NIE! /w miarę mozliwości oczywiście/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, Też uwielbiam oglądać różne biżu i tak jak mówisz najbardziej te pomysłowe. Było pół hali z takimi wyrobami również bez bursztynu. Po prostu cuda ludzie tworzą. Np. jedna babeczka z Warszawy dostaje od swojej koleżanki pracującej w zoo zdechłe egzotyczne owady, zatapia je w emalii i oprawia.

Tak bursztyn ma magię, podobno z resztą pomaga na różne schorzenia. Tak jak naturalne kamienie. Szkoda, że jest teraz taki drogi. Mam oczywiście jako dziewczyna znad morza różne biżu bursztynowe. :smile:

Sporo było w tym roku połączenia bursztynu ze złotem, ale nie podoba mi się. Jak mówisz - srebro, zwłaszcza matowe.

Ḍryāgan, :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, chyba nie czuję potrzeby :mhm: ? Oczywiście mam w swojej szkatułce kilka drobiazgów, jeszcze z okresu swojej aktywności zawodowej, ale nie są to jakieś imponujące okazy. Czasem, na większe wyjścia, dekolt przyozdabiam delikatnym naszyjnikiem. I to wszystko...oj, zapomniałam, obrączki nie zdejmuję :lol:

Niektóre panie bez biżuterii wyglądają jakby nieubrane do końca, ale są też takie, ja chyba do nich należę, którym to nie jest potrzebne...

kosmostrada, tak, zapomniałam dodać, w połączeniu z matowym szczególnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, takie śpiewy, to tylko na fleku! :D Coś machnął?

EEeeeełłłyyyereee źiijee ??? pśśsiecieśś jaaaa niii p[ijeee nii drobinkiii..

mirunia, kosmostrada, oj dziewczyny chyba ktoś powinien was na jakaś fajną impreze zabrać. mi to sie ta nuta z górami, z papieżem kojarzy, a przez to z czymś duchowym, głębokim i transcendentnym. no i teraz bedzie mi sie jeszcze trochę z salirką kojarzyło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, znalazłam lubczyk :great:

a co kotki na to??

Nie dałam im.

Czarna lubi wszystkie suszone zioła, więc by swój długi nos wsadziła.

Zapach gotowego rosołu uznaję za satysfakcjonujący.

Siedzę sobie, gram w pociągi i porządkuję oferty pracy, na te co miałam zaznaczone wcześniej to już na oślep wysyłam. Ale dzisiaj miałam miłą rozmowę o pracę przez telefon :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór Forumowicze :smile:

Tosia_J tak samo mogę śpiewać i śpiewam czasami piosenki dla Dzieci z Siostrzeńcem :D Beka jest :mrgreen:

Wiejski filozof zagrajcie w Remi-Brydża :smile: Kto nie umie, to nauczyć i jazda :D

Rano już robotnicy szaleli. Będą ocieplać ściany w bloku.

Dzisiaj byłem w Chorzowie. Przechodziłem koło ImpeRium Cicha 6 :D Byłem na grobie Dziadków niedaleko Stadionu. Potem pojechałem do Babci na obiad. Następnie pod wieczór odwiedziłem Siostrę z Rodzinką.

Miłego wieczoru Forumowicze :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Forumowicze :smile:

Neon no, aż sam w to nie wierze co się ostatnio ze mną dzieje. Oby jak najdłużej :D Nie mam z nikim kosy w Rodzinie, więc luzik :smile: Jeszcze i tak muszę przeprosić, za denerwowanie Rodzinki. Warto sobie takie słowa gadać, jak Dziękuję, Przepraszam.

Wiejski filozof to bardzo dobra myśl Sekcja Sportowa :smile: Tyle jest różnych sportów do wyboru do koloru :D że na pewno każdy jakąś dla siebie dyscyplinę wybierze :smile:

Mam Dramat w Rodzinie. Moja Siostra z Szwagrem i Siostrzeńcem oraz Koleżankami, chodzą na Siatkówkę na GKS Katowice :why: Oczywiście mnie bardzo nie po drodze iść tam. Nie pójdę, a jak pójdę to będę kibicował Gościom :mrgreen: Zaproponowałem Rodzince wspólny wypad na mecz Piłkarek Ręcznych do Chorzowa :smile: Może się kiedyś wybierzemy :P Mam zamiar się wybrać na Ruch i tak :D Na Gieksę nie chodzę, bo jest mi bardzo nie po drodze :!:

Miłego dnia Forumowicze :smile:

Dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Piękna pogoda. Miło powietrzyć chałupę.

Dziś jestem samiuśka do późnego wieczora, może na chwilę rodzinka wpadnie.

Powolutku więc sobie ogarniam w domku, połażę z psem, pójdę na 13-tą ściągnąć pazurki i do biblioteki. Będę kombinować z moimi nowymi koralikami.

Miłego piąteczku życzę!

Salirka, Nowe firany - znaczy bardziej gęste, żeby nie było widać brudu na oknie? :mrgreen:

U nie w związku z moimi niesprawnymi ramionami mycie okien pojedynczo, na spokojnie i z udziałem pozostałych domowników. Ale na pewno nie dzisiaj.

A Ty odpoczywaj, a nie kombinujesz... ;)

wiejskifilozof, Może na początek w dwa ognie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi