Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, o to też sobie sprawdzę prognozę pogody, skoro tak świruje, może będzie cieplej i u mnie ;)

Moja terapeutka mi zasugerowała łykanie witaminek - bo przecież ciemno, zimno, mało jem ostatnio, duzo się stresuje, więcej pracuje, muszę dokonać diametralnych zmian życiowych, więc w sumie to ma chyba rację. Łykajmy witaminki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Słońce***** Taki smutaśny dzionek masz :( , całe szczęście minie... Ściskam Cię mocno!!! Koniecznie coś przyjemnego dzisiaj zrób dla siebie! Teraz musimy się jakoś trzymać, pora taka, że trudno automatycznie z otwarciem oczu mieć humorek. :bezradny: Byle do wiosny, no chyba że zima piękna będzie.

Też dziś jakoś mniej roboty mam (albo się lenię ;) ), byle Kochana do 15tej.

Aurora88, Heloł! No właśnie dziś sobie ogłosiłam oficjalne rozpoczęcie sezonu brania witaminki D3!

Ja kupiłam 5 tabliczek różnych czekolad... Nie wiem, czy jutro nie pójdę dokupić. :roll:

platek rozy, ta dobra gorzka też jest taniej, kupiłam oczywiście też.

Myślisz że wyjdzie ten chlebek z żytnią razową? bo nie mam pszennej...

Zła jestem jak osa, bo mnie koleżanka wystawiła do wiatru z zakupami na dzień nauczyciela. Coś mnie tknęło i dziś napisałam do niej, a ona, że nic nie kupiła i nie ma czasu! A ja nie wiem o której skombinuję samochód, no w ogóle jak to zrobić logistycznie. Zgłasza się kurde do dwóch klas do trójki klasowej, dużo szumi i gada, a jak przychodzi co do czego, to się wymiguje. Mogła mi powiedzieć w weekend, że nie załatwiła tych zakupów. Sorry Kochani, że wylewam tu złości, ale mnie rozsadza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo's witaminek to też się noszę z jakąś kurację tylko czy jest ktoś kto brał i moze powiedzieć , że faktycznie działają?

mam straszny problem z tym, że od ponad roku garściami wypadają mi włosy, wykupiłam pół apteki specjalistycznych szamponów,odżywek,wcierek i je stosowałam i nic :( badałam też tarczycę , morfologię , łupieżu nie mam i wszystko mam w normie. do picia mam zioła i wodę niegazowaną, oprócz tego zakupiłam się w jakieś tabletki kompleks witamin (maxiwit) , biorę już od ponad miesiąca, ale nie widzę spektakularnych efektów :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezna, moze to byc i ze stresow , ja mialam starszne pogorszenie cery od nerwicy , obsypywalo mnie co i rusz i ne moglam sobie poradzic. Nestety ta franca wplywa na caly nasz organizm i zaburza jego funkcjonowanie.

Zosia_89, :******** to chlebek upiec trzeba i pozniej sie zajadac :D

a ja obia d klece i sie tak bujam od migreny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezna, preparaty cynku i skrzypu łyka się przy wypadaniu włosów i łamaniu paznokci. :great:

Teraz jest dobry sezon, by kupić na rynku czarną rzepę i wcierać sok z niej. Założyć worek foliowy, owinąć głowę ręcznikiem i tak z godzinę potrzymać, a później umyć. Trochę grzeje w głowę, ale da się wytrzymać. Taka kuracja 1x w tyg. dopóki ma się zapas rzepy w lodówie lub chłodnej piwnicy.

Sposób sprawdzony, nie narzekam na słabe włosy. :D

A tak w ogóle to niektóre nasze leki powodują wypadanie włosów / weź to pod uwagę.

kosmostrada, hej Kochana! Poklnij sobie i ulżyj... no coś wykombinujesz dzisiaj, a następne zadanie "Trójki" przekażesz koleżance, no nie ma przeproś.

Jak tam Twoja rączka, nadal boli, czy już lepiej?

Zosia_89, trzymaj się ciepło, damy radę! :papa:

Sigrun, :papa: oscypki są pycha, a jeszcze spod samiuśkich Tater :yeah::yeah::yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, o ten sposob moja mama stosowala , przypomnialam sobie. :yeah::yeah: a miala pieeekne wlosy :105:

Sigrun, aaa myslalamz e nowy fryz:D

Ja zjadlam obiad i sobie troche poukladam.

Przypomnialam sobie ze mialam odebrac ksiazke z biblioteki a dzis ostatni dzien ja dla mnie trzymaja. Moze sie przejde .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz obiadek podaję ( u mnie dziś risotto), potem lecę do biblioteki ( dzięki Plateczkowej sobie przypomniałam, że książki muszę oddac), a potem lecę po te cholerne zakupy.

Oj jak ja nie lubię takiego amoku i działań na ostatnią chwilę. :evil: Taki dzień próby dla mnie.

Sigrun, platek rozy, Zazdraszczam Wam Dziewczynki spotkania!

mirunia, Dziękuję że pytasz Kochana - łapka dużo lepiej, ale nie ma innej opcji... :bezradny:

Zosia_89, Nic tak nie utula jesienią, jak tabliczka czekolady do herbatki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo's witaminek to też się noszę z jakąś kurację tylko czy jest ktoś kto brał i moze powiedzieć , że faktycznie działają?

mam straszny problem z tym, że od ponad roku garściami wypadają mi włosy, wykupiłam pół apteki specjalistycznych szamponów,odżywek,wcierek i je stosowałam i nic :( badałam też tarczycę , morfologię , łupieżu nie mam i wszystko mam w normie. do picia mam zioła i wodę niegazowaną, oprócz tego zakupiłam się w jakieś tabletki kompleks witamin (maxiwit) , biorę już od ponad miesiąca, ale nie widzę spektakularnych efektów :(

Mnie wypadały przed egzaminami do liceum, a dermatolog powiedział, że jakby wiedział, to sam by nie był łysy. :bezradny:

Jadłam chyba cynk, jakieś ziółka i piłam galaretkę na ciepło :mhm:

Robiłam zdjęcia na ślubowaniu klas pierwszych i na prawdę parę foto-pereł mi wyszło :great:

Kiedy wychodziłam z sali gimnastycznej trener powiedział mi "cześć", a ja mu "cześć, uważaj na paparazzich", na co on, że chyba się dobrze bawię. I nie przyznałam się, że zdążyłam mu machnąć dwa świetne portrety, jak nie widział, bo to trochę creepy :oops:

Potem na lekcji i w świetlicy pozwoliłam dzieciom robić sobie na wzajem zdjęcia.

Przypomina mi się moja kuzynka, która w czasach kiedy cyfrówki były zupełną nowością, a ja miałam koło 14-16 lat, dała mi na chwilę kompakcik do ręki mówiąc: "tylko nie zepsuj, bo się do końca życia nie wypłacisz". Nie mówię, że dużo zarabiam, ale czasem mam ochotę kupić garść takich aparacików, które teraz staniały do paru stówek i jej tym w ryj rzucić.

No, a ja dałam 8-9 latkom intelektualnie w niskich strefach stanów średnich lustrzankę z obiektywem szerokokątnym i jakoś nikt nie upuścił, a fotki są lepsze niż niektórych moich znajomych uważających się za profesjonalistów :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, :great:

cyklopka, Wielu ludzi uważa się w dzisiejszych czasach za profesjonalistów, jeśli chodzi o fotografię... Ba nie tylko za profesjonalistów, również za artystów. :roll:

Ciekawe co na Dzień Nauczyciela dostaniesz... ;)

Wszystko załatwiłam i chyba wlezę do wanny, bo z tej spiny to mnie teraz kark i kręgosłup bolą...

Wychowawcy zrobiłam ładny kosz - coś dla duszy (dobre wino ;) ), dla ciała - ku rozpieszczeniu ( kawa i trufle) i ku zdrowotności, ale cieszące oko ( placek z suszonych owoców i orzechów i wieeelki ananas). A bardzo ładny kosz (biały postarzany) będzie miał na grzyby, czy dla ozdoby. O!

Z biblioteki pożyczyłam tylko jedną książkę, bo nie miałam czasu grzebac, taką zgodną z moim nastrojem - " Nie! jak krótkie słowo może zmienic Twoje życie" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, długo by im tłumaczyć, że profesjonalista to człowiek, który ma kanciapę do robienia zdjęć do dokumentów, pracuje w gazecie albo cyka produkty do broszurek reklamowych Lidla lub Biedronki, a nie ktoś, kto sądzi, że wydał pieniądze na sprzęt, porobił fotki znajomym na koncercie, wysiedział nad obróbką, więc mu się tytuł należy.

Ponieważ juto wolne, to dostałam już dzisiaj:

12144952_10204785151931131_509401688365717110_n.jpg?oh=be52eb4f5eea17f22052086ce4e24375&oe=56946720&__gda__=1456068768_9df8b9ebc1e8d655816716b01b4e8b76

Dzwoniłam znowu przełożyć terapię, więc mam dopiero za tydzień, o ile nie będzie konferencji, a bardzo bym chciała porozmawiać choćby o tym, że robię zdjęcia swojej sympatii teleobiektywem i wstydzę się mu pokazać, bo to podejrzane, kiedy ja NIEZAUWAŻONA zdołałłam mu zrobić aż tak dobre zdjęcie, tylko siedzę przed komputerem i się lampię na niniejszy fotos. Ale w opinii osoby trzeciej zostałam zapewniona, że to zdjęcie się mocno wyróżnia na tle 258 pozostałych. :bezradny:

Purpurowy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, ja bardzo chętnie bym ci oddała co najmniej połowę bombonierki, bo czekolady mlecznej za bardzo nie mogę, a gorzkie Merci nie są jakieś super.

W sumie mogli im powiedzieć na zebraniu, żeby mi nie kupować słodyczy, najwyżej pistacje w cukrze i wódkę z liścia.

12109304_1044905918888222_3650487778561772987_n.png?oh=2607af6cdcb59d7705eb4515a863fa44&oe=56D33AAA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi