Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa


Etna

Rekomendowane odpowiedzi

blah!, no nic, rzuciło mi się w oczy, to napisałem, nie warcz.

Nje warcze, myslalam po prostu, ze chociaz jakas nominacje do nagrody chcesz mi dac albo cuz a nie takie jakies puste slowa rzucane :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

1. Przygotowując nastaw

pamiętajmy o ilości cukru –

zacier po wypracowaniu

powinien być wytrawny ( w

smaku nie powinniśmy

wyczuwać cukru )

2. Przygotowując bimber z

owoców zadbajmy by zacier

nie zawierał dużej ilości

osadów i resztek owoców .

Dolewając wypracowany zacier

do kotła użyjmy sitaka –

owoce mogą w końcowym

etapie gotowania bimbru

przypalać się na grzałkach.

3. Zacier nie może zbyt długo

„leżeć” po wypracowaniu

drożdży – gdy w rurkach

fermentacyjnych nie

przepływają gazy (CO2), to

sygnał do rozpoczęcia

gotowania.

4. Nie należy gotować bimbru z

owoców więcej jak dwa razy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja Wam wrzuce fajny przepis na Lososia ( bardzo prosty) a losos genialny i pieknie wyglada.Taki losos reprezentacyjny :D

 

Folia aluminiowa skrapiamy oliwa kladziemy plastry pomaranczy na to łososia sol pieprz smarujemy oliwa z miodem skrapiamy sokiem z pomaranczy posypujemy platkami migdalowymi zawijamy i do piekarnika na ok 180st 25min

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobry Wieczór :D

 

platek rozy, Ten przepis jest naprawdę pyszny :great: , jadłam, ale bez migdałów a z prażonym sezamem. Ja w ogóle bardzo lubię łososia, nawet w najprostszym wydaniu :D

Ostatnio robiłam:

https://www.winiary.pl/przepis.aspx/131627/kotlety-schabowe-z-pomarancza , też smaczne bardzo.

 

Jestem bardzo zmęczona, ale humor mi dopisuje. Sernik z batonikami Bounty wygląda ładnie, ale nie próbowałam. Baba też wyrosła wspaniale. Czy smaczna, okaże się jutro :D

Zaraz będe marynowała mięso na pieczenie - 2 zamierzam zrobić.

Najbardziej męczy mnie odkurzanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aranjani, to widzisz dobrze trafiliscie na Spamowa :D

 

jasaw, Aniu :******* witaj :) ciesze sie ze humor dopisuje ! To najwazniejsze.

Zapisalam Twoj przepis , jak ja kocham takie dania.

 

Sernika bounty nie jadlam , brzmi megasnie!

 

-- 03 kwi 2015, 19:43 --

 

kosmostrada, :great::great::great::great: super! Bardzo mnie to cieszy ze WAm zasmakowalo! Juz sie balam ale ono naprawde wychodzi bardzo dobre, nie znac ze to z fasoli :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×