Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

kosmostrada, O TRUSKAWY AAAAMMMMM . Ja chcialam kupic te mrozone w biedrze to juz nie bylo :bezradny:

a sloneczko z fasolki to ciasto wege , ja sie nauczylam na Targach sniadaniowych tych weganskich pysznot , powiem Ci ze sa malokaloryczne a pyszne ogromnie! :uklon::uklon:

dam Ci zaraz przepis .

-- 03 kwi 2015, 15:19 --

blah!, to ja z kolei uwielbiam pichcic , lubie nowe potrawy wymyslac i kosztowac , do tego mam manie kupowania przypraw dziwnych ostatnio kaukaska :mhm: Platam sie stale po Targach jedzeniowych :D

Davin, moze wykupili na zury wlasnie? U mnie tez nie widzialam wedzonych kosci jak dzis bylam.

AAAA smaka mam teraz na wszytsko :time::lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada,

1 puszka czerwonej fasoli (400 g)

3 jajka

3 łyżki gorzkiego kakao

3 łyżki oleju rzepakowego

1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g)

1/2 szklanki cukru (80 g)

1 łyżeczka kawy instant

1 łyżeczka proszku do pieczenia

sok i skórka z połowy pomarańczy

szczypta soli

Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Czekoladę trzemy na tarce lub drobno siekamy. Do malaksera lub robota kuchennego wsypujemy puszkę odsączonej na sitku i przepłukanej czerwonej fasoli. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy jajka, kakao, olej rzepakowy, cukier, kawę, proszek, sok i skórkę z pomarańczy oraz sól. Ponownie blendujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką. Przekładamy do okrągłej formy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem (lub małej keksówki). Czekoladowe ciasto z fasoli pieczemy przez ok. 45 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, ja Ci dam pomocnika... ja Szef Kuchni jestem :mrgreen:

platek rozy, witaj :) ja dorwałam przed chwilą chlebek do żurku w biedronce... bo jednak nie spedzamy swiat we dwójke bo przyjezdza nasza przyjaciółka i trz było dokupic kolejny ;)

blah!, ja tez najbardziej lubie z mięchem:) ostatnio robilam z miechem pieczarami i serem zóltym... zajebiaszcze :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, to nie żart :mrgreen:

platek rozy, my kupilismy wczoraj w lidlu... a dzisiaj pojawily sie w biedrze... bo wczesniej tez ich nie bylo:)

a zaraz zabieram sie za galaretki

Galaretka_w_jajku5.JPG

-- 03 kwi 2015, 15:49 --

Marcin2013, zapraszam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jeszcze bardziej zaspałam, bo w sumie pierwszy dzień, kiedy nie muszę nic robić do pracy ani do szkoły. I oczywiście pretensje, że olewa i że nie można na mnie liczyć. A ja przecież nie mam pojęcia, co się dzieje, kiedy śpię i nie podejmuję żadnych decyzji. Wiecie, że jak idę na terapię albo do szkoły, to jakoś zdążam, ale żeby sobie zaplanować coś w domu do południa, to chyba od 4-5 lat mi się ani razu nie udało, przez co mi się wydaje, że tracę połowę życia.

Tak bardzo siebie nienawidzę, bo nie mogę sobie nic postanowić, ani w sobie zmienić. I nikt mi nie wierzy i nikt mi nie chce pomóc, ani psychiatra, ani terapeutka, ani nikt w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi