Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

JERZY1962, uczę się dla siebie przede wszystkim ;) a co u ciebie Jurku? jak zdrowie? dopisuje?

ja miałam lekkiego doła od niedzieli ale dziś lepiej się czuję

spotkałam się z przyjaciółką na kawie w ładnej kawiarence spacer, M mi pomaga i się troszczy o mnie, za jakas chwilke mamy romantyczny wieczor winko, film :D

-- 11 lis 2014, 19:04 --

kosmostrada, trochę znam te strony jeździłam nad jeziorko za Bytów siostry teściowie maja domek

no właśnie jak im powiedziałam to reakcja była" Ty taka fajna dziewczyna, w życiu bym nie pomyślała" sami swoi :D

-- 11 lis 2014, 19:06 --

kosmostrada, ja uwielbiam razowy z orzechami :105: tez mam taka piekarnie z kaszub pod nosem albo z sezamem lubie kolezanka z piekarni przynosi nam z dostawy o 14stej i mam popołudniu swiezutki ciepły

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ja się nudzę i smażę kolejne posty na forum :bezradny:

Po mnie też nie widać ... dopóki nie wyciągnę kropli miętowych i nie zacznę ich wdychać ewentualnie lizać nakrętkę ( bo mnie uspokaja ) :hide:

Ech ... taka sztormowa pogoda fantastyczna sprawa :105: Jak się np. fale we Władku przelewają za nabrzeże portowe. Uwielbiam :105:

Macie ludki ... nacieszmy oko ( dla tych co nie mają morza na co dzień :pirate: )

Edytowane przez Gość

Nie zamierzam się pod nikogo ustawiać, zamykać gęby, bo innym coś się nie podoba i brać na klatę czyichś zażaleń. Jestem sobą i sobą zamierzam pozostać.

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,

a miłości bym nie miał,

stałbym się jak miedź brzęcząca

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, Wprawne oko to u mnie zauważy, po tym jak dotykam bransoletki, naszyjnika... To zresztą zalecany sposób przez psychologów, bo zmieniasz poprzez dotykanie percepcję, odrywasz mózg od lęku, zmieniasz mu tor pracy, a ja to robiłam intuicyjnie.

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, będę próbować :smile: Mnie jak dotychczas pomaga kurczowe ściskanie kluczy od mieszkania. Mama się zawsze boi, że je gdzieś przy okazji zgubię. Fakt, raz się zdarzyło, że wywaliłam najprawdopodobniej razem ze śmieciami i musiałam zapycham na drugi koniec Kraka do właścicielki mieszkania po zapasowe. Całe szczęście, że babka jest naprawdę spoko, a ja jeszcze wówczas wsiadałam do komunikacji miejskiej :bezradny:

Nie zamierzam się pod nikogo ustawiać, zamykać gęby, bo innym coś się nie podoba i brać na klatę czyichś zażaleń. Jestem sobą i sobą zamierzam pozostać.

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, Tylko bransoletka musi byc taka w dotyku, żeby ewidentnie wysyłała sygnał do mózgu ( bodziec ). Ja mam np. takie z kulek z minerałow (temperatura, kształt) i do tego zawieszki srebrne (faktura, kształt). Albo mam - długi rzemień (łatwo naturalnie złapac wisiorek) na końcu duża kula z ceramiki na węźle i chwoście z rzemienia.

Arasha, monk.2000, Uwielbiam morze, mimo że mieszkam nad nim praktycznie całe życie. Pamiętam jak studiowałam w Warszawie, to zawlekłam ze sobą, jak jechałam do domu na weekend, swojego kumpla z akademika, który był spod Lublina. Nigdy nie widział morza, co wydało mi się straszne i co trzeba było natychmiast naprawic. ;)

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, spełniłaś uczynek miłosierdzia, dobra kobieto :D Nie wiedziałam, że studiowałaś w Wa-wce. Pewnie tam poznałaś swojego trójmiejskiego szychę :mrgreen: ( cicho sza :mhm: )

Idę zjeść gruszkę ...

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, Studiowałam tam krótko, bo nie wyrobiłam w akademiku ( nie miałam jak się uczyc), zmieniłam kierunek i z samozaparciem zdałam w Gdańsku na uczelnię. A męża poznałam na miejscu i żadna z niego szycha... ;)

Gruszkę mam dziś już zaliczoną. :D

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

antananarywa, forumowicza nie zdradzę, bo by sobie nie życzył ( rzadko bywa na forum ), a ja tej piosenki akurat nie słyszałam ( bo nie miałam jakiejś tam wtyczki ), wiem tylko, że jemu się podobała ... to było bodajże w dawno zapomnianym wątku - coś w stylu "Głos ludzi z forum" :bezradny:

-- 11 lis 2014, 20:48 --

Arasha, Studiowałam tam krótko, bo nie wyrobiłam w akademiku ( nie miałam jak się uczyc),

Ja sobie akademik podarowałam na wstępie. Nie moje klimaty. Nie na moje nerwy i ... dziwactwo :bezradny:

A męża poznałam na miejscu i żadna z niego szycha... ;)

Jasne :lol:

Gruszkę mam dziś już zaliczoną. :D

A moja okazała się jednak za twarda ... musi jeszcze poleżeć :bezradny: Zjadłam pół grapefruita sweety.

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzyk Jaki uroczy :105: Od razu mi się milej na sercu zrobiło. Tak w ogóle to strasznie wcześnie chodzisz spać ...

Resztę towarzystwa wywiało :shock:

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dziewczyna-2014-695409/showtimes/Warszawa

to cieszę się, że się odobał

ja zazwyczaj tez chodze do kina na polskie filmy

-- 11 lis 2014, 21:58 --

ja dwa jabłka

w ogóle od paru dni na nowo pokochałam jabłka

wcześniej jadłam winogrona bezpestkowe nałogowo :P

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, bardzo jestem ciekawa, w niedziele się wybieram, co u Ciebie w ogóle ? ;)

-- 11 lis 2014, 22:37 --

albo to http://kino.trojmiasto.pl/Jak-dogonic-szczescie-f4704.html o psychiatrze z janem reno

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie po jabłkach boli brzuch, więc wcinam gruszki. A za winogronami nie przepadam ... za twarda skórka :bezradny: Ja muszę mieć wszystko miękkie, przejrzałe i dokładnie obrane :!:

amelia83, ta szkoła, do której chodzisz, to prywatna ?

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, tak, płacę za nia

mój M zasnął mielismy wieczór z winkiem :D

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, tak, płacę za nia

pytałam, bo w naszym wieku tylko prywatne zostają ( w moim przypadku jeszcze państwowe studia, które cały czas przekładam z powodu depresji, znaczy się urlopy biorę, ale muszę kiedyś je skończyć :!: )

póki co myślę nad jakąś policealną od marca, nawet interesuje mnie TF, ale ze względu na emetofobię praca w aptece nie bardzo ...

a miłości bym nie miał,

albo cymbał brzmiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, u mnie też praca szkoła, znajomi czasem, teraz mam mniej czasu ale mam bardzo fajna grupe w szkole, u mnie w sumie trzeci miesiąc jak jest bardzo dobrze ...i cieszę się każdym dobrym dniem ;) jutro po pracy ide na basen, potem nauka bo mam 4 sprawdziany w weekend ale daje rade i oby jak najdłużej z M tez się układa

Arasha, a jaki kierunek studiów robisz?

ja byłam na studiach dwa razy i przeraziłam się sesją i sparaliżowało mnie :oops: tej szkoły tak łatwo nie odpuszczę,

moja znajoma kiedyś uzależniona od narkotyków tez bardzo chciała na farmacje no ale niestety

to ostatnie 4 lata kiedy w systemie policealnym można skończyć farmację, potem tylko studia

u mnie część grupy pracuje w aptece jako pomoc apteczna a dwie osoby maja apteki

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, :P ide do wyrka, equilibrium oglądam na tv4 lecidobrej nocki :papa:

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałabym zrobić coś z czego bym mogła być dumna/zadowolona, ale pewnie będzie dzień bezsensowny i nudny jak każdy. :roll:

-- 12 lis 2014, 13:12 --

Przechodzę jakiś kryzys od kilku tygodni. Myślę że moje życie jest bezsensu. Nie żyję tak jak bym chciała. Nie robię tego co bym chciała. 30 lat życia zmarnowałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infinity, nie dołuj się tak i nie przekreślaj swego życia. Każde życie ma sens, tylko trzeba go odnaleźć na nowo.

Te ostatnie kilka tygodni kryzysu zapewne miną i wrócą lepsze dni, które odpowiednio wykorzystasz i nadasz im sens. Tylko pokręć główką, co możesz zrobić dla siebie czy dla innych... na pewno znajdziesz cel i wypełnisz pustkę.

Ja ostatnie dwa dni "zdychałam" w domu z powodu przeziębienia... duszący kaszel i katar plus straszne osłabienie, no całkiem do kitu. Dzisiaj mimo niezbyt lepszego samopoczucia wyszłam do apteki po jakieś medykamenty na kaszel, zrobiłam zakupy w spożywczym i poszłam opłacić zaległe rachunki... ojjj, wydałam dzisiaj sporo forsy.... ale jestem zadowolona z kroku naprzód po dwóch dniach "uwięzienia" w chałupie.

W poniedziałek już wracam do pracy po prawie m-cu L4........... jeszcze chciałabym zaliczyć fryzjera, bo trzeba jakoś wyglądać w robocie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Infinity, ja czytam nowinki techniczne. O tym jak ktoś dzięki sile ludzkiego umysłu odzyskał wzrok. Zawsze mnie to wyjątkowo porusza, wtedy przez chwilę czuję dumę z człowieka. Widziałem gdzieś film, gdy człowiek po raz pierwszy słyszy czy widzi. Płakał ze wzruszenia. Podobny temat chyba porusza polski film "Bogowie".

Awatar to skarb Atlantydy: starożytny Scion.

:( F.20

:smile: Solian 600mg

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi