Skocz do zawartości
Nerwica.com

Piękne umysły czyli spam działu Schizofrenia

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

Większość

6 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

E tam. Niektórzy mając dziury w mózgu dalej śmigają. 

Większość. W zasadzie jak narko jest czymś co wypełnia jakiś brak to nie warto w to iść dalej

nwm  moze jestem jakims wyjatkiem gdzie konsekwencje fizyczne poszly dalej niz psychiczne. Dla mnie to byl sport co przynosil euforie, wrazenia albo adrenaline żadna kurw4 nie ostrzegała że to też ma cene. chodź nie czuję żalu a w gruncie niczego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba się uzależniać by substancje dawały negatywne efekty chodź właśnie z tym jest utożsamiane szeroko pojęte narkotyzowanie się- tu poległem. Chemikalia wpływające na świadomość nigdy nie są obojętne. NP. podbijanie serotoniny przez SSRI lecząc depresję/lęk to 1 wyjście z kilkuset potencjalnych przyczyn które na lęk bądz obniyzony nastroj moga miec realny wplyw. A zaburzając tak ważny przekaźnik ktory w wiekszosci przypadkow dziala poprawnie temat przewaznie wyjdzie bokiem. 

Tym jest dla mnie narko, nwm może ktoś ma podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, MlodyKapi napisał(a):

moze jestem jakims wyjatkiem gdzie konsekwencje fizyczne poszly dalej niz psychiczne.

Co tam, zęby ci wypadły czy wątrobę rozwaliłeś? No z tego co słyszałam to konsekwencje są i tu, i tu.

1 minutę temu, MlodyKapi napisał(a):

. A zaburzając tak ważny przekaźnik ktory w wiekszosci przypadkow dziala poprawnie temat przewaznie wyjdzie bokiem. 

Tu to chyba zdrowie jelit jest kluczowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o konsekwencje psychiczne które wynikają bezpośrednio przez sam wpływ substancjii na orgaznim. Właśnie rzadko słyszałem coś spoza rzeczy co delikwentowi rozwalają coś poza ciałem, albo sam płacz że jest się wjebanym i co dalej

Np. Sam nałóg niktotynowy nie potrzebuje wiele czasu by osoba czuła wyraźną anhedonie i spłycenie emocjii. Za to jest dużo mówione o konsekwencjach fizycznych

Sama marihuana jest dziś przedstawiana jako coś co jest w skutkach lżejsze niż alkohol. Teoretycznie zależy od użycia a w praktyce 2/3 co użyło kiedykolwiek ma potem jakieś problemy psychiczne

Skutki psycho-fizyczne siegaja o wiele dalej niz zaburzenia psychiczne wynikajace ze spozycia. I nie trzeba dlugo czekac by dostac tych 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica jest taka że to nie jest tożsame. Niedojebanie wypływające z naduzywania substancji w wiekszosci nie jest zaburzeniem psychicznym a niedojebaniem właśnie. Choć elastyczność etymologii lecznictwa laczy oba to skutecznosc jest niska. 

Bl bla bla nwm moze znajdzie sie tu ktos kto m swoje remedium na porycie od stymulantow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, MlodyKapi napisał(a):

Niedojebanie wypływające z naduzywania substancji w wiekszosci nie jest zaburzeniem psychicznym a niedojebaniem właśnie.

Jesteś zbyt ostry dla siebie 🤣

58 minut temu, MlodyKapi napisał(a):

Sama marihuana jest dziś przedstawiana jako coś co jest w skutkach lżejsze niż alkohol. Teoretycznie zależy od użycia a w praktyce 2/3 co użyło kiedykolwiek ma potem jakieś problemy psychiczne

Skutki psycho-fizyczne siegaja o wiele dalej niz zaburzenia psychiczne wynikajace ze spozycia. I nie trzeba dlugo czekac by dostac tych 1

Jest wiele badań wskazujących na bardzo negatywny wpływ trawki na serce i układ krążenia. Także chyba koniec z gloryfikacja marihuany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi