Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :smile::smile::smile: dzisiejszy dzień pochmurny i zapowiada chwilę oddechu od upałów , w związku z tym mam buńczuczne plany ; posiedzę w kuchni , aby upichcić pyszny sos z kurek . Może mi się uda (?) Mirunia , Kosmostrada , Cyklopka , Płatek Róży , Dryagan i wszyscy , którzy dołączycie - miłego dnia Wam życzę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, jestem hardkorem i dryluję za pomocą wsuwki do włosów :D Będę miał ładne bordowe dłonie po tym, zwłaszcza że dostałem kolejne wiśnie. W weekedn zaś przybędą jabłka.

Ḍryāgan, niestety, paskudne są takie przygody, ale udało mi się odnaleźć ten plik na komputerze stacjonarnym. No dobra, żona powiedziała, że tam jest (niech żyją żony!!!). Niemniej, dobrze, że wcześniej go nie mogłem znaleźć, bo bym kombinował co wyciąć z niego, a tak napisałem skróconą wersję i wyrobię się w tych 10 stronach.

rolosz, Carica Milica, będzie tylko artykuł, pić nie mogę. Inna sprawa, że i tak praktycznie nie piję (jedno lub dwa piwa na kilka miesięcy), ale lubię robić wszystko co jest do jedzenia ;)

cyklopka, musiałaś miło spędzić czas na warsztatach pieśni :smile: Troszkę zazdroszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień leje, nawet pies nie chce wyłazić... Do tego wieje.

Podjechaliśmy tylko do Lidla ( po zapas syropu klonowego i pianek) i zgarnąć młodego.

Dzień domowy... Porządkowanie, kawkowanie tak na zmianę... Pożegnałam min. całą garść samotnych skarpetek, niestety w tym domu tylko pary są akceptowane. ;)

mirunia, Kochana jak tam na wieczór, troszkę Cię odmuliło?

Marcin2013, :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasy do łóżka są zwykle zrobione z pasów samochodowych.jeśli pójdziecie w pasy w zakładzie psychiatrycznym zachodzicie w głowe jakiej siły trzeba użyć żeby takie pasy rozerwać.do tego potrzebna jest breneka myśliwska na grubego zwierza.(nabój typu breneeke)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karolina66, cześć!

takie tam, jutro idę na następne warsztaty, tym razem pieśni polskich. Wracam do nauki oddychania.

Ḍryāgan, Marcin2013, wiejskifilozof, AtroposIsDead, cześć, chłopaki!

Carica Milica, mirunia, dziwna pogoda, było mi chłodno w koszulce z krótkim rękawem, a teraz wiatr wyje, jakby ktoś się obwiesił.

kosmostrada, jeszcze jestem trochę niespokojna i pewne rzeczy robię przymusiwszy się, traktuję jako obiektywny, zewnętrzny obowiązek.

Cholera, no jestem niespokojna, czasem się za bardzo jaram pewnymi rzeczami, potem entuzjazm opada, ale nie jest to depresja. Parę razy miałam depresję w lecie i więcej nie chcę.

Dzisiaj byłam w moim mieszkaniu z tatą i "bratem", żeby ocenić stan lokalu. Ogólnie syf, malaria i korniki. Wszystko się lepi. Wyrzuciliśmy sprzęty kuchenne, wieszaki i jakieś szpeja po lokatorach. Znaleźliśmy diamenty, plastikowe, bo plastikowe, ale diamenty :mrgreen:

Krokiem drugim będzie usunięcie mebli i sprzętów. Tata oczywiście próbuje je spieniężyć, co jest żenujące, bo prawie wszystkie są zniszczone (podarta tapicerka, odbarwiona/odłupana politura), ale niech robi co chce.

Krokiem trzecim będzie wymiana instalacji elektrycznej, to jest najgorsze, ale nieuniknione, bo instalacja jest aluminiowa (blok był wybudowany akurat wtedy, kiedy Partia próbowała wmówić obywatelom, że w Polsce jest deficyt miedzi, a tak naprawdę kradli i wysyłali do Związku Radzieckiego), mocno nadwyrężona i kontakty są w głupich miejscach, więc ciężko by było umeblować pokoje kierując się miejscami podłączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sama zarządzam swoim życiem, taki mój charakter, że lubię mieć władzę w swoich rękach, nieposłuszna jestem już od dawna, ale śmieszne jest, że mój brat, który ma 44 lata słucha się ojca, niby dorosły człowiek a zachowuje się jak dziecko, gdzie jest jego charakter, gdzie jego asertywność i obrona swoich praw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, a nie jesteś zbyt surowy dla siebie?

mirunia, normalnie się popłakałem, suknia niczym u MM :105: Choć chyba powinienem mniej ciała odsłaniać ;) No i brzydka kobieta ze mnię. Na dotatek z skopaną gospodarką hormonalną :P Dzisiaj do Ḍryāganowi pisałem, że jednak nie dryluję - do mojej matki podrzucono nowe wiśnie i tam, chyba w ramach ogólnego drylowania wszystkich wiśni, i moja paria został wydrylowana. Jutro chcę na spojojnie przejrzeć dzisiaj pomytę (muszą też obeschnąć) i wybrać odpowiednie do różnych nalewek i kompotów. Dopiero potem reszta będzie drylowana i pójdzie na dżemy i konfitury, a i jakieś w całości będą kandyzowane - trzeba mieć ładne rzeczy do dekoracji ;)

cyklopka, udanej zabawy :smile:

AtroposIsDead, miło Cię czytać :smile: Gotujemy coś?

Davin, dobry wieczór.

Marcin2013, zdecydowanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie piątkowo!

Największy chlust z nieba się skończył, ale zimno, jesiennie, zobaczymy jak będzie padać w ciągu dnia. Żal mi ludków, którzy na wakacje nad morze przyjechali...

Kręcę się od rana, jakoś trzeba się ogarnąć i czymś konstruktywnym zająć.

Mam napuchniętego wskazującego palucha, coś mnie użarło, ale nie komar, bo swędzi boląco, boli jakbym miała poparzone... :shock:

cyklopka, Będzie trochę zamieszania z remontem, ale jaki fajny nowy etap! :105: Trochę Ci zazdraszczam.

Davin, A kogóż to moje oczy widzą? :D

takie tam, To masz zajęcie na najbliższe dni... Ja niestety nie mam dziś transportu na ryneczek i wiśni dziś nie będzie, ale może jutro.

Miłego dnia Wam życzę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi