Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

ja też jestem kaszowy, jem tylko dwa rodzaje, jeczmienna i jaglaną, do tego mam w lodówce przygotowane przynajmniej dwie surówki, bez surówki cięzko mi ruszyć posiłek.

w ogóle wkurzyłem sie 3 zaksięgowali moje pieniądze na książki (pieć sztuk) a teraz napisali że są na urlopie, z którego wrócą 13, no zanim wyślą i paczka dotrze to bede czekał poł miesiąca :bezradny: jakbym zamawiał ze USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, szczerze mówiąc, dzięki Tobie podjęłam decyzję i skłoniłam do zmiany diety. Oczywiście od czasu do czasu zwyczajną kanapkę z wędliną też zjem, czy np. rosół-uwielbiam /dzisiaj kupiłam kurę :yeah: /, ale muszę odrzucić pewne produkty, które ewidentnie mi nie służą. Chcę też opracować zestaw warzyw, bo nie mogę jeść wszystkich.

To nie w porządku, jeśli wcześniej nie poinformowali o urlopie, powinni zrealizować wcześniejsze zamówienia.

Ja od lat robię zakupy przez internet i tylko raz oczekiwałam na przesyłkę ponad miesiąc, nie uzyskując sensownego wyjaśnienia - już tam nie zaglądam nawet :nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, ja jem normalnie kartofle, bo kasze jem, to jednak bez kartofli nie dałbym rady. mi szkodzi np. cebula ale gdy zrobie surówka i ona postoi jeden dzień to już moge bez problemu jeść bez obaw. cebule używam prawie w każdej surówce. ja też jakiś wielkim ortodoksem nie jestem, ostatnio wypiłem puszke pepsi, czy zjadłem ciastka pieguski ;-D ciastka to mus.

chciałem im dorzucić do pieca, w mailu, ale sie wstrzymałem, to już niczego nie zmieni, a nie ma sensu wzmacniać negatywnych reakcji.

taką żywą kurę kupiłaś, czy padline? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BratKat, taki Burzum w brzuchu, że potem trzeba lecieć na Dark Throne :twisted:

Ja dzisiaj na kolację śledzik i kanapka z szynką, mam nadzieję, że mięsko dobrze mi zrobi.

Pouzupełniałam formularze, narysowałam żart rysunkowy, który jest tak suchy, że tylko mnie śmieszy, przejrzałam oferty pracy, część odznaczyłam, żeby na nie potem odpowiedzieć, byłam w sklepie po pstryczki-elektryczki, biorę tylko zestawy z wyprzedaży, bo jak bym zaczęła każdą część z osobna dobierać, to bym ładnie popłynęła... Zrobiliśmy dużo gniazdek, żebym nie musiała się ograniczać z ustawianiem sprzętów :oops: Wcześniej był jeden kontakt na cały pokój, od przodu zasłaniała do szafa, od boku parapet i jeszcze pięknie iskrzył :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, mięso tak nie fermentuje, to nie znaczy że jest lepiej strawione ;) mnie po śledziach w oleju mdli, ale może ty masz genetyczne predyspozycje do ich szamania. ja też lubiłem śledzie, zawsze kupowałem wiejskie z biedronki :105: ale teraz uznaje je za persona non grata na moim talerzu. ciężkostrawny olej + sól + często zabarwienie mięsa świadczące o jego wątpliwej jakości, i poooooooszedł w odstawke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, neon, :D

Jak ja lubię śledzie, kupuję w oleju, wylewam ten z opakowania, zalewam swoim z dodatkiem cytryny lub octu jabłkowego i cebuli. Są w porządku, ale na noc nie mogę.

Kupiłam kurę gotową do nastawienia rosołu jutro :D

Ja pisałam maile, bez obrażania, z pretensją, bo telefonu nie odbierali... Ale i tak nie przyśpieszyło to dostawy ;) Dokładnie czekałam miesiąc i dwa tygodnie. Obiecali mi zniżkę w następnym zamówieniu, ale zapewniłam ich, że był to jedyny kontakt z nimi.

cyklopka, znasz tę stronę : https://pl.indeed.com/Praca-Lektor-J%C4%99zyka-Angielskiego-w-Krak%C3%B3w,-ma%C5%82opolskie i https://www.olx.pl/praca/edukacja/krakow/ ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pisałam maile, bez obrażania, z pretensją, bo telefonu nie odbierali... Ale i tak nie przyśpieszyło to dostawy ;) Dokładnie czekałam miesiąc i dwa tygodnie. Obiecali mi zniżkę w następnym zamówieniu, ale zapewniłam ich, że był to jedyny kontakt z nimi.

A co zamówiłaś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, dziękuję, problemik jest taki, że to jest w większości praca typu dodatkowe godziny, a nie etaty. Jedna firma oferuje bardziej obszerne źródło utrzymania, ale to jest praca zdalna, czyli z domku, a w domku nie ma za bardzo warunków. Ale dodałam sobie do zakładek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, to było bardzo nieprofesjonalne.

A tak w ogóle, to co u Ciebie, jak się czujesz, co ze spaniem?

U mnie ze spaniem nadal słabo, ale nie ma tragedii. Gorzej z nastrojem, w sensie nie jest jakiś bardzo zły, tylko wędruje od prawa do lewa (od hipisa do mizantropa) i to jest troszkę denerwujące. :roll:

Ale ogólnie nie narzekam. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, może czasem pojawi się coś ciekawego dla Ciebie, takie strony są codziennie aktualizowane.

Purpurowy, najważniejsze, że wytrzymujesz ze sobą :D

Ja też mam czasem huśtawki nastrojów, ale staram się zapanować nad tym :D

Czy myślisz nadal o zmianie swojej aktualnej sytuacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, najważniejsze, że wytrzymujesz ze sobą :D

Ja też mam czasem huśtawki nastrojów, ale staram się zapanować nad tym :D

Czy myślisz nadal o zmianie swojej aktualnej sytuacji?

Na ten moment staram się wtopić w lokalne środowisko muzyczne. Ciężko jest, bo same chłopy 40, 50 a nawet 60+ (mi to nie przeszkadza, ale ja dla nich to gówniarz :lol: ) ale chyba powoli idzie. ;) To tak sobie próbuję trochę zmienić to co teraz jest. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi