Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

misty-eyed, królowa jest czarująco piękna, dlatego wstawiłam ten obrazek. Uwielbiam tę baśń od dziecka. :105:

Aniu, palec już wczoraj na wieczór przestał tak strasznie piec. Ale dzisiaj wystąpiły malutkie, drobne pęcherzyki, palec czerwony i opuchnięty, dlatego chciałam dobrej, specjalnej maści robionej w aptece szpitalnej. Zobaczyli, przyłożyli maść i mam kukiełkę. :D Wiem, że ładnie się po niej goi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pragnę donieść, że grochówa bardzo dobrze znosi mrożenie. :smile: Jako że nie chciało mi się dziś za bardzo stać przy kuchni rozmroziłam zupę i zrobiłam sałatkę z soczewicy.

Popijam herbatę i podjadam ciasteczka migdałowe ( chrzanić dietę... 8) ).

mirunia, Rozmrażałaś już swój barszcz? Jestem ciekawa, jak on to zniósł.

Luzujesz się? ;)

misty-eyed, Odpoczywam w pełnym tego słowa znaczeniu, bo zamroczyło mnie pod kołdrą i podrzemałam. :smile:

Cieszę się, że chociaż Ty jesteś w dobrej formie.

Purpurowy, Bardzo mi Ciebie szkoda, ale tulać Cię nie będę, bezradnie patrzę ... :bezradny:

Stakatela, Napisz co dziś robiłaś, albo co też robić będziesz... Ja tam chętnie słucham. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, jak tam wieczorek upływa?

Ja odniosłam mały sukces - byłam na spacerze :brawo: było miło, bo tylko -2,5, bez wiatru ale też bez słonka niestety. Połaziłam, popatrzyłam na owce i daniele oraz kaczki, kury, gęsi i bażanty.

W podarunku dostałam gęś.........na obiad :shock: Właśnie skończyłam skubanie i patroszenie, lekko nie było :mrgreen: Za to jutro będzie przepyszny rosołek z wolno-biegającej gęsi :great:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam na spacerze :brawo: było miło, bo tylko -2,5, bez wiatru ale też bez słonka niestety. Połaziłam, popatrzyłam na owce i daniele oraz kaczki, kury, gęsi i bażanty.

W podarunku dostałam gęś.........na obiad :shock: Właśnie skończyłam skubanie i patroszenie, lekko nie było :mrgreen: Za to jutro będzie przepyszny rosołek z wolno-biegającej gęsi :great:

A był opryskiwacz hydrauliczny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stracona100, O żesz, oprawiłaś sama gęś? :shock: Wow, :uklon: Całą gąskę na rosół przeznaczyłaś?

Zazdraszczam wsi, strasznie bym chciała tak wyskoczyć...

Davin, No heloł, skąd do nas piszesz? Jesteś na wczasach? ;)

Purpurowy, Masz fantazję, co tam widoczek, czy gołą babę powiesić... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, witaj moja Droga!!! Tobie życie nie oszczędza wszelkich doświadczeń...a Ty nie narzekasz, kroczysz dzielnie, pokonujesz trudności., brawo

misty-eyed, dzięki :oops:

cóż, jestem zdania, że narzekanie nic nie zmieni, więc po cóż marnować energię na to?! ;)

a tak na serio, ja czasami też sobie ponarzekam, tak dla zdrowia psychicznego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, :D nie, jeszcze siedzi w zamrażarce i czeka na gorsze czasy, jak mi się nie będzie chciało pichcić.

Mam nadzieję, że nie straci na wartości, tak jak Twoja grochówa. :D

Taak, luzuję się, podgrzewam się poduszką elektryczną i zerkam na tv. Muszę jeszcze gary umyć, tylko nie wiem jak... no coś wymyślę. :bezradny:

Stracona100, Purpurowy, Davin, Stakatela, :papa::papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi